Pokaż wyniki od 1 do 10 z 350

Wątek: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Mieszany widok

Domyślnie Odp: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Jedna wielka kpina. Niby jesteśmy we wspólnocie europejskiej, a w każdym kraju członkowskim nie dość, że inne ceny to nie są honorowane warunki gwarancji, tak jakby te obiektywy kupione poza tzw. oficjalnym źródłem sprzedaży były podróbkami, a nie oryginalnymi obiektywami.
    Czyli jest po staremu, jesteśmy na każdym kroku bici i wyciskania jak cytryna. "Oczywiście" klient niemiecki i jego euro jest znacznie lepsze od polskiego użytkownika z jego złotówkami. Przykre, ale to jest totalna paranoja. Chyba stracę sympatię o tej marki, którą darzyłem do tej pory.
    Przy okazji pozdrawiam wszystkich kanoniarzy i nie tylko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Cytat Zamieszczone przez mjr Zobacz posta
    Jedna wielka kpina.
    Chyba troszkę przesadzasz, a przy okazji rozmijasz się z prawdą. Każdy obiektyw Tamrona kupiony w Polsce posiada 2 karty gwarancyjne - jedną oryginalną producenta - ważną 1 rok w Polsce i całej Unii. Taką samą gwarancję dają inni producenci (Canon, Nikon) i tak samo one działają. Drugi blankiet to gwarancja DYSTRYBUTORA, jakim w Polsce jest Foto-Technika. Gwarancja ta to 2 lata + rozszerzenie o kolejne 3 lata. Ważna tylko i wyłącznie w Polsce. Jeśli pojedziemy z tym obiektywem po 3 latach na wakacje do Hiszpanii i tam nam padnie, to na pewno tamtejszy dystrybutor nie uzna gwarancji Foto-Techniki, bo dlaczego ? Gwarancja producenta to 1 rok i obiektyw w 3 roku użytkowania już nie będzie nią objęty. Jeśli w poczczególnych krajach dystrybutorzy różnych sprzętów dają inne warunki gwarancyjne na swoje produkty - to już tylko i wyłącznie ich sprawa.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uprawnienia umieszczania postów