Strona 24 z 35 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 350

Wątek: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Domyślnie Odp: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

no to jeszcze z 1000, a wlasciwie 1100 i moze cos zacznie sie dziac

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta

Cena nie drgnie to i sprzedaż nie drgnie
    wcale tak źle nie jest, pewnie mogłoby być zdecydowanie lepiej jakby kosztował 3500 ale jak na taką cenę to jest dobrze. Bo co ludzie mają kupować - Canona za 9000 złociszy?
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Uzależniony Awatar kaindox

Jak ktoś na fotografii zarabia to pewnie i tak weźmie Canona (sam tak zrobił gdybym zarabiał). Tamron jak dla mnie był zawsze firmą dla mniej lub bardziej zaawansowanych amatorów a Ci dużo dłużej przyglądają się każdej wydanej złotówce. Przy cenie 2500-3000 ten obiektyw byłby hitem sprzedaży podobnie jak jego starsi bracia (17-50 i 28-75). Zresztą o ile pamiętam wstępnie taką cenę planowano. Dopiero przecieki o C24-70 mk II i jego cenie spowodowały wywindowane ceny Tamiego do poziomu spoza jego ligi.

Coś już napisał Awatar happytommy

mam pytanie... czy ktoś kto ma to szkło może opisać jak jest z jego jakością, bf/ff itp. czy trzeba mocno wybierać, czy jakość się poprawiła i jest spora szansa trafić dobra i ostrą sztukę ??

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez happytommy Zobacz posta
    mam pytanie... czy ktoś kto ma to szkło może opisać jak jest z jego jakością, bf/ff itp. czy trzeba mocno wybierać, czy jakość się poprawiła i jest spora szansa trafić dobra i ostrą sztukę ??
    Ja kupowałem ten obiektyw w fotostradzie. Miałem do wyboru Canona 24-70 II L lub Tamrona 24-70 VC. Zrobiłem testy obu i nowy Canon jest zauważalnie lepszy tylko na ogniskowych od 55mm do 70mm na pełnej dziurze. Oczywiście nie biorę pod uwagę dystorsji. BF i FF nie występował ani w Canonie ani Tamronie.

--- Kolejny post ---

Chciałem jeszcze dodać, że najbardziej w nowym Tamronie wkurza mnie AF. W trudnych warunkach z 5D I nie potrafi ustawić ostrości. Stuka, puka, stuka puka i tak w kółko - chyba się z nim rozstanę bo strach pomyśleć jak pójdę na jakieś zlecenie gdzie będzie mało czasu na ustawianie ostrości.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

mam pytanie... czy ktoś kto ma to szkło może opisać jak jest z jego jakością
    Hmm, odnośnie jakości można poczytać trochę tutaj:

LensRentals.com - Tamron 24-70 f/2.8 VC Issue
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Hmm, odnośnie jakości można poczytać trochę tutaj:

LensRentals.com - Tamron 24-70 f/2.8 VC Issue

Dziwne, że przez parę miesięcy od tego postu żaden realny user się w tym nie zgłosił do serwisu.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał

Jakość wykonania samego obiektywu jest dobra. Ale AF ze starszym body jest w tym szkle słaby, bardzo słaby. Strasznie zawiodłem się na tym obiektywie.

Cytat Zamieszczone przez jasiorzaca Zobacz posta
    Jakość wykonania samego obiektywu jest dobra. Ale AF ze starszym body jest w tym szkle słaby, bardzo słaby. Strasznie zawiodłem się na tym obiektywie.
    no to zostaje Ci wymienić tego Tamrona na eLę 24-70 II, tu już się nie zawiedziesz a za brak zawodu płaci się 9 tysi! No chyba że naczytałeś się testów w polskim necie to możesz być przed zakupem zawiedziony.
    Nie ma idealnego szkła ...
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jasiorzaca Zobacz posta

Starsze body, tzn. które konkretnie ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 24 z 35 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów