Nie sprawdził Pan dokładnie. Pliki można mieć na kompie i w smartfonie bez iTunesa, jeśli powoduje on odruchy wymiotne.
A dało się Nokię zsynchronizować z czymkolwiek standardowym? Książką adresową w komputerze, książką u wujka gugla? Jeśli tak to nie ma problemu aby je przenieść do IP czy na cokolwiek. Przed pierwszym iPhone'm używałem N95 z Symbianem i przeniesienie kontaktów było banalne. W zasadzie samo się zrobiło.
BT Iphone źle działał w moim aucie, skończyło się na aktualizacji oprogramowania radia samochodu bo okazało się, że producent dał plamę. Od tej pory działa wyśmienicie. A co ciekawe HTC syna za chorobę nie dało się podłączyć. SGS i Note działa bez problemu. Nie zauważyłem też złego działania z innymi urządzeniami BT. W pracy mam np słuchawkę wielofunkcyjną Plantronisca i działa. W domu mam podobne akcesorium Sony i też działa. Moduł komunikacji z komputerem diagnostycznym samochodu też działa.
--- Kolejny post ---
Dla tych co grają foobarem ciekawa informacja. Jest wtyczka która jest serwerem dla oprogramowania Apple Remote. Jeśli ktoś używa foobara jako odtwarzacza w komputerze robiącym jako mediacenter, działa genialnie. Oczywiście jako biblioteka. Smartfon robi jako "pilot" na którym jest wszystko przedstawione w ładnej, płynnej graficznie formie. Coś podobnego kiedyś Logitech lansował w swoim standardzie Squezze za chore pieniądze. Jest to na tyle dobre rozwiązanie, że powstały dwa analogiczne programy na Androida, korzystające z tej samej wtyczki i przedstawiające się jako Remote. Czyli może być tak, (zresztą taką wariację mam u siebie), że windowsowy foobar na komputerze z Windows, przedstawia się jako serwer Apple iTunes i steruje nim oprogramowanie na Andoidzie przedstawiające się jako Apple Remote.![]()