Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 161

Wątek: Najlepsza foto drukarka do formatu A4

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yarson Zobacz posta
    trudno dostać...
    a co myślicie o tej nowej P50, że niby następca ...
    posiadam, jestem mega zadowolony ze zdjec kolorowych. Zdjecia czrnobiale
    przy swietle dziennym tez super, natomiast w swietle sztucznym paskudny fioletowy zafarb, podobno jest to przypadlosc tuszow Claria. Slyszalem ze sa jakies patenty zeby to skorygowac ale nie probowalem.

sorry za brak polskich znakow

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

epson px700w
    co prawda to urządzenie wielofunkcyjne ale zdjęcia drukuje świetnie. moduł drukujący jest taki jak w R285. w dodatku ulepszony - głowica nie jeździ już razem z tuszem tylko sama. tusz siedzi nieruchomo.
    ja wybrałem tę opcję ponieważ nie miałem miejsca na skaner.
    wbudowany podajnik na papier a4 i foto (max 13x18cm), wifi, lan, druk bezpośredni z kart (przydaje się dla imieninowych Cioć i Wujków). w trybie fast zdjęcie 10x15 wychodzi w 10 sekund.
    dzisiaj sprawdzałem koszt tuszy - 100 - 110 pln za 6pak oryginał oczywiście.
    skaner też daje radę. skanowałem odbitki i drukowałem - praktycznie nie do odróżnienia
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Domyślnie

ja też polecam px720wd - naprawdę daję radę, a nie rujnuje kieszeni.

Bywalec Awatar mlody911
    Miasto
    Mielec

Domyślnie

Ciekawe jak wypadnie teraz cenowo wydruk z nowej Epson L800 z fabrycznym systemem stałego zasilania? Bo za 70ml oryginalnego tuszu 50zł to raczej nie drogo!

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mlody911 Zobacz posta
    Ciekawe jak wypadnie teraz cenowo wydruk z nowej Epson L800 z fabrycznym systemem stałego zasilania? Bo za 70ml oryginalnego tuszu 50zł to raczej nie drogo!
    Jeśli nie tylko pojemniki CISSa mają 70 ml, ale i buteleczki z tuszami, w których jest 70 ml tuszu, a nie 50/70 ml powietrza, to cena jest bardziej niż zadowalająca. Niestety tym samym dla mnie zastanawiająca, bo pigment w pojemnikach 80 ml kosztuje 3.20 zł/ml, a w pojemnikach 220 ml - 1.68 zł/ml. Wspomniany barwnik wychodzi poniżej 1 zł...
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Bywalec Awatar mlody911
    Miasto
    Mielec

Domyślnie

Dlatego trzeba trochę poczekać aż ktoś z forum sam organoleptycznie przetestuje tą drukarkę.
    Z tego testu http://www.chip.pl/testy/drukarki/dr...-a4/epson-l800 wychodzi jakoś tak 'za super'
    Ale może to przyszłość i u innych producentów też się pojawią podobne działania przeciw podróbkom?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pisii35 Zobacz posta
    ja też polecam px720wd - naprawdę daję radę, a nie rujnuje kieszeni.
    mówicie koledzy, że do domowej amatorki styknie ten epson px720wd?
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Dopiero zaczyna Awatar Artubi
    Miasto
    Orzesze

Domyślnie

Mam Epsona p50 + CISS (coś jak L800, ale w wersji "zrób to sam").
    Koszt wydruku to cena papieru +kilka groszy za tusz.
    Ale...
    Jeżeli ktoś uważa, że bez kalibracji otrzyma dobrej jakości wydruki to może się baaardzo rozczarować.

Jeżeli chodzi o drukarki Epson Photo to jakość wydruku z R28x,P50, i nowszych PX-xxx jest identyczna. Różnią się tylko prędkością.
    5DII+17-40+24-105+70-300IS+105+50=5DII+121-300IS=121+5(DII-60IS)

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artubi Zobacz posta
    Mam Epsona p50 + CISS
    ... Jeżeli ktoś uważa, że bez kalibracji otrzyma dobrej jakości wydruki to może się baaardzo rozczarować.
    Oświeć mnie na czym polega kalibracja i czy to trudne? I ile mniej więcej kosztuje dobry papier? Bo od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupej drukarki do fotek :-)
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

Również posiadam P50 z CISSem. Jakiś czas temu otrzymałem od Medikonu (dziękuję po raz kolejny) zestaw papierów testowych. Dla każdego z nich za pomocą ColorMunki Photo robiłem profile. Nie wiem dlaczego, ale Smooth Lustre Duo mimo rekomendacji dla tuszy barwnikowych niestety "nie działa" z moją drukarką. Podejrzewam właśnie tusze. Mam jeszcze oryginalne, ale musiałbym przepłukać układ dla pewności, a chyba nie chce mi się :P
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów