Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 138

Wątek: Canon EOS 650D vs 60D dla zaawansowanego amatora

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie Odp: Canon EOS 650D vs 60D dla zaawansowanego amatora

przemek, w xxD korygujesz ekspozycje tylnym kółkiem za pomocą kciuka, w 650-tce korygujesz ekspozycję kółkiem przy spuście palcem wskazującym trzymając wciśnięty kciukiem przycisk AV z tyłu obudowy, mz róznica prawie żadna, kwestia nawyku

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Nie! Czytaj dokładnie to co cytujesz. Napisałem wyraźnie:
    Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    No chyba, że jesteś wyjątkowo rozsądnym człowiekiem i zmienisz sprzęt dopiero gdy zajdzie RZECZYWISTA POTRZEBA.
    Tyle, że czytając to forum ciężko zachować rozsądek przy zakupach .
    Przeczytałem dokładnie, to co napisałeś, i myślę, że również zrozumiałem W mojej wypowiedzi była pewna nutka ironii, bo wydawało mi się, że wątpisz w istnienie, w dzisiejszych czasach, rozsądnych ludzi pasjonujących się fotografią:-D A ja, jak widać, należę do zagrożonego gatunku

P.S.
    Mi tez czasami ciężko zachować rozsądek
    Ostatnio edytowane przez solti ; 10-10-2012 o 00:13
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    A ja, jak widać, należę do zagrożonego gatunku
    Ech... Pozostały nas nieliczne sztuki . Resztę wilcy (od marketingu) pożarli .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Dzień dobry forum (to mój pierwszy post tutaj)

Mam ten sam dylemat co Mike - najwięcej zastanawiam się, czy warto kupować teraz 2-letniego 60D, czy lepiej poczekać na jego następcę? Z drugiej strony wróble ćwierkają, że raczej należy się spodziewać 700D... Czy może Waszym zdaniem wiek aparatu nie ma aż takiego znaczenia i nie trzeba się przejmować o 1 wersję starszym procesorem?

PS. solti, jac+ - nie jesteś sami (czyt. przekonuję się coraz bardziej, że warto chyba już teraz szarpnąć się na 60D, a nie za parę lat żałować wydatku i rozważać kupno kolejnego)

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    przemek, w xxD korygujesz ekspozycje tylnym kółkiem za pomocą kciuka, w 650-tce korygujesz ekspozycję kółkiem przy spuście palcem wskazującym trzymając wciśnięty kciukiem przycisk AV z tyłu obudowy, mz róznica prawie żadna, kwestia nawyku
    Wg mnie różnica jest gigantyczna, posiadanie dwóch kółek to jedna z ważniejszych rzeczy, którą się kieruję przy wyborze korpusu. Kiedy przesiadałem się na moją pierwszą cyfrę 400d po przejściu z Minolty 800si najbardziej brakowało mi właśnie kółka i wygody trzymania, i teraz już wiem, że nigdy nie wróciłbym do xxxD.

Bywalec
    Miasto
    Wlkp

Cytat Zamieszczone przez lootek Zobacz posta
    przekonuję się coraz bardziej, że warto chyba już teraz szarpnąć się na 60D, a nie za parę lat żałować wydatku i rozważać kupno kolejnego
    Za parę lat, jeśli wszystko (czyt. rozwój Twojego bakcyla fotograficznego) pójdzie normalnie, i tak będziesz rozważał zakup kolejnego.

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Ja tam swoim starym 500D cykam ponad dwa lata i jakoś nie mam ciśnienia na zmiane. Po zakupie gripa zniknęły problemy ergonomii.
    Zaletą jest natomiast możliwość posiadania bardzo lekkiego i małego body (po odppięciu gripa), które świetnie sprawdza się w górach, czy jakiś wycieczkach, gdzie każdy kilogram ma kolosalne znaczenie.
    Nieukrywam, że kusiło mnie przejście na 7D ze względu na AF, który niestety w moim trochę kuleje.
    Przy obecnej szklarni mogę powiedzieć, że mam co potrzebuje (chociaż ciągle kusi mnie C10-22, no ale niestety żona nie pozwala )
    Ostatnio zainwestowałem w filtry systemu CokinP (kolorowe plus ND, pełne i grady) i odkrywam ten świat

Podsumowując, cokolwiek kolega kupi, będzie mega zadowolony. Dzisiaj pewnie wybrałbym 7D ale wtedy byłem początkujący.
    Obecnie brakuje mi AF natomiast AF w 650 jest nowym cudem doskonałościu Canona więc może warto w tę stronę iść? Dotykowy ekran, w xxxD coś zego bardzo mi brakowało. Gdzieś nawet na tym forum kiedyś pisałem, że fajnie by było gdyby Canon zrobił coś takiego a tu, o proszę mamy

Co do prędkości i wygody obsługi to chyba kwestia czasu. Ja swojego obsługuję bez oderwania oka od wizjera mimo, że nie mam sławnego kółka, chociaż nie ukrywam, że wygodne (miałem przyjemność focić kolegi 40D).
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Bywalec
    Miasto
    Wlkp

Tak sobie patrzę na rankingi Chipa, i - gdyby im ufać (osobiście uważam, że są średnie, czasem mają pokrycie w rzeczywistości, a czasem nie) i patrzyć na kategorię "jakość obrazu", to odpowiedź na tytułowe pytane powinna brzmieć: 650D.
    Lustrzanki i bezlusterkowce do 4500 zł - rankingi, testy, produkty, wyniki, specyfikacja, recenzje - Chip.pl
    (zawęzić do: producent: Canon i "filtruj", ustawić kategorią "jakość obrazu").
    Mało tego, według ichnich rankingów, 650D ma lepszą jakość obrazu niż 7D.
    Co o tym sądzicie?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Bart Zobacz posta
    ...Mało tego, według ichnich rankingów, 650D ma lepszą jakość obrazu niż 7D.
    Co o tym sądzicie?
    Sądzę, że to bardzo prawdopodobne.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Zobaczcie jaki według tego rankingu jest postęp 1000D vs 1100D. Jak 90 do 73. 1100D jest również lepszy od 60D jak 90 do 87. I co tym sądziecie ?

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów