Sam mam 1D4 i 5D2. 5D3 nie bawilem sie, ale mialem okazje bawic sie 1DX.
wiec tak ... 1D4 jest mega. Nigdy nie sprzedam tego aparatu. Gdyby mial FF to juz wogole bylby hiper. AF w 1D4 uzywam do sportow (dobrze oswietlonych) i to najlepszy AF jaki w zyciu uzywalem.
1DX ... to jest apart ktory bym bral. Mialem okazje nim sie bawic i naprawde robi olbrzymie wrazenie. Zadne Nikony D4 nigdy mu nie dorownaja. Wart jest kazdej zlotowki bo poprostu nie ma konkurencji dla siebie. D4 to to samo co D3s z wieksza iloscia problemow.
jezeli to ma byc body do slubow to bralbym 5D3 bo naprawde ma bardzo dobry AF.
Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB
Nie ma tutaj czego porównywać, jeśli różnica pomiędzy MKIII i MKIV to była ewolucja to Dx w porównaniu z resztą wprowadza rewolucję! Jeśli ktoś uważał, że AF np. w MKIV pracuje wyśmienicie i niczego innego już mu do szczęścia nie potrzeba polecam spróbować tego z Dx. Zaznaczam, że wypowiadam się jedynie w dziedzinie fotografii którą uprawiam![]()
Dokonałem wyboru, padło na 5d mkIII nie miałęm okazji używać dIV ale mam Ds i powiem, że nie żałuję, Af bardzo dobry w ciemniejszych miejscach wygrywa Ds zdecydowanie, jakość obrazka pomiar światła, balansu bieli na plus 5d mkIII. To naprawdę kawał dobrego sprzętu, choć odkleja mi się guma koło kciuka co uważam że przy tej klasie i cenie jest niedopuszczalne, poza tym nie cackam się ze sprzętam ma pracować i już i 5 sprawuje się wyśmienicie.
pzdr
"kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."
Dziękuje za odpowiedzi. Wygląda na to, że przy obecnych cenach, biorąc pod uwagę sprawność AF-a, nie warto kupować używek 1D4 i 1Ds3/ok.9kpln/. W zależności od posiadanych środków warto wybierać między 1D3, 6D, 5D3 i 1Dx![]()
Ostatnio edytowane przez Sunders ; 25-10-2013 o 21:09