Strona 20 z 82 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 814

Wątek: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Bywalec

Domyślnie Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    a skąd Ty masz takie informacje bo w to akurat nie chce mi się wierzyć, że nie ma gwarancji przebiegu na migawke jeszcze w ff jak w aparatch z niższej pólki jest.Mogę tylko powiedzieć, że zadzwoniłem do csi i nie wiedzą nic o migawce czy jest gwarantowana bo nie mieli wogóle jeszcze w naprawie żadnego 6D.Podano mi numer na infolinie canon polska i również nie uzyskałem takiej informacji bo jej nie posiadają.Gdy tylko dowiedzą się to dadzą mi znać. Napewno podziele się tą informacją na forum.Moim zdaniem jest taka gwarancja i innej opcji nie będzie bo było by to nielogiczne bo aparat nie kosztuje mało.Pozdrówki
    Gwarancja jest - roczna w PL lub 24 miesięczna na świecie - na cały aparat. Nie pisałem, że nie ma gwarancji, a tylko, że nie ma gwarancji przebiegu migawki. Skąd to wiem? No cóż - muszę przyznać, że informacja pochodzi z czasów przed wyprodukowaniem 6d - widziałem wypowiedź przedstawiciela Canona w której mówił, że shutter warranty jest tylko dla aparatów z przebiegiem migawki 150K i więcej dla jednocyfrowych body (jak pisałem 6d jeszcze nie było) - przez analogię założyłem, być może błędnie, że 100k = brak gwarancji. Sam jestem ciekawy, bo być może się pospieszyłem... informuj

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez fro Zobacz posta
    Gwarancja jest - roczna w PL lub 24 miesięczna na świecie - na cały aparat. Nie pisałem, że nie ma gwarancji, a tylko, że nie ma gwarancji przebiegu migawki. Skąd to wiem? No cóż - muszę przyznać, że informacja pochodzi z czasów przed wyprodukowaniem 6d - widziałem wypowiedź przedstawiciela Canona w której mówił, że shutter warranty jest tylko dla aparatów z przebiegiem migawki 150K i więcej dla jednocyfrowych body (jak pisałem 6d jeszcze nie było) - przez analogię założyłem, być może błędnie, że 100k = brak gwarancji. Sam jestem ciekawy, bo być może się pospieszyłem... informuj
    tak ja wiem o co Ci chodziło i wyraźnie o tym napisałem. Dla nas jest najważniejsza gwarancja migawki po okresie gwarancji tak jak to bywa najczęściej a nie w trakcie gwarancji producenta na body.Bo jeśli padnie w ciągu roku to wiadomo, że wymieniają w ramach gwarancji.To każdy z nas akurat wie. 6D jest jednocyfrowym body, więc powinna być taka gwarancja a że dali 100 tyś cykli to już inna sprawa. Napewno poinformuje jak tylko dostane od nich telefon bo sam jestem ciekaw.Pozdrówki
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 10-01-2013 o 14:33

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Mam takie pytanie, czy 6D ma ten sam rodzaj akumulatorów co 7D ?

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Mam takie pytanie, czy 6D ma ten sam rodzaj akumulatorów co 7D ?
    tak, ale zamienniki które normalnie działały mi z 7D tu nie pokazują poziomu naładowania (brak komunikacji z accu), niemniej mozna robić zdjęcia normalnie, tylko nie wiadomo kiedy padnie...

Uzależniony Awatar jac+

Przyjrzałem się pobieżnie zdjęciom z 5D2 i 6D ze strony imaging-resource.com. Wynika z nich, że 6D daje ostrzejszy obrazek. Ciekawe czy to kwestia lepszej matrycy, czy lepszego ostrzenia, czy może tylko większego wyostrzania przez puszkę...
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

nowy 5d mkII w norwegii 9999 nok - to jakies 5500 pln + gwarancja na 24miesiace http://www.japanphoto.no/canon-eos-5d-mark-ii-kamerahus]
    Ostatnio edytowane przez anglikplus ; 10-01-2013 o 17:29

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez anglikplus Zobacz posta
    nowy 5d mkII w norwegii 9999 nok - to jakies 5500 pln + gwarancja na 24miesiace Canon EOS 5D Mark II Hus]
    jakoś nazwa sklepu słabo się kojarzy.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    jakoś nazwa sklepu słabo się kojarzy.
    Dlaczego? To taki "ichni" Fotojoker, zdaje sie ze nawet ten sam kapital (CEWE).

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez anglikplus Zobacz posta
    nowy 5d mkII w norwegii 9999 nok - to jakies 5500 pln + gwarancja na 24miesiace Canon EOS 5D Mark II Hus]
    w tym sklepie to tylko 5d II w normalnej cenie bo już bateria lp-e6 ponad 550 zł czy samo 6D za 9500 zł to już lekka przesada. Pozdrówki

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

a chcieliście aby w najbogatszym i najdroższym państwie świata było taniej niż w Polsce :grin:
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Strona 20 z 82 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów