Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Poradnik dla amatora od amatora

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie Odp: Poradnik dla amatora od amatora

A wystarczyło inaczej zatytułować wątek, pomijając słowo poradnik i byłby bez burzy :grin:

Dopiero zaczyna

To jak napisałem wcześniej, można zmienić.A dla tych co mnie odsyłają do innych poradników, to
    czytałem, mój traktuje nie o przysłonach, balansach bieli itp i miał inny zamysł. Tego właśnie w nich nie znalazłem. Stąd takie rzeczy pozostawiam profesjonalistom i chętnie ich tematy czytam, również Janusza Body.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 14-10-2012 o 14:11
    caniggia
    Flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

To jak napisałem wcześniej, można zmienić.
    Tytuł wątku nadaje autor.

Autor też może zwrócić się o zmianę przedstawiając konkretną propozycję.
    Można zwrócić się również o zamknięcie wątku,czy usunięcie jeśli zdaniem autora się wyczerpał czy zdezaktualizował.
    Służy do tego ikonka "Raportuj zły post"[Dół postu trzecia z lewej].
    Jest to kwestia decyzji moderatora gdyż np. zmiana tytułu wypaczyła by sens wypowiedzi użytkowników.
    Jeśli chciałbyś dyskutować o interesujących Cię tematach nie z pozycji autora poradnika,możesz przecież zakładać inne wątki lub pisać czy czytać w innych wątkach.

Zablokowany
    Miasto
    Gorzyce/śląskie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    A wystarczyło inaczej zatytułować wątek, pomijając słowo poradnik i byłby bez burzy :grin:
    Ależ dokładnie o to mi chodzi!!! Poradnik to skompensowana WIEDZA zawarta w przyswajalnej (zakładam umiejętność czytania ze zrozumieniem) postaci. Jest na tym forum wielu doświadczonych kolegów, którzy robią to w sposób perfekcyjny i ich porady nie dość, że są treściwe, to podane w konkretnej i przyswajalnej postaci. Nie będę wymieniał, ale bywalcy rozpoznają ich bez problemu.
    Tytuł wątku wyraźnie sygnalizował że autor ma WIEDZĘ i DOŚWIADCZENIE, którym umiejętnie chce pomóc innym amatorom.
    arturs " Przeczytaj pierwsze zdanie tego postu to się dowiesz.. Sam resztą napisałeś że to "barwny poradnik..." " - nie kupuję tego!
    Poza tym ... przeczytawszy inne wątki autora, mam najdelikatniej mówiąc, pewne wątpliwości czy aby jego wiedza jest wystarczająca do pisania PORADNIKÓW (znających zagadnienie odsyłam do wątku o EX430). Czasem warto umieć nic nie powiedzieć niż klepać bzdury.
    Tyle w temacie PORADNIK DLA AMATORA OD AMATORA, by nie umknęło o co chodzi...
    Ostatnio edytowane przez yrats ; 14-10-2012 o 15:00

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez yrats Zobacz posta
    Poza tym ... przeczytawszy inne wątki autora, mam najdelikatniej mówiąc, pewne wątpliwości czy aby jego wiedza jest wystarczająca do pisania PORADNIKÓW (znających zagadnienie odsyłam do wątku o EX430). Czasem warto umieć nic nie powiedzieć niż klepać bzdury
    To może mnie naprostujesz w temacie o którym mówisz?
    caniggia
    Flickr

Zablokowany
    Miasto
    Gorzyce/śląskie

Cytat Zamieszczone przez caniggia Zobacz posta
    To może mnie naprostujesz w temacie o którym mówisz?
    Nie. Nie naprostuję, bo ani to temat tego wątku, ani prostowanie nie ma sensu.
    Przepraszam za lakoniczne potraktowanie tematu, ale nie chcę kontynuować dalej czegoś, co wymknie się spod kontroli.
    W temacie lamp proponuję czytać....dużo. Nie skrótów myślowych, ale konkretów.
    Pozdrawiam !

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Dobra i wystarczy tych "porad".
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów