Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 161

Wątek: Najlepsza foto drukarka do formatu A4

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Najlepsza foto drukarka do formatu A4

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    Generalnie jednym słowem Jarku polecasz t a drukarkę?.
    Ja w sumie potrzebuje drukarki na której będę mógł drukować zdjęcia z podróży , generalnie tak koło 200 zdjęć z każdego wypadu. Częstość druku pewno koło 2-3 razy do roku w przerwach oczywiście jakieś sporadyczne mniejsze ilości zdjęć.

Pyt do :Czornyj
    Marcinie a jak wygląda sprawa kalibracji? . Czy mając oprofilowany EIZO 2243 kalibratorem I1 dispaly pro można osiągnąć dobre efekty?. Bo chyba do kalibracji profi drukarki średnio się ten kalibrator nadaje.
    No i oczywiście pytanie takie same jak do Jarka czy warto ją zakupić do takiej ilości druku jak wspomniałem wyżej
    Dzięki
    Gregory
    Jak masz skalibrowany monitor i będziesz używał profili papierów napisanych dla tej drukarki (ilford ma), to efektom bardzo ciężko jest cokolwiek zarzucić. Trzeba naprawdę sporo złej woli, żeby narzekać. Oczywiście, że są droższe, lepsze i większe drukarki, ale do takich podręcznych zastosowań, to idealne połączenie jakości i ceny. Zastanawiam się tylko,czy głowice Ci nie będą zasychały, jak nie będziesz przez pół roku niczego drukował.
    Jarek

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jak masz skalibrowany monitor i będziesz używał profili papierów napisanych dla tej drukarki (ilford ma), to efektom bardzo ciężko jest cokolwiek zarzucić. Trzeba naprawdę sporo złej woli, żeby narzekać. Oczywiście, że są droższe, lepsze i większe drukarki, ale do takich podręcznych zastosowań, to idealne połączenie jakości i ceny. Zastanawiam się tylko,czy głowice Ci nie będą zasychały, jak nie będziesz przez pół roku niczego drukował.
    Generalnie będę na bank drukował pomiędzy większymi projektami mniejsze ilości tych zdjęć wiec nie powinno być źle z tymi głowicami. A jaki jest koszt wydruku przy obecnych cenach materiałow zdjęcia 10x15 oraz A4 na tym papierze profilowanym?

Gregory
    CANON Laik

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Ilford Prestige Smooth i Gloss to ok. 2,5 zł/A4 i 70 gr/10x15. Tusz chyba można pominąć .
    Ostatnio edytowane przez simon83 ; 06-01-2013 o 00:26
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Coś już napisał

Domyślnie Najlepsza foto drukarka do formatu A4

Dodam trzy lamerskie grosze w temacie L800.
    Jestem totalnym amatorem, nie mam eizo ani neca (zdjęcia oglądam na laptopie), nie robiłem kalibracji żadnych, myśle, że jestem lekko przyślepawy na zaawansowane niuanse zarządzania barwą ... kupiłem L800 2 tygodnie temu, zalałem tuszem jaki był w zestawie, zacząłem drukować na papierze 10x15 epsona, który był w zestawie z drukarka (300 sztuk) i na A4 epsona jaki sie akurat trafił w sklepie nie dla idiotów (50 kartek za 49.99) .... i jestem mega zadowolony !!! Wydruki jak dla mnie są rewelacyjne !!! Żona nie psioczy, że po co nowy sprzęt i tyle kasy wydane, zadowolna z pięknych wydruków! Szersza rodzina, której teraz moge wreszcie pokazać 'odbitki', zadowolona mega. Ja sie nie zastanawiam długo, jak sie pojawi pomysł, ze koże cos druknąć czy nie, to poprostu drukuje.

Wszystko pięknie! Szczerze polecam L800 (nawet jak sie nie kuma co to kalibracja i brak dobrej klasy monitora).

:-)

Pozdr
    Canon i Fuji X

Ja uzywam Epsona L800 od jakiegos roku, do tego w polaczeniu z monitorem Eizo 2433 kalibrowanego I1 Display Pro. Najlepsze efekty daje wydruk na papierze Epsona ale na Ilfordzie Prestige takze wydruki super. Moge tylko polecic jako dome rozwiazanie. Wydrukowalem juz dziesiatki zdjec jak nie wiecej i tusze jeszcze w ok 65%, Take wydatek na poczatku ale pozniej tanie i jakosciowo dobre drukowanie.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez tomkod Zobacz posta
    Ja uzywam Epsona L800 od jakiegos roku, do tego w polaczeniu z monitorem Eizo 2433 kalibrowanego I1 Display Pro. Najlepsze efekty daje wydruk na papierze Epsona ale na Ilfordzie Prestige takze wydruki super. Moge tylko polecic jako dome rozwiazanie. Wydrukowalem juz dziesiatki zdjec jak nie wiecej i tusze jeszcze w ok 65%, Take wydatek na poczatku ale pozniej tanie i jakosciowo dobre drukowanie.
    Takie głupie pytanie czy drukarka posiada w zestawie tusze czy trzeba kupic je osobno?
    CANON Laik

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Pyt do :Czornyj
    Marcinie a jak wygląda sprawa kalibracji? . Czy mając oprofilowany EIZO 2243 kalibratorem I1 dispaly pro można osiągnąć dobre efekty?. Bo chyba do kalibracji profi drukarki średnio się ten kalibrator nadaje.
    No i oczywiście pytanie takie same jak do Jarka czy warto ją zakupić do takiej ilości druku jak wspomniałem wyżej
    Dzięki
    Gregory
    Mając oprofilowany S2243W uzyskamy dobrą zgodność na papierach, do których ktoś stworzył dobre profile.

Z moich doświadczeń wynika, że drukarka jest megaupierdliwa do oprofilowania, najprawdopodobniej z uwagi na długie stabilizowanie się barw na papierze. Ogólnie polecam używać z oryginalnymi papierami (Ilford, Epson). Niezależnie od stosowanego papieru i jakości profilu nie polecam do wydruków czarno-białych.

Tusze są w zestawie (6x70ml)

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Mając oprofilowany S2243W uzyskamy dobrą zgodność na papierach, do których ktoś stworzył dobre profile.

Z moich doświadczeń wynika, że drukarka jest megaupierdliwa do oprofilowania, najprawdopodobniej z uwagi na długie stabilizowanie się barw na papierze. Ogólnie polecam używać z oryginalnymi papierami (Ilford, Epson). Niezależnie od stosowanego papieru i jakości profilu nie polecam do wydruków czarno-białych.

Tusze są w zestawie (6x70ml)
    Dzięki. A coś w podobnej cenie co nadaje się także do BW mógłbyś polecić oczywiście przy podobnych kosztach wydruku. Może być ciut wyższa cena
    CANON Laik

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Dzięki. A coś w podobnej cenie co nadaje się także do BW mógłbyś polecić oczywiście przy podobnych kosztach wydruku. Może być ciut wyższa cena
    Nie ma najmniejszego cienia możliwości widoku na iluzoryczną nadzieję minimalnej szansy.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Nie ma najmniejszego cienia możliwości widoku na iluzoryczną nadzieję minimalnej szansy.
    Heheh tak czy siak dzięki za pomoc
    CANON Laik

Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów