Strona 46 z 140 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    mnie intryguje po prostu Twoje przekonanie, że tylko wysokiej klasy sprzętem trzeba robić takie zdjęcia, bo inaczej nie można
    Bo nie wierzę w to, że po tylu latach Sigma nagle doznała olśnienia i wypusciła na rynek sprawną, powtarzalną optykę bez wad za 1/2 ceny.

6d za mały, to nie można robić zdjęć bo za duże dłonie masz, Sigma do bani bo wolniejsza od L 35 :-)
    Za dużo sobie dopowiadasz między wersami. W którym miejscu napisałem że 6D nie da się robić zdjęć? Zaczynasz trollować czy mi się wydaje?

--- Kolejny post ---

No i respekt, największa frajda, bez superturbodoładowań też się da!
    a więc i sigmą też się zapewne da...
    Da się też pudełkiem po butach - rzecz w tym aby sprzęt nie ograniczał. W moim przekonaniu AF który jest o połowe wolniejszy niż ten w 35L (piszę o 35L bo nie ma do czego innego się odnosić, a nie że to najlepszy obiektyw na świecie) to porażka w przypadku szkła reporterskiego. Uszanuj moje zdanie nawet jeśli się z nim nie zgadzasz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Sprawdziłem dziś wersję do Canona. Optyka jest identyko, centrum brzytwa, brzegi lekko nieostre. AF sporo wolniejszy niż 35L i niż wersja do Nikona. Celny w świetle zastanym i sztucznym. Na szczęście
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

A dałoby radę jakiś filmik obrazujący działanie AF wrzucić na jutjuba?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Właśnie się dowiedziałem, że prędkość AF będzie można regulować. Domyślam się, że fabrycznie jest ustawiono wolno, ale dokładnie.

Pełne uzależnienie

Bo nie wierzę w to, że po tylu latach Sigma nagle doznała olśnienia i wypusciła na rynek sprawną, powtarzalną optykę bez wad za 1/2 ceny.
    Canon MKII wypuści za 3/2 ceny. Będzie lepiej?

W tym wypadku to dziwię się, że 35 Canona jest takie drogie.

Coś już napisał Awatar mirasb
    Miasto
    Kraków

Witam
    Szybkości AF w tej Sigmie nie można regulować . Można będzie zmieniać zakres pracy AF tzn. ustawić w jakim zakresie w metrach ma pracowac af co w duzym stopniu ma usprawnić jego działanie. Tak przynajmniej tłumaczył zalety USB-DOCK szkoleniowiec ze strony Sigmy.

Pozdrawiam
    Mirek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

A to ciekawe, bo widzę w prezentacji oprogramowania do USB Dock zakładkę AF Speed Setting (oraz oddzielnie Focus Limiter Setting o którym to własnie napisałeś).
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 13-12-2012 o 16:42

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

no bez przesady.. przebieg skali ostrosci o 0,5 sek dluzej, to dla mnie zaden argument ze obiektyw odpada do repo ;]
    bardziej bym sie martwil o AF w 5D dla zdjec w ruchu
    ludzie teraz maja pierd..ca na punkcie ostrosci obiektywow i szybkosci AF
    dochodzi do paranoi jak wlasnie w tej dyskusji.
    ze pol sekundy roznicy w przebiegnieciu calej skali AF, to oznacza ze sigma 35/1.4 jest do bani (czyt. nie ma porownania do 35L)
    uwazam, ze zamiast onanizowac sie nad szybkoscia AF (w ukladach USM badz odpowiedniki HSM itp), lepiej wycwiczyc w sobie "odwage", zeby nie miec oporow wejsc w centrum akcji tak - zeby zdjecie bylo jeszcze bardziej dynamiczne ;]
    jestem przekonany, ze taka "solucja" wplynie na efekt koncowy materialu o niebo lepiej niz 0,5 sekudny roznicy w szybkosci dzialaniu AF'a.
    denerwujace jest rowniez to, ze teoretykow fotografii i wlasnosci obiektywow jest cala masa, a jak poprosic o linka do galerii takiego foto-filozofa, to cisza jak makiem zasial, badz zdjecia tragedia (czyli w teorii master - w praktyce ****)
    sa oczywiscie wyjatki, i tych forumowiczow ktorzy poza swoim zdaniem i opinia maja jakies poparcie we wlasnym portfolio (badz nie boja sie go pokazac - vide czacha) warto poczytac i z nimi podyskutowac.
    cala reszta teoretycznych omnibusow wiedzy fotograficznej to po prostu tylko w wiekszosci sianie fermentu
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Coś już napisał Awatar mirasb
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A to ciekawe, bo widzę w prezentacji oprogramowania do USB Dock zakładkę AF Speed Setting (oraz oddzielnie Focus Limiter Setting o którym to własnie napisałeś).
    Faktycznie , musiałem niezbyt uważać na prezentacji ;-)
    Pozdrawiam
    Mirek

Pełne uzależnienie

Szybszy AF czyli musi więcej prądu pobierać. Dziwne, że nie robią testów. Np. aparat wytrzymał 10000 przebiegów pełnej skali. A w innym obiektywie tylko 8000. Ale 0,5 to faktycznie cała wieczność. Zwłaszcza, że zazwyczaj ostrzy się w ramach jednego przedziału... :P Sigma ma za to użyteczny obraz od pełnego otworu. W Canonie trochę z tym gorzej. :P W ogóle te obiektywy to jakby porównywać 40'letniego Mercedesa z nową KIA. Trochę różne światy i technologie.

BTW to AF to właściwie jedyne w czym ten obiektyw wypadł trochę gorzej. We wszystkim innym (poza winietą i pracą pod światło) Canon leży i kwiczy. Dlatego trzeba bronić tego argumentu. :P
    Ostatnio edytowane przez jellyeater ; 13-12-2012 o 17:30

Strona 46 z 140 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów