Strona 16 z 22 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 212

Wątek: Pytanie: Wybór telefonu?????

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie Odp: Pytanie: Wybór telefonu?????

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Czasem coś zgram, bywa, że zgrywam na wsi, bez netu, bez cdtekstu i NIE MAM tagów. Nie, nie będę tracić czasu na ich uzupełnianie, skoro i tak 90% muzyki leci z płyt.
    He, he... dobre. W jaskini tym bardziej metatagi są be. Co jeszcze wymyślimy żeby "udowodnić" przewagę folderów nad biblioteką? Myślę, że trzeba zakończyć ten temat, bo zbacza w coraz bardziej irracjonalne argumenty.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    W standardowej aplikacji aparatu nie ma korekcji, mysle ze pomiar 'punktowy' zalatwia sprawe. Ew. zainstaluj jakas inna aplikacje do zdjec z korekcja.
    iphone nie ma korekcji?? szok.
    koleżanka będzie niepocieszona.
    to jak ona ma wykonać zdjęcie dzieci na śniegu??

anyway pięknie dziękuję za odpowiedź.
    przynajmniej dobrze, że się wyjaśniło, bo myślałem, że ze mną coś nie tak, że nie umiem znaleźć tak podstawowego parametru w tak wyrafinowanym sprzęcie (a nawet SE k750 z 2005 roku to miał).

innej aplikacji nie zainstaluję, bo iphone nie mój, poza tym mówimy o sprzęcie gotowym do działania 'prosto z pudełka'.

no dobra, Czacha, a jak włączyć pomiar 'punktowy'??
    pozdro.,
    m.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Nawet jeśli ktoś lub katalogi, to nie wiem w czym problem - przecież iTunes nie scala plików w jeden, tylko trzyma je .. no właśnie w katalogach Ale żeby to wiedzieć trzeba by najpierw samemu spróbować, a nie z góry określać że jest beznadziejny bo nie ma katalogów

Jeśli komuś nie odpowiada segregowanie katalogów przez iTunes może to po prostu wyłączyć.

Na prawdę wciąż mam wrażenie że dyskusję prowadzą osoby które ten program widziały przez pół minuty. Odpalcie go, "pomęczcie się" 2-3 dni dni i potem opowiadajcie jak ciężko go panować - mi to zajęło całe 5 minut Odtwarzacz jak każdy inny, a dla osób z produktami Apple dodatkowo daje dostęp do sklepu AppStore oraz iTunes Store z muzyką i filmami!

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    iphone nie ma korekcji?? szok.
    koleżanka będzie niepocieszona.
    to jak ona ma wykonać zdjęcie dzieci na śniegu??
    Nie rozumiem problemu. Niech koleżanka zainstaluje sobie jedną z setek tysięcy aplikacji do robienia zdjęć, która jej będzie odpowiadać i będzie mieć taką funkcję. Przecież nie musi używać tej wbudowanej.

iinnej aplikacji nie zainstaluję, bo iphone nie mój
    Ty nie instaluj, niech koleżanka sama se to zrobi.

ipoza tym mówimy o sprzęcie gotowym do działania 'prosto z pudełka'.
    Tak myślałem że nie chodzi Ci o pomoc koleżance, tylko chciałeś se ponarzekać

no dobra, Czacha, a jak włączyć pomiar 'punktowy'??
    Przytrzymać palcem na ekranie aż zablokuje ekspozycje. Polecam instrukcję.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nie sprawdził Pan dokładnie.
    Tak jak napisałem, po 3 godzinach walki dałem spokój. Na szczęscie na allegro wisiał tylko 8 minut. To było 3 lata temu, mój stosunek do iPhone sie nie zmienił To tak w kwestii zakończenia tematu pt. "nie chcę ajfona, jaki możecie mi doradzić telefon"

Marta, czyli, co by nie wymyśleć, to i tak żadnej alternatywy do miziano-smyranych wibrafonów nie ma?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Marta, czyli, co by nie wymyśleć, to i tak żadnej alternatywy do miziano-smyranych wibrafonów nie ma?
    Jest trochę, ale chyba żadnych nowości. (Zaawansowane wyszukiwanie telefonów :: mGSM.pl -- odhacz androida, wifi, aparat foto, sprzętową klawiaturę i dostaniesz w miarę rozsądną listę)

A ja właśnie sobie znalazłam telefon ideał -- Motorola Razr M. Drobny szczegół -- nie można jej dostać w PL. Mam nadzieję, że JESZCZE nie można.
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Pełne uzależnienie

Nie ma już telefonów z klawiaturą. Wszystko to stary złom.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

To może klawiaturka podpinana przez BT

Dopiero zaczyna

Drogi autorze tego wątku:

O, tutaj jest najlepsze streszczenie, dlaczego lepiej kupić*telefon z Androidem niż*iPhone:

Kupuj filmy w iTunes Store i nie bedziesz musial niczego konwertowac. Do tego nie trzeba ich trzymac na iPadzie, mozna strumieniowac z komputera, tak samo jak mozna strumieniowac z iPada na telewizor (musisz miec AppleTV).
    Apple sprawdza się świetnie, jak bierzesz wszystko od nich, kupujesz od nich. Telefon, komputer, telewizor, tablet, a także "wkład" - muzyka, filmy, itd. I (tak jak wcześniej chyba napisałem) - ich sprzęt i programy są*bardzo przyjazne jeśli Twoja intuicja pokrywa się*z intuicją projektantów.
    Tam się nie da zrobić czegokolwiek inaczej, niż oni to sobie zaplanowali

Ja rozumiem, że niektórym to pasuje. Ja nie potępiam, broń ${DEITY}!

A taka mała dygresja odnośnie iTunes - mam wrażenie, że obrońcy tego programu nie zrozumieli o co chodziło w stwierdzeniu jednego z moich przedmówców (przepraszam, nie podam nicka bo ten wątek jest tak długi, że po drodze zapomniałem), że nie lubi jak program za niego decyduje o organizacji plików.
    Otóż, to o czym pisze Czacha, że iTunes, sam ładnie, wszystko, itd... to jest oczywiście prawda ALE tylko wtedy jeśli wszystkie mp3 są ładnie otagowane. Oczywiście, takie kupione w iTunes zapene są. Ale ja mam mnóstwo nieotagowanych. I wolę po prostu na dysku mieć każdy album w oddzielnym katalogu zamiast kombinować*z tagowaniem.
    To jest wygodniejsze i dla mnie i dla innych. Bo jak komuś*chcę dać, to przegrywam katalog po prostu. Oczywiście w iTunes utwory z danego albumu też trafią*do jednego katalogu ale tylko wtedy, jeśli są otagowane

Poza tym, iTunes ma błąd, nierozwiązany od kilku lat, który polega na tym, że z niewyjaśnionych przyczyn, niektóre piosenki nie odtwarzają*się*do końca, tylko kilka(naście) sekund wcześniej program przerzuca się*na następny utwór
    No za mądry jest

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Nie rozumiem problemu. Niech koleżanka zainstaluje sobie jedną z setek tysięcy aplikacji do robienia zdjęć, która jej będzie odpowiadać i będzie mieć taką funkcję. Przecież nie musi używać tej wbudowanej.
    oj, chyba przeceniasz przeciętną używaczkę iphona...
    ode mnie się dowiedziała, że w ogóle może na nim cokolwiek instalować.
    i że zdjęcia może robić dotykając ekranu w dowolnym miejscu, a nie tylko zaznaczonego spustu foto.

i myślę, że jednak spasuje, bo instalacja to za dużo, i boi się, i pozostanie przy szaro-czarnych fotach na śniegu.

ale jeszcze spróbuję: to jaki program do robienia fot poleciłbyś? czego sam używasz?

Tak myślałem że nie chodzi Ci o pomoc koleżance, tylko chciałeś se ponarzekać
    hehe, tu mnie masz. ;-)

nie, nie, żartuję - problem jest autentyczny, ale widzę, że każdemu użytkownikowi iphona w zestawie z telefonem dodają gratis małą paranoję w stosunku do reszty świata.

natomiast - jak sam zauważyłeś - powód do narzekania jednak jest - w porównaniu z tym co oferuje aparat ajfona, to defaultowy aparat w androidzie zabija wręcz dziesiątkami sensownych opcji i możliwości, które - jak wiemy (jesteśmy w końcu na forum foto-sprzętowym) wcale takie zbędne nie są. o jakości fot nic nie mówię, bo to temat drażliwy. no ale sam się zastanów, jak byś zareagował, gdyby jakaś firma (nikon? canon?) wypuściła kompakta, w którym jedynymi ustawieniami są grid (??) i HDR?

PS.
    zapytałem ją, czy wie co to jest ten HDR?
    oczywiście, to jest wysoka rozdzielczość zdjęć.
    w sumie... częściowo miała rację. ;-)
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie

Otóż, to o czym pisze Czacha, że iTunes, sam ładnie, wszystko, itd... to jest oczywiście prawda ALE tylko wtedy jeśli wszystkie mp3 są ładnie otagowane.
    Jak mnie to wkurzyło, jak się okazało, że mój Zen X-Fi2 używa tagów, a nie nazw. Siedziałem i tagowałem.

I jest jeden problem. Jak chcemy składankę, to sobie kopiujemy kilka piosenek do katalogu. A potem jak to zostanie wczytane po tagach to lądujemy z albumami z jedną piosenką.

Strona 16 z 22 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów