Pokaż wyniki od 1 do 10 z 597

Wątek: [szambonur] Tatry i nie tylko

Mieszany widok

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie Odp: [szambonur] Tatry i nie tylko

Ja to jednak ślepy jestem, łażę po tych Tatrach i nie mogę takich zdjęć ustrzelić Zastanawiam się, kiedy moderatorzy zamkną ten wątek, aby pozostałych nie wpędzać w kompleksy
    Jedno pytanie - a czy takie wieczorno-nocne wędrowanie jest w miarę bezpieczne? Mam na myśli spotkanie miśka.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie Odp: [szambonur] Tatry i nie tylko

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    ...
    Jedno pytanie - a czy takie wieczorno-nocne wędrowanie jest w miarę bezpieczne? Mam na myśli spotkanie miśka.
    Liczę na jego szlachetne serce... a tak na poważnie to zawsze mam lekkiego stracha. Niedźwiedzie jeśli się go nie zaskoczy to raczej będzie omijać człowieka szerokim łukiem (podobno), dlatego staram się podtrzymywać rozmowę z współtowarzyszem wędrówek, między innymi po to, żeby niedźwiedź nas słyszał, dwa razy miałem takie "bliskie" spotkanie i robienie hałasu w zupełności poskutkowało. Z dzikich zwierząt najbardziej obawiam się jeleni, szczególnie na jesień. Najgorsze są jednak wałęsające się po górach psy, które ludzi się nie boją, bo wśród ludzi się przecież wychowały, dlatego na nocne zejścia mam w kieszonce zawsze małą buteleczkę gazu pieprzowego, tak na wszelki wypadek... Każdy, nawet największy psi twardziel odpuszcza z miejsca po kontakcie z chmurą... (sprawdzone wielokrotnie, głównie podczas rowerowych wycieczek). Teoretycznie w przypadku bliskiego agresywnego spotkania z niedźwiedziem, gaz pieprzowy też będzie skuteczny... a krzywdy na zdrowiu to nie wywoła...

Uprawnienia umieszczania postów