Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 112

Wątek: Ceny używanych 5D MKII

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Ceny używanych 5D MKII

5tyś... ? czasami widać aukcje po 6tyś 6.5 nawet z ostrymi przebiegami i opisami stan idealny... :-)

ale jednego nie rozumiem ...

Ja śledzę allegro na bieżąco i widzę często te same aukcje wystawiane/ponawiane, z identyczną ceną, nawet przez 2-3 miesiące widać że aparat wisi z tą samą ceną :-)
    ale pomyśleć logicznie, każde wystawienie aukcji to koszta płacenia allegro - zamiast zwolnić z ceny i podać coś realnego to ktoś woli płacić za 5auckji łudząc się że sprzeda, a w końcu schodzi z ceny z musu i traci na aukcjach i sprzedaje za rozsądną cene

Uzależniony

Dlatego nie ma co sprzedawać na allegro. Lepiej na canon-board - nic to nie kosztuje, a może i chętny się prędzej trafi

Uzależniony

pierwsze z brzegu jakie znalazłem z małym przebiegiem :

Canon eos 5D II stan idealny 12340 przebieg igła (2838133348) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

CANON EOS 5D MARK II - NISKI PRZEBIEG 2 BATERIE (2830210241) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

trzeba się też trochę potargować - zapytać o 4800, zgodzić się na 5000

aparaty z przebiegami 100-150k wystawiane po 6 czy 6,5kzł to wg mnie nieporozumienie
    ale jak ktoś chce zasilać konta właścicieli Allegro czyli wzbogacić nieco panów z RPA
    to może sobie rzeczywiście wystawiać do woli

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    ...trzeba ... nie być pazernym...
    Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    ...mój dochód ma się dobrze a na sprzęt foto kasy mi nie brak...
    Nie bądź taki pazerny, weź piątkę za piątkę!

sorki za drobną manipulację

Bywalec
    Miasto
    Śląsk i Zagłębie

Ja myślę że cenę w popycie-podaży równoważy rynek. Albo zostajesz ze sprzętem którego z powodu wysokiej ceny nikt nie chce kupić albo jako kupujący czekasz na sprzęt za małe pięniądze i możesz się nie doczekać. Proste.
    pozdrawiam

Przemek

Uzależniony

dokładnie tak jak pisze kolega wyżej, sprzęt jest wart tyle ile zapłaci kupujący

sytuacja trochę przypomina 24-70L I - trafiają się za rozsądne ceny a są i takie które okupują Allegro
    w cenach za wysokich

Coś już napisał Awatar matijaz
    Miasto
    Wrocław/Bad Wimpfen

Jak dla mnie to ceny starych 5D "jedynek" są z czapy. Nie wiem kto chciałby dać za tę puchę 3,5-4k, bo właśnie kilka takich ofert widziałem niedawno. Dla mnie ta pucha nie jest warta więcej niż 2k.
    Nie wiedziałem że tylu idiotów jest na świecie, dopóki nie skorzystałem z internetu.
    Stanisław Lem

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Cytat Zamieszczone przez matijaz Zobacz posta
    Jak dla mnie to ceny starych 5D "jedynek" są z czapy. Nie wiem kto chciałby dać za tę puchę 3,5-4k, bo właśnie kilka takich ofert widziałem niedawno. Dla mnie ta pucha nie jest warta więcej niż 2k.
    nie oszukujmy się 2tysiące za 5Dmk1 to śmieszna kwota - fakt chyba że mamy styczność z egzemplarzem który już na pierwszej migawce ma ponad 100tyś. i jest dosłownym golasem z paskiem i samą baterią. Ostatnio kupiłem przez forum 5dmk1 z gripem(oryginalny), 4 bateriami, papierami, przebiegiem 35k, za całe 3000zł (o ile dobrze pamiętam) i cena jest jak najbardziej do zaakceptowania, sam uważam że była to naprawdę dobra okazja.
    Odnośnie cen 5dmk2 to faktycznie niektórzy sporo przesadzają 6500zł za puszkę z przebiegiem 120tyś klatek to stanowczo za dużo, pamiętajmy również że te lustrzanki mają funkcję filmowania co nie pozostaje bez znaczenia na matrycę, możesz mieć puszkę z przebiegiem 20tyś klatek ale filmy kręciła non-stop. W tym wypadku jednak warto dołożyć do aparatu i kupić nowy jeśli ma on posłużyć ładnych parę lat.
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

No to sobie porozmawialismy i git majonez
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Uzależniony

Cieszcie się, że MK II nie podrożał po premierze MK III ;-)

A już za tydzień nowy temat "Ceny nowych 5D MKIII" dlaczego taki drogi, przecież wart jest 7500zł

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów