Strona 19 z 25 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 242

Wątek: Odpadło lustro w 5D

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie Odp: Odpadło lustro w 5D

Obecnie przy procedurze naprawy usterki 'odklejenie lustra' wymieniany jest mirror box z całą komorą i bagnetem.
    Więc nawet jak coś zawadziło i uszkodziło bagnet to zmienią całość.
    (chyba że stwierdzą że lustro odpadło w wyniku kombinacji z bagnetem co jest bardzo prawdopodobne, wtedy zgarną około 1200zł za całą procedurę wymiany).

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Obecnie przy procedurze naprawy usterki 'odklejenie lustra' wymieniany jest mirror box z całą komorą i bagnetem.
    Więc nawet jak coś zawadziło i uszkodziło bagnet to zmienią całość.
    (chyba że stwierdzą że lustro odpadło w wyniku kombinacji z bagnetem co jest bardzo prawdopodobne, wtedy zgarną około 1200zł za całą procedurę wymiany).
    Nie zgarną ani złotówki, bo to naprawa zawsze w ramach specjalnej gwarancji producenta i nie Twoja wina, że odpadło lustro!
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Dokładnie to wygląda tak, że kiedy chcę wypiąć obiektyw jestem w stanie przekręcić go o ok 0,5-1cm i nagle się blokuje. Z bagnetem nic nie kombinowałem.

Początki nałogu Awatar roofman

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Nie zgarną ani złotówki, bo to naprawa zawsze w ramach specjalnej gwarancji producenta i nie Twoja wina, że odpadło lustro!
    Dobrze piszesz: jeśli odpadło lustro.
    Ale jeśli to lustro i coś jeszcze to policzą za to coś jeszcze. A całość jest w mirror box.
    Nie chcę straszyć ale wszyscy wiedzą jak na to patrzą serwisy.
    Może się uda, a może nie.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Dobrze piszesz: jeśli odpadło lustro.
    Ale jeśli to lustro i coś jeszcze to policzą za to coś jeszcze. A całość jest w mirror box.
    Nie chcę straszyć ale wszyscy wiedzą jak na to patrzą serwisy.
    Może się uda, a może nie.
    To nie strasz Ja to przerabiałem i dokladnie wiem jak jest. Panowie wymienili wszystko na koszt producenta i chcieli tylko wyczyścić matrycę za pieniadze ale odmówiłem. Całość usługi łącznie z kosztami transportu jest bezpłatna.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez freaku Zobacz posta
    Dokładnie to wygląda tak, że kiedy chcę wypiąć obiektyw jestem w stanie przekręcić go o ok 0,5-1cm i nagle się blokuje. Z bagnetem nic nie kombinowałem.
    No i nie kombinuj, tylko ślij do Serwisu na Żytnią ich Kurierem czyli DPD lub DHL.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu

Z ciekawości: jakie macie pierwsze numery seryjne-rok prod. ? Wszystkie stare 5d są obarczone tym fatum, czy jakaś konkretna seria?

Dopiero zaczyna

Mam jeszcze takie pytanie - nie posiadam dowodu zakupu, ponieważ kupowałem aparat z drugiej ręki - czy w takim wypadku nie będzie problemów z naprawą lustra?

Pełne uzależnienie

Przy tej konkretnej usterce w 5D nie jest wymagana ani gwarancja ani dowód zakupu.

Uzależniony

a co w sytuacji kiedy kolega wyśle z obiektywem i okaże się że lustro porysuje tylną soczewkę obiektywu ?

Dopiero zaczyna

Tez jestem ciekaw bo właśnie zapakowałem komplet z 50mm ef 1,4, który kupiłem miesiąc temu - nowy.

Strona 19 z 25 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów