Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 92 z 183 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Uzależniony

Domyślnie Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II

Na moim biurku już stoi SX 2462W w atrakcyjnej cenie i także skalibrowany sprzętowo

Mam pytanie, czy jest jakiś skrót na klawiaturze przestawiający obraz na pionowy po zastosowaniu pivota (przekręceniu monitora na pion)? Inaczej za każdym razem muszę wchodzić w ustawienia).

I druga sprawa, w PhotoShopie niektóre narzędzia (kadrowanie, lupa, kroplomierz, rączka) zrobiły się jakieś dziwne, po ich włączeniu i korzystaniu mam je jakby zduplikowane na trzy. Rozdzielczość ekraniu mam dobrze ustawioną na 1920x1200, nie wiem co na to wpłynęło.

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    czy jest jakiś skrót na klawiaturze przestawiający obraz na pionowy po zastosowaniu pivota
    Ja używam programu iRotate - tam są skróty Ctrl+Alt+strzałka aby obrócić ekran

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Za pivotyzację są niestety odpowiedzialne stery grafiki - należy sprawdzić w ustawieniach karty czy jest możliwość definiowania/operowania skrótem.

Nie bardzo natomiast wiem o co chodzi w przypadku narzędzi, nie spotkałem się z czymś podobnym. Proponuję wyłączyć akcelerację sprzętową (Prefs.>Performance>GPU Settings, [ ]Enable OP=penGL Drawing), być może znowu winna jest grafika/sterowniki.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta

Proponuję wyłączyć akcelerację sprzętową (Prefs.>Performance>GPU Settings, [ ]Enable OP=penGL Drawing), być może znowu winna jest grafika/sterowniki.
    W ustwieniach GPU mam taką informację: "Opcje GPU nie są dostępne w systemie Windows XP w standardzie programu PhotoShop". Dziwny komunikat gdyż ja pracuję na Win.7 64bit.

?

W ustwieniach GPU mam taką informację: "Opcje GPU nie są dostępne w systemie Windows XP w standardzie programu PhotoShop". Dziwny komunikat gdyż ja pracuję na Win.7 64bit.

?
    Spróbuj ściągnąć najnowsze sterowniki wraz z oprogramowaniem sterującym - może coś pomoże...

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez komarsnk Zobacz posta
    Spróbuj ściągnąć najnowsze sterowniki wraz z oprogramowaniem sterującym - może coś pomoże...
    Masz na myśli kartę graficzną?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Tak, wygląda na problem ze sterownikami karty graficznej.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Hom_er Zobacz posta
    A ja myślę, że ceny spadają bo pewnie idą nowe modele.
    Nie idą. To co miało się pojawić, w zasadzie wszystko już jest. Przecena SX-ów jest spowodowana "dziurą" po zakończeniu produkcji serii S.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Tak, wygląda na problem ze sterownikami karty graficznej.
    Steroniki miałem aktualne - wykonałem ktualizację karty - mam Matroxa Millenium P690 Plus - przez Matrox Power Desk.
    Wciąż w ustawieniach GPU mam tę samą informację: "Opcje GPU nie są dostępne w systemie Windows XP w standardzie programu PhotoShop". Czy może mieć to związek z zainstalkowanym na innym dysku systemem Win XP choć jest nieaktywny gdyż odpalam go wyłącznie z pozycji biosu dla celów skanowania na Nikonie 8000ED (soft Nikona pracuje tylko pod 32bit)?

Cytat Zamieszczone przez komarsnk Zobacz posta
    Oprogramowanie sterujące instaluje się automatycznie podczas aktualizacji sterownika? Jeśli tak, to ją zrobiłem.

Jeszcze jedno "dziwne" zachowanie choć mogę się mylić... po kalibracji gdy teraz wyłączam komputer ekran mojego SX 2462W nie wygasza się do końca tak jak bylo to przed kalibracją, jest cały czas trochę podświetlony i muszę wyłączać go - a więc do samej czerni - przyciskiem na monitorze. To normalne? Jeśli nie to chyba coś podczas kalibracji nie zostało dobrze ustawione?
    Ostatnio edytowane przez renes ; 15-01-2013 o 15:39

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Spo kalibracji gdy teraz wyłączam komputer ekran mojego SX 2462W nie wygasza się do końca tak jak bylo to przed kalibracją, jest cały czas trochę podświetlony i muszę wyłączać go - a więc do samej czerni - przyciskiem na monitorze. To normalne? Jeśli nie to chyba coś podczas kalibracji nie zostało dobrze ustawione?
    Zwłoka do przejścia w tryb Standby może trwać kilka sekund. Jeśli pomimo upływu czasu monitor nie usypia się, proszę zerknąć w menu, w opcje oszczędzania poboru mocy.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Strona 92 z 183 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów