Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Poradnik dla amatora od amatora

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Poradnik dla amatora od amatora

Cytat Zamieszczone przez yrats Zobacz posta
    ......
    Moderator w moim odczuciu winien nie tylko pilnować porządku, ale przede wszystkim czuwać nad wartością merytoryczną treści......
    Hmmmmmmmmmmmmm...... to by się wtedy nazywało CENZURA!

Nie zgadzam się zupełnie z tym co napisał wątkodawca. Jest tam sporo "teorii", niewiedzy i zwyczajnie mówiąc absurdalnych, bzurnych twierdzeń.

Tak jak napisał igor58 - to nie poradnik a zapis własnych zmagań z rzeczywistościa. W dziale dla początkujących!

Jako człowiek, który większość życia spędził w ocenzurowanym kraju mam zwyczajnie opory przed jakąkolwiek formą cenzury.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Poradnik dla amatora od amatora

No wiec tak...
    Proszę o odpowiedź O CZYM JEST TEN PORADNIK. No drogi Kolego O CZYM ?
    Barwny opis ciernistej drogi autora rozmywa w sposób skuteczny zawartość.
    Przeczytaj pierwsze zdanie tego postu to się dowiesz.. Sam resztą napisałeś że to "barwny poradnik..."

Moderator w moim odczuciu winien nie tylko pilnować porządku, ale przede wszystkim czuwać nad wartością merytoryczną treści.Zatem czekam drogi Moderatorze na prostą odpowiedź na moje pytanie i wtedy obiecaną kartkę czy bana przyjmę z pokorą
    Niekoniecznie.. Moderator to nie istota wszechwiedząca(bo to rola ADMINA ) i nie musi się na wszystkim znać.. Za to użytkownicy się jak widać znają i potrafią skutecznie naprowadzić "Błądzących" na właściwą drogę, a rolą moderatora jest oprócz pilnowania porządku jest też kierunkowanie i prowokowanie dyskusji. Co jak widać chociażby po Twoim poście jakoś się udaje czasem "sprowokować". A ja za dyskusję - choćby dyskutantów pisał niekoniecznie zgodnie z moimi przekonaniami - nie daję kartek czy banów bo to byłaby głupota - forum służy wymianie RÓŻNYCH poglądów a nie jedynie SŁUSZNYCH poglądów .. Ale wymiana poglądów to nie takie komentarze jak w postach 2 i 3 tego wątku i stąd mój post..
    Więc może spróbuj odnieść się właśnie do tego co zostało napisane w pierwszym poście a mam nadzieję że będzie to cenny wkład w to forum DYSKUSYJNE..

Pozdrawiam..
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 14-10-2012 o 12:08 Powód: literówka
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Może i faktycznie poradnik to nie jest ale ja przecztałem to z przyjemnością i nie rozumiem dlaczego tak niektórzy najeżdżają na autora. Pewnie lepsze są watki typu wałkowane po raz tysięczny "jakie szkło do canona 40d/50d/60d" lub "mam 5 tys, jaką lustrzankę kupić?".A wtedy jazda - ileż to postów można nabić na takich tematach.
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Panowie, ale o co chodzi? Napisał człowiek o trudach życia i ciernistej drodze robienia zdjęć. Kilka prawd objawionych tam zawarł, może większość z nas się z nimi nie zgodzi a może wręcz odwrotnie. Ale niech sobie zostanie, nie ma co tego cenzurować. Jak ktoś całkiem początkujący się na to natknie to najprawdopodobniej przeczyta też te kilka postów pod spodem i opinię sobie wyrobi. Krzywdy to nikomu nie czyni. Miejsca na forum wystarczy dla wszystkich myśli nieuczesanych.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Heilsberg Zobacz posta
    Panowie, ale o co chodzi? ....
    Heilsberg, ale o co chodzi? Oprócz kilku userów o niebotycznej wręcz inteligencji i wiedzy nikt nie chce nic usuwać - a przynajmniej ci, którzy mają taką możliwość.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Ja do tych kilku przede wszystkim słowa swe kierowałem.:smile:
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

zachęcam innych początkujących do pisania podobnych tekstów
    zawsze coś świeżego, nie obciążonego rutyną testami i "jedynymi słusznymi drogami" promowanymi na tym forum,
    np. że megazumy są "be", że poniżej L to już nic, że tylko FF itd.
    a propos: dawno nic o szumach nie było - kiedyś wiodący wątek na CB...

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    ...
    a propos: dawno nic o szumach nie było - kiedyś wiodący wątek na CB...
    Wdać, że nie wszystko czytasz (to zresztą niemożliwe nawet). 7D i nowy software a mniejszy szum - czy coś w ten deseń
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

mało czytam, bo i niewiele jest do czytania... ("za czasów" aktywności Janusza Body było co poczytać, i to z wypiekami na twarzy)
    teraz rządzą ctj i gtj

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Sam artykuł nie budzi we mnie jakiś negatywny. Po prostu opisał swoje doświadczenia.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów