Strona 18 z 25 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 242

Wątek: Odpadło lustro w 5D

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie Odp: Odpadło lustro w 5D

Pytanie tylko jak długo jeszcze.

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Cytat Zamieszczone przez kerami82 Zobacz posta
    ...Kupując 5d jedynke nie ma potrzeby przejmować się tym lustrem bo wiadomo, że i tak wymienią. Kiedyś zastanawiałem się nad nikonem ale pomimo że robią "na papierze" świetne puchy to jednak niepewność z awaryjnością skutecznie odstrasza(d7000). Nawet do tej pory usterki d7000 są wielką niewiadomą. Ludzie mówią, że coś jest nie halo a serwis milczy. Reasumując odklejającym lustrem w 5d nie ma co się przejmować bo i tak zrobią to za friko
    Można się nie przejmować, ale dyskomfort psychiczny pozostaje. Co jeśli lusterko pierdnie na robocie? Niby zawsze zapasową puchę się ma, ale jednak ja bym takim stoikiem nie był
    5D, stałki, zoomy

Początki nałogu Awatar RadOs41
    Miasto
    Radom

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jak to słono placić ????????????????????????
    Przecież tego typu usterki są naprawiane na koszt producenta. Nawet za wysyłkę nie musisz płacić
    Nie chodzi mi o koszt naprawy, ale o koszt body. Wydaje mi się, że za taką cenę, to producent nie powinien mieć tego typu wpadek. Chyba, że Canon traktuje konsumentów jako testerów, a wypuszczone body to tylko prototypy "przedprodukcyjne"... rozdawane wybrańcom do testowania za darmo
    Trochę gratów i nieco innych szpargałów...

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Z dumą pragnę poinformować, że w moim obecnym 5D w dniu wczorajszym podczas sesji zaciemniło wizjer co oznaczalo jedno Na szczęście miałem Marka drugiego pod ręką. Dziś rano udałem się do serwisu w Lublinie, dla panów naprawa tej przypadłości nie stanowi najmniejszego problemu pod warunkiem, że nikt samoczynnie nie próbował tego naprawić wcześniej. Przy okazji dowiedziałem się, że naprawy lustra w 5DI wykonują dość regularnie właśnie w takich przypadkach jak mój gdy fotograf nie ma czasu na wysyłkę na Żytnią. Odbiór w dniu jutrzejrzym od rana, koszt - 50zł, gwarancja na naprawę

Zapewniają, że przy odpowiednim kleju nie ma bata by się drugi raz odkleiło, zresztą ponoć cały świat klei klejami a tylko w 5DI się odkleja

Czy ktos kto oddawal piatke na zytnia z odpadnietym lustrem w miare niedawno powie ile trwala naprawa?

Domyślnie Odpadło lustro w 5D

Mi to zrobili z dnia na dzień.

Dopiero zaczyna

w lipcu trwało to 2 tygodnie.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    No to teraz macie lepiej, bo rok temu faktycznie wklejali tylko lustro i zabezpieczali kątownikami.
    nieee... ja miałem wymieniany już cały mechanizm, w lipcu 2011. od tamtej pory lustro trochę inaczej kłapie.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Dopiero zaczyna

Dołączyłem do grona "szczęściarzy" z awarią lustra ale dodatkowo mam taki problem, że nie mogę odpiąć obiektywu - miał ktoś coś tego typu???

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odpadło lustro w 5D

To nie ruszają nic tylko do serwisu.. Bo pewnie gdzieś zahaczyło i przy próbie odkrecenia może uszkodzić np komorę lustra czy czujniki AF
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 18 z 25 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów