Pokaż wyniki od 1 do 10 z 242

Wątek: Canon EF 24-70 f/4L IS USM, Canon EF 35 f/2 IS USM - nowe szkła

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon EF 24-70 f/4L IS USM, Canon EF 35 f/2 IS USM - nowe szkła

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    swiatlo f/2.8 zdecydowanie nie zastapi mi IS do robienia widoczkow.
    Po co IS do krajobrazu?

Zawsze myślałem, że krajobraz, to obowiązkowy statyw z żelbetu, MLU i zdalne wyzwalanie, a stabilizację się wyłącza bo obraz 'pływa'.

Czy może pod hasłem 'widoczek' kryje się coś innego?

On topic: Nowa 24-70 może podpasowac komuś, kto nie ma 24-105, a ogniskowe powyżej 70mm ma obsadzone.

Z drugiej strony naprawdę dziwi brak jasnego standardowego zooma z IS dla pełnej klatki, odpowiednika EF-S 17-55 2.8 IS.

Tamron może uszczknąć trochę rynku.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon EF 24-70 f/4L IS USM, Canon EF 35 f/2 IS USM - nowe szkła

Cytat Zamieszczone przez greenhorn Zobacz posta
    Po co IS do krajobrazu?
    np. do walenia z reki w polozeniu, w ktorym statywu nie da sie juz rozlozyc (zapadajace sie podloze, np. bloto... ), albo zwyczajnie nie ma racji bytu stosowanie (drzacy most, focenie z lodki, ...). u mnie osobiscie znacznie czesciej przypadek pierwszy, ale i ten drugi kilka razy w roku sie zdarza...

rowniez w sytuacjach, kiedy focenie widoczkow jest "przy okazji", wiec bez statywu.

poza tym, szklo 17-40, przynajmniej u mnie, to nie tylko czysty krajobraz ale rowniez foty podrozne, gdzie nie wszedzie wlezie sie ze statywem albo przy 8h zasuwania i przepychania w tlumach nie chce sie tego targac...

aczkolwiek niewatpliwa prawda jest, ze statyw byl, jest i bedzie najlepszym systemem IS.

Zawsze myślałem, że krajobraz, to obowiązkowy statyw z żelbetu, MLU i zdalne wyzwalanie, a stabilizację się wyłącza bo obraz 'pływa'.

Czy może pod hasłem 'widoczek' kryje się coś innego?
    w moim osobistym przypadku - j.w.

Z drugiej strony naprawdę dziwi brak jasnego standardowego zooma z IS dla pełnej klatki, odpowiednika EF-S 17-55 2.8 IS.
    spokojnie. za 5 lat, jak 24-70/2.8 mkII zejdzie w odpowiednich ilosciach, pojawi sie wersja z IS... skoro sa jelenie, to trzeba je doic...

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Od bogatszych Niemców? Polska to bogaty kraj jest. Niemiec pięć razy ogląda każdego fenisia zanim go wyda...
    zawsze mowilem, ze Duitsers sa rozrzutni i lubia szastac szmalem. tylko 5 razy...? :d
    to nawet dobrze tego zakupu nie zdarza przemyslec, jak np. szanujacy sie Szkot. a Szkot i tak w przedbiegach odpada gdy w gre wchodzi oszczednosc* Holendra tego ostatniego nigdy na nic nie stac, bo szanujacy sie kalwinista wszelkie podejrzenia o bycie "przy groszu" zdementuje i zaprzeczy!

* - w Polsce mowi sie "zenujace skapstwo", ale to oczywiscie bezpodstawne pomowienia naszej kalwinistycznej ojczyzny
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 06-11-2012 o 21:08
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów