Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: 1d mkIV vs 5d mkIII

Domyślnie Odp: 1d mkIV vs 5d mkIII

Wczoraj już byłem zdecydowany na 5, mówię sobie nówka z gwarancją w sumie będzie ok, a dziś znowu jestem w czarnej $%^^&&%ie nie zrozumcie mnie źle, wiem po co mi aparat W 1dsIII obrazek jest spoko w$%^&& mnie ten wyświetlacz ale da się z tym żyć, podoba mi się masa pancerność, obsługa AF, chciałem to mieć w nowym aparacie, myślałem o 1dIV, ma to wszystko co 1, jednak dużo głosów, że matryca w 5 o niebo lepsza. Cóż w takim razie nie będę się napalał i poczekam jeszcze. 1 czy5, 1czy5 1czy5 ????? po nocach mi się już śni
    pozdr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Tak to nigdy nie kupisz aparatu. Rada jest taka idź do sklepu zobacz i porównaj. Bez macania nie ma kupowania.

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Cytat Zamieszczone przez oszczepnik Zobacz posta
    Wczoraj już byłem zdecydowany na 5, mówię sobie nówka z gwarancją w sumie będzie ok, a dziś znowu jestem w czarnej $%^^&&%ie nie zrozumcie mnie źle, wiem po co mi aparat W 1dsIII obrazek jest spoko w$%^&& mnie ten wyświetlacz ale da się z tym żyć, podoba mi się masa pancerność, obsługa AF, chciałem to mieć w nowym aparacie, myślałem o 1dIV, ma to wszystko co 1, jednak dużo głosów, że matryca w 5 o niebo lepsza. Cóż w takim razie nie będę się napalał i poczekam jeszcze. 1 czy5, 1czy5 1czy5 ????? po nocach mi się już śni
    pozdr
    Bież ... oba i po kłopocie, żyje się raz! Najlepszego w NR!

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

pozdr
    1Dmk IV ma jedną wadę. Brakuje mu spot AF. Jest to możliwe dopiero z obiektywami z "guzkiem" na tubusie (część szkieł pow. 200 mm) w związku z tym pole pojedynczego AF jest dość duże i ten aparat słabiej sprawdza się z krótkimi stałkami. Nie wiem, bo nie mam, ale trzeba się przyjrzeć, jak ten aspekt wygląda w 5DIII. Realnie wygląda na to, że pole pojedynczego punktu AF będziesz miał większe niż w DSIII !. Na pewno ma to znaczenie przy ustawianiu ostrości szerokim szkłem na mały punkt wielkości twarzy na ogólnym planie z "atrakcyjną" ścianą w tle
    CANON...

jeszcze jedno, macie jakieś porównanie co do ISO w obu puszkach, głównie zależy mi na tym większym od 6400.
    pzdr

Jeszcze jedna myśl mi sie narodziła, może sprzedać 1dsIII i kupić 1dIV do tego 5III, co wy ma to

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Mam jeszcze jedną propozycję kup 1dx i do tego jakieś używane zapasowe body, wcale nie z górnej półki
    będziesz miał wszystko.

tez miałem taki sam pomysł, ale nauczyłem sie pracować na dwa body i w obu chciałbym mieć conajmniej taki af jak w ds, więc plan jest taki aby ten sezon popracować na 5dIII i DS a za rok kupić sobie Dx i bedzie duet z 5
    pzdr

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

tez miałem taki sam pomysł, ale nauczyłem sie pracować na dwa body i w obu chciałbym mieć conajmniej taki af jak w ds, więc plan jest taki aby ten sezon popracować na 5dIII i DS a za rok kupić sobie Dx i bedzie duet z 5
    pzdr
    Z tym, że w Dx i 5DIII to nie jest ten sam AF. Może się mylę, bo nie miałem wszystkich puszek Canona, ale nie znajdziesz u niego takiego samego AF w puszkach na różnych poziomach.
    Sorry chyba nie doczytałem dokładnie, że tylko o poziom DSa chodziło a nie o taki sam

Ostatnio edytowane przez sfw ; 12-01-2013 o 10:08

Cytat Zamieszczone przez sfw Zobacz posta
    Z tym, że w Dx i 5DIII to nie jest ten sam AF. Może się mylę, bo nie miałem wszystkich puszek Canona, ale nie znajdziesz u niego takiego samego AF w puszkach na różnych poziomach.
    Sorry chyba nie doczytałem dokładnie, że tylko o poziom DSa chodziło a nie o taki sam

no generalnie chodziło mi o af, który jest conajmniej na poziomie ds a nowa 5 i 1dx to już nie będzie takiej różnicy jak w 5I i ds
    pzdr

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów