Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 161

Wątek: Najlepsza foto drukarka do formatu A4

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie będzie wpływało na druk fotografii na papierach błyszczących i perłowych/satynowych/półbłyszczących, acz może ew. zarypać głowicę.

PX660 można ew. rozważyć do druku fotografii barwnych i niczego innego - brak czerni pigmentowej nie jest bynajmniej atutem w przypadku drukowaniu faktur/dokumentów/DVD na zwykłym (tj. niepowlekanym) papierze/kartonie/płycie.

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Czyli tak co nie co podsumowując, jak zamierzam drukować trochę zdjęć w B&W lepiej zaopatrzyć się w MG6250 + jakiś zamiennik czarnego tuszu do druku "papierków"
    - FB -
    Canon + szkła

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Do-kła-dnie.

A co do ew. zamiennika czarnego tuszu "papierkowego", to radzę stosować na własną odpowiedzialność i w absolutnej ostateczności - jeśli ew. zamiennik załatwi głowicę, oszczędności może okazać się być średnia
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 29-05-2012 o 22:52

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

To w sumie może mam jeszcze jedno wyjście zostawić stara drukarkę na papierki ?
    Tylko wtedy w MG6250 nie potrzebuje skunera, więc coś innego bez skanera ? Podpowiesz coś czornyj, bo wiadomo miejsce na biurko jest ograniczone :/
    - FB -
    Canon + szkła

Bywalec Awatar mlody911
    Miasto
    Mielec

Domyślnie Odp: Najlepsza foto drukarka do formatu A4

I jak L800 się sprawuje po 8 miesiącach? Jak z trwałością tych tuszy Epson Dye Ink w stosunku do Epson Claria™ Photographic?
    Istnieje możliwość wydruku na dłuższym formacie o szerokości A4? Powiedzmy 400x200?
    Ostatnio edytowane przez mlody911 ; 04-01-2013 o 01:36

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Mogę Ci napisać, jak L800 się sprawuje na oryginalnych tuszach i papierach/profilach Ilforda. Jest idealnie. Dużo nie drukuję, ale to co dostaję, jest naprawdę doskonalej jakości. Nie ma się do czego przyczepić. Aha, po pół roku wydruki wyglądają identycznie jak w dniu drukowania. A ciągle specjalnie leżą przy oknie.
    Jarek

Bywalec Awatar mlody911
    Miasto
    Mielec

Bardzo miło się to czyta co napisałeś
    Cóż - zostaje jakąś promocje ustrzelić i kupować!

Coś już napisał Awatar domelek
    Miasto
    Sędziszów Młp.

Podpowiedzcie mi panowie jak radzicie sobie z wydrukiem zdjęć formatu 21x15? Czy można gdzieś dostać dobry papier foto w tym formacie? Czy trzeba drukować dwa zdjęcia na A4 i przecinać potem na pół? Jak z tym sobie najlepiej poradzić?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

A4 i gilotyna.. Też mnie to wkurza

Cytat Zamieszczone przez domelek Zobacz posta
    Podpowiedzcie mi panowie jak radzicie sobie z wydrukiem zdjęć formatu 21x15? Czy można gdzieś dostać dobry papier foto w tym formacie? Czy trzeba drukować dwa zdjęcia na A4 i przecinać potem na pół? Jak z tym sobie najlepiej poradzić?
    Jarek

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Mogę Ci napisać, jak L800 się sprawuje na oryginalnych tuszach i papierach/profilach Ilforda. Jest idealnie. Dużo nie drukuję, ale to co dostaję, jest naprawdę doskonalej jakości. Nie ma się do czego przyczepić. Aha, po pół roku wydruki wyglądają identycznie jak w dniu drukowania. A ciągle specjalnie leżą przy oknie.
    Generalnie jednym słowem Jarku polecasz t a drukarkę?.
    Ja w sumie potrzebuje drukarki na której będę mógł drukować zdjęcia z podróży , generalnie tak koło 200 zdjęć z każdego wypadu. Częstość druku pewno koło 2-3 razy do roku w przerwach oczywiście jakieś sporadyczne mniejsze ilości zdjęć.

Pyt do :Czornyj
    Marcinie a jak wygląda sprawa kalibracji? . Czy mając oprofilowany EIZO 2243 kalibratorem I1 dispaly pro można osiągnąć dobre efekty?. Bo chyba do kalibracji profi drukarki średnio się ten kalibrator nadaje.
    No i oczywiście pytanie takie same jak do Jarka czy warto ją zakupić do takiej ilości druku jak wspomniałem wyżej
    Dzięki
    Gregory
    CANON Laik

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów