Strona 22 z 35 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 350

Wątek: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie Odp: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

No to zostaje mi czekać aż szkiełko zejdzie do ceny jaką będę skłonny za niego zapłacić

Jedna wielka kpina. Niby jesteśmy we wspólnocie europejskiej, a w każdym kraju członkowskim nie dość, że inne ceny to nie są honorowane warunki gwarancji, tak jakby te obiektywy kupione poza tzw. oficjalnym źródłem sprzedaży były podróbkami, a nie oryginalnymi obiektywami.
    Czyli jest po staremu, jesteśmy na każdym kroku bici i wyciskania jak cytryna. "Oczywiście" klient niemiecki i jego euro jest znacznie lepsze od polskiego użytkownika z jego złotówkami. Przykre, ale to jest totalna paranoja. Chyba stracę sympatię o tej marki, którą darzyłem do tej pory.
    Przy okazji pozdrawiam wszystkich kanoniarzy i nie tylko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez mjr Zobacz posta
    Jedna wielka kpina.
    Chyba troszkę przesadzasz, a przy okazji rozmijasz się z prawdą. Każdy obiektyw Tamrona kupiony w Polsce posiada 2 karty gwarancyjne - jedną oryginalną producenta - ważną 1 rok w Polsce i całej Unii. Taką samą gwarancję dają inni producenci (Canon, Nikon) i tak samo one działają. Drugi blankiet to gwarancja DYSTRYBUTORA, jakim w Polsce jest Foto-Technika. Gwarancja ta to 2 lata + rozszerzenie o kolejne 3 lata. Ważna tylko i wyłącznie w Polsce. Jeśli pojedziemy z tym obiektywem po 3 latach na wakacje do Hiszpanii i tam nam padnie, to na pewno tamtejszy dystrybutor nie uzna gwarancji Foto-Techniki, bo dlaczego ? Gwarancja producenta to 1 rok i obiektyw w 3 roku użytkowania już nie będzie nią objęty. Jeśli w poczczególnych krajach dystrybutorzy różnych sprzętów dają inne warunki gwarancyjne na swoje produkty - to już tylko i wyłącznie ich sprawa.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Powiem (a właściwie napiszę) szczerze, wątpię, aby dystrybutor sprzętu ryzykował własnym zyskiem, aby zadowolić użytkowników przedłużając znacznie gwarancję, a tym zwiększając prawdopodobieństwo awarii, a tym samym usunięcia na własny koszt. Sądzę, że jest to jakiś mechanizm cenowy od producenta. Zwróćmy uwagę, że w Niemczech też obowiązuje możliwość przedłużenia gwarancji do 5 lat, więc nie jest to wymysł naszych dystrybutorów, abyśmy byli traktowani w jakiś preferencyjny sposób.
    Pozdrawiam
    ps ciekaw jestem skąd taka znaczna różnica ceny pomiędzy rynkiem polskim, a niemieckim! Czy nasi dystrybutorzy kupują drożej, czy też na naszym rynku są większe widełki u pośredników.
    Ostatnio edytowane przez mjr ; 30-10-2012 o 22:15

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Mnie ten cały tamron 24-70 nie interesuje, śledzę tylko ten dział, bo czekam aż Cichy wrzuci pierwsze wrażenia z nowego 70 - 200

Powiem (a właściwie napiszę) szczerze, wątpię, aby dystrybutor sprzętu ryzykował własnym zyskiem, aby zadowolić użytkowników przedłużając znacznie gwarancję, a tym zwiększając prawdopodobieństwo awarii, a tym samym usunięcia na własny koszt. Sądzę, że jest to jakiś mechanizm cenowy od producenta. Zwróćmy uwagę, że w Niemczech też obowiązuje możliwość przedłużenia gwarancji do 5 lat, więc nie jest to wymysł naszych dystrybutorów, abyśmy byli traktowani w jakiś preferencyjny sposób.
    Niestety, mylisz się.
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Cytat Zamieszczone przez Gall_Anonimowy Zobacz posta
    Niestety, mylisz się.
    Fajnie byłoby jeszcze jakbyś uzasadnił swoją opinię.

Dopiero zaczyna

Fajnie byłoby jeszcze jakbyś uzasadnił swoją opinię.
    Jeśli chodzi o dystrybutorów Tamrona w EU to tylko Niemcy, Rosja, Wielka Brytania oraz Polska oferują na swoim rynku 5 lat gwarancji. Być może opuściłem nierozważnie jeden kraj ale nie mogę w tej chwili znaleźć. Ogólne warunki gwarancji można znaleźć tutaj:
    Tamron Europe: European Guarantee Card
    Jeżeli chodzi o różnice wynikające z cen to nie należy zapominać choćby o 4% w różnicy samego VATu który w PL wynosi 23% a w DE 19%.

Coś już napisał Awatar happytommy

Ponawiam moje pytanie do Cichego, czy wiadomo kiedy spadnie cena?

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez happytommy Zobacz posta
    Ponawiam moje pytanie do Cichego, czy wiadomo kiedy spadnie cena?
    Może od razu narzucić Cichemu jaka to ma być cena i w jakim terminie osiągnięta.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 22 z 35 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów