Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4121314
Pokaż wyniki od 131 do 138 z 138

Wątek: Canon EOS 650D vs 60D dla zaawansowanego amatora

Domyślnie Odp: Canon EOS 650D vs 60D dla zaawansowanego amatora

Rozważąłem zakup Canona 60D, ale kupiłem 650D, bo wyprułem się z kasy do zera. Nie przeżywam z tego powodu większych dramatów.
    Oba aparaty jak to mówił Wielki Elektryk "mają swoje plusy dodatnie i ujemne".
    Co przemawia za 60D: pojemność baterii, mały wyświetlacz u góry po prawej stronie (monochromatyczny) z parametrami ekspozycji, elektroniczna poziomnica.
    Atuty 650D: nowy procesor, dotykowy wyświetlacz LCD, poprawiona jakość obrazu przy wysokim ISO w porównaniu z poprzednimi xxxD.
    Oba aparaty mają podobny AF i jakość obrazu. Co może denerwować w 60D - pokrętło wyboru trybu z dodatkowym bezsensownym przyciskiem.
    Dlaczego Canon 50D trzyma cenę? Znajomy ceni 50D za jedną rzecz - możliwość mikrokalibracji AF.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

trzyma cene pewnie dlatego że jest dobrą i tanią puszką np. do sportu a iso1600 jest akceptowalne , a w cenie 2tys ciezko o coś lepszego nawet z innej stajni. N d300 to wydatek troche wiekszy niz 2tys.

Bywalec Awatar Arni
    Miasto
    Rumia

Ja tylko dałem przykład, nie generalizuję Samo 60D +50/1.8, czyli mój "zestaw startowy" też Żonie nie przeszkadazał, natomiast z gripem i 24-105 już Jej nie odpowiada ... Sprzętu jest tak dużo i jest on tak różnorodny, że moim zdaniem każdy powinien przymierzyć się do tego, co chce kupić. Nikomu juz chyba nie trzeba tłumaczyć, jak ważna jest ergonomia.
    EOS 60D + C50/1.8 + C24-105/4.0 L + S10-20/4.0-5.6 EX DC HSM + S30/1.4 EX DC HSM + T70-300/4.0/5.6 SP Di VC USD
    Metz 50 AF-1 + Hama Traveler Pro
    E-system przeszedł do historii ...

Awatar madeleine
    Miasto
    Gdańsk

Dzień dobry!
    Dodam kolejny w tej dyskusji a swój pierwszy głos na tym forum 'za' 60tką. Idąc za radą forumowiczów polazłam, podotykałam i jest jasne, że 60tka. Nawet kosztem dodatkowego obiektywu za tą różnicę.
    Szczerze mówiąc jak przypomnę sobie poziom wykonania 450tki to 650tka wydaje się być 'krucha'.
    Może na pierwszą lustrzankę jest ok, ale ja po użytkowaniu 450tki wiem że 650tka mnie nie zadowoli
    za kilka tygodni mam nadzieję, dodam głos już użytkownika 60tki - na dzień dzisiejszy - polecam oględziny osobiste - mi pomogły postawić kropkę nad i ...

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Co może denerwować w 60D - pokrętło wyboru trybu z dodatkowym bezsensownym przyciskiem.
    Też tak uważałem, dopóki nie miałem Rewelacyjne jest to pokrętło!! 99% mam ustawiony tryb M i nic mi się nie przełącza samo w torbie/plecaku itd...
    / Canon /

Pierwszy post, także nie jedźcie po mnie.

Zapadła decyzja o kupnie 60D. Potrzebuję jasnej stałki, która będzie odpowiednia w podróże, czyli dosyć uniwersalna. Ktoś, coś? Pierwszą myślą był C 50mm 1.8

PS. Obudowy są magneSowe

Początki nałogu

Jeżeli odpowiada Ci ogniskowa 50mm to jak najbardziej nada się to szkło Jeżeli szerzej to polecam C 35mm 2.0
    / Canon /

właśnie wydaje mi się, że bardziej uniwersalna, "tułowiowa" byłaby ta 35mm. Ale w nim z ostrością i jasnością? Bardzo zależy mi na zdjęciach bez lampy

Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4121314

Uprawnienia umieszczania postów