Strona 22 z 82 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 814

Wątek: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    no niestety tak jest - decydowałem o wyborze pomiędzy 6D a 5DII na podstawie 5DI niestety ludzie są ograniczeni do własnych doświadczeń
    tak w ogóle to nie ma co się moim zdaniem zastanawiać nad porównywaniem 5DI i 6D oraz 6D i 5DIII, bo różnice w cenie są duże i raczej odzwierciedlają możliwości puszek
    tak, najkrótszy czas to 1/4000 i znowu - ja nie pomyślałem nawet, że może być to jakakolwiek wada, ale dla kogoś innego (fotografa sportowego) może być to różnica dramatyczna
    podobnie jak czas X, chociaż tutaj naprawdę nie wiem, komu może to przeszkadzać, ale może czegoś nie wiem

wydaje mi się, że 6D będzie lepiej wyglądać po dłuższym czasie, bo jednak matowy plastik mniej się rysuje niż ten metal, ale większa szansa, że się rozpęknie przy uderzeniu. ogólniej jest gorsza, ale lżejsza.

z tego co podaje specyfikacja techniczna i było wiadomo już po premierze 6D i na filmach z photokina 2012 na youtube były pokazane same korpusy bez pokryć czyli szkielet. To obudowa jest tak wykonana przednie i tylne osłony korpusu ze stopu magnezu. Osłona górna z poliwęglanu. Napewno obudowa 6D nie jest wykonana w całości z poliwęglanu czy jakiegoś plastiku. Bo by nie ważyła wtedy 770 gram. Airhead mógłbyś powiedzieć coś o działaniu wifi, ale z android 4.1 lub 4.2 jeśli takiego posiadasz.Pisałem też o tym w wątku 6D, ale nikt takiego nie ma i czy wogóle działa eos remote z nim. Producent podaje w specyfikacji, że wifi działa z android do wersji 4.0.3 ice cream sandwich lub nowszymi.Wtedy jak testowali to nie było jeszcze jelly bean
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 10-01-2013 o 23:43

Bywalec

tak, najkrótszy czas to 1/4000 i znowu - ja nie pomyślałem nawet, że może być to jakakolwiek wada, ale dla kogoś innego (fotografa sportowego) może być to różnica dramatyczna
    ...tu bardziej chodzi o wykorzystywanie jasnych stałek na maksymalnym otworze (płytka GO) w jasnym słonecznym środowisku - może "zabraknąć" migawki, ale to tak poza tematem, a jeśli chodzi o 6D nie mam zamiaru kruszyć kopii - to świetny aparat, ale pozycjonowany poniżej serii 5 i Canon musiał go trochę wykastrować Czytam o nim, bo mój brat chce go kupić i jak na razie jestem na tak, tylko trzeba jednak zachować "zimną krew" i patrzeć przez pryzmat do kogo skierował tą puszkę Canon.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    z tego co podaje specyfikacja techniczna i było wiadomo już po premierze 6D i na filmach z photokina 2012 na youtube były pokazane same korpusy bez pokryć czyli szkielet. To obudowa jest tak wykonana przednie i tylne osłony korpusu ze stopu magnezu. Osłona górna z poliwęglanu. Napewno obudowa 6D nie jest wykonana w całości z poliwęglanu czy jakiegoś plastiku. Bo by nie ważyła wtedy 770 gram. Airhead mógłbyś powiedzieć coś o działaniu wifi, ale z android 4.1 lub 4.2 jeśli takiego posiadasz.Pisałem też o tym w wątku 6D, ale nikt takiego nie ma i czy wogóle działa eos remote z nim. Producent podaje w specyfikacji, że wifi działa z android do wersji 4.0.3 ice cream sandwich lub nowszymi.Wtedy jak testowali to nie było jeszcze jelly bean
    mam 4.0.3, mogę się pobawić
    coś konkretnego Cię interesuje?

udało mi się uzyskać live view na tablecie zarówno przy połączeniu bezpośrednim jak i przez router
    może komuś się przyda: działa
    Ostatnio edytowane przez airhead ; 11-01-2013 o 00:36
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Nikt nie ma szkieł f/1.2 żeby zobaczyć jak 6d sobie radzi?
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Początki nałogu

mam 4.0.3, mogę się pobawić
    coś konkretnego Cię interesuje?

udało mi się uzyskać live view na tablecie zarówno przy połączeniu bezpośrednim jak i przez router
    może komuś się przyda: działa
    Chodziło mi tylko o sprawdzenie czy działa z tą wersją androida co pisałem 4.1 lub 4.2, ale jak masz 4.0.3 to nic sie nie poradzi. Wifi jak działa to widziałem bo jest wiele o tym filmików. Mógłbyś coś napisać o bocznych punktach af jak się sprawują w słabszych warunkach (czy szybko łapią i dokładnie) i najważniejsza sprawa czy jest wspomaganie z lampy błyskowej w trybie ai servo bo w trybie one shot to wiem że jest. Dzięki z góry. Pozdrówki

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

w wątku o 6D był taki link zapodany przez shaolin z 30.12.2012 r, więc zapodaje go ponownie https://www.wetransferbeta.com/downl...052832/e3f6e4#. Masz tam rawy na wszystkich czułościach z 6D, więc sciągaj póki link działa bo jeszcze przez 3 dni powinien być aktywny. Pozdrówki
    6400 wg. mnie jest super. Chyba się przejdę do sklepu pomacać body..
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Mógłbyś coś napisać o bocznych punktach af jak się sprawują w słabszych warunkach (czy szybko łapią i dokładnie)
    Słabo :-( Działają wolno i nie pewnie. Często nie łapią ostrości w ogóle, czasem z mojej winy, bo zapomnę, które są pionowe, a które krzyżowe. Mam nadzieje, że przynajmniej są celne, bo w 5DI niszczyły zdjęcie. Szkoda, że dzisiaj w studio nie spróbowałem, ale przyzwycziałem się do środkowego.

Wysyłane z mojego FreeTAB 9701 za pomocą Tapatalk 2
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Faktycznie, nazwa moze sie zle kojarzyc, to jednak chyba nie to samo

Bywalec
    Miasto
    Gliwice

Witam,
    Miałem się już nie odzywać , ale po lekturze CAŁEGO wątku w kwestii nienaprawialnych (jak dotąd) awarii AF w 5D mk III (choć na szczęście niezbyt licznych): http://www.canon-board.info/autoryzo...3-sensz-85862/ aż mnie zmroziło, że wydając tyle kasy na sprzęt, można zostać praktycznie z MF na większych otworach . Większość przytoczonego wątku to nieskuteczna walka Kolegów Zaix i Habakuk z serwisem, który twierdzi, że wszystko gra, a nie gra prawie nic. Moje pytanie dotyczy innych takich przypadków, ewentualnych rozwiązań. Może być w tamtym wątku oczywiście, ale traktuję to jako pewną obawę przed mk III (dlatego piszę tutaj), które czasem po 5-15 K zdjęć odmawia współpracy z jasnymi obiektywami w zakresie ostrzenia - i to przy takim nieprzewidywalnym rozrzucie, że kalibracja nie pomaga . Czy po iluś tysiącach klapnięć nie zauważyliście wariacji AF na większych otworach? Jeśli tak - w jakiej serii body i po jakim przebiegu? Czy udało się to jakoś opanować? Bo po zaistnieniu problemu pociechy w stylu "pozbądź się bubla i kup nowy egzemplarz" albo"żal mi cię, bracie" - jakoś nie napawają optymizmem .

Uzależniony

Słabo :-( Działają wolno i nie pewnie. Często nie łapią ostrości w ogóle, czasem z mojej winy, bo zapomnę, które są pionowe, a które krzyżowe. Mam nadzieje, że przynajmniej są celne, bo w 5DI niszczyły zdjęcie. Szkoda, że dzisiaj w studio nie spróbowałem, ale przyzwycziałem się do środkowego.
    A jest możliwość zostawienia (włączenia) tylko krzyżowych?

Strona 22 z 82 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów