Ja myślę że cenę w popycie-podaży równoważy rynek. Albo zostajesz ze sprzętem którego z powodu wysokiej ceny nikt nie chce kupić albo jako kupujący czekasz na sprzęt za małe pięniądze i możesz się nie doczekać. Proste.
Ja myślę że cenę w popycie-podaży równoważy rynek. Albo zostajesz ze sprzętem którego z powodu wysokiej ceny nikt nie chce kupić albo jako kupujący czekasz na sprzęt za małe pięniądze i możesz się nie doczekać. Proste.
pozdrawiam
Przemek
dokładnie tak jak pisze kolega wyżej, sprzęt jest wart tyle ile zapłaci kupujący
sytuacja trochę przypomina 24-70L I - trafiają się za rozsądne ceny a są i takie które okupują Allegro
w cenach za wysokich
Jak dla mnie to ceny starych 5D "jedynek" są z czapy. Nie wiem kto chciałby dać za tę puchę 3,5-4k, bo właśnie kilka takich ofert widziałem niedawno. Dla mnie ta pucha nie jest warta więcej niż 2k.
Nie wiedziałem że tylu idiotów jest na świecie, dopóki nie skorzystałem z internetu.
Stanisław Lem
No to sobie porozmawialismy i git majonez![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Cieszcie się, że MK II nie podrożał po premierze MK III ;-)
A już za tydzień nowy temat "Ceny nowych 5D MKIII" dlaczego taki drogi, przecież wart jest 7500zł![]()
Piszesz, ze masz pojęcie i nie masz 5 lat a tak sie zachowujesz. Foto Gandini to akurat w miarę wiarygodny TIP, ale cena nie jest Kup Teraz tylko do licytacji i na starcie nie jest 6500zł tylko prawie 6700zl.
Twoje wypowiedzi są mocno naciągane i tendencyjne, mają niewiele wspólnego z rzeczywistością
Jak Ci kasy nie brak, to kup porządny sprzet w równie porządnym sklepie i po sprawie![]()
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 02-12-2012 o 08:50
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
nie oszukujmy się 2tysiące za 5Dmk1 to śmieszna kwota - fakt chyba że mamy styczność z egzemplarzem który już na pierwszej migawce ma ponad 100tyś. i jest dosłownym golasem z paskiem i samą baterią. Ostatnio kupiłem przez forum 5dmk1 z gripem(oryginalny), 4 bateriami, papierami, przebiegiem 35k, za całe 3000zł (o ile dobrze pamiętam) i cena jest jak najbardziej do zaakceptowania, sam uważam że była to naprawdę dobra okazja.
Odnośnie cen 5dmk2 to faktycznie niektórzy sporo przesadzają 6500zł za puszkę z przebiegiem 120tyś klatek to stanowczo za dużo, pamiętajmy również że te lustrzanki mają funkcję filmowania co nie pozostaje bez znaczenia na matrycę, możesz mieć puszkę z przebiegiem 20tyś klatek ale filmy kręciła non-stop. W tym wypadku jednak warto dołożyć do aparatu i kupić nowy jeśli ma on posłużyć ładnych parę lat.
Regulamin pkt 8.
Pisałem o podwyżce cen o których widac nie doczytałeś , kolejna sprawa nic nie jest naciągane wystarczyło zadzwonic do Sławka i sie dopytać o cenea potem pisac o licytacji. Nie raz u niego kupowałem w cenie licytacji. To że nie brakuje mi kasy nie znaczy że lubie za to samo przepłacać tyle kasySzkoda, że tego nie rozumiesz i masz tak prostolinijne myślenie
Pozdrawiam
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.