Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 155

Wątek: 5D vs 5D mark II

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie Odp: 5D vs 5D mark II

no tamron i kita nie będą pasowały na 100% bo są EF-S a 5D obsługuje szkła EF
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Coś już napisał

Tak wiem. Jeżeli sprzedam to cały zestaw. Moje pytanie bardziej dotyczy samego body. Czy 5d1 z dobrym szkłem da radę przy akwarium
    pozdrawiam
    natali
    canon 30d+ Tamron 17-50 2.8 + kit + spro chęci...

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Mam 5D i miałem akwarium, robiłem zdjęcia. Żadnych przeszkód, takie to można nawet dobrym kompaktem zrobić
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Coś już napisał

crazy z człym szacunkiem, ale nie rozmawiamy o kompaktach. Skupmy się na 5d1.
    pozdrawiam
    natali

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez natali12 Zobacz posta
    Jako, że temat dotyczy 5D m I myślę, że moje pytanie mogę tutaj zadać. Wiem, że body to nie wszystko jednak zastanawiam się nad zmianą mojej 30d na właśnie 5D m I. Moja fotografia głównie polega na pstrykaniu plenerów w czasie górskich wypadów, albo rodzinnych wypadów za miasto. Poza tym 50% mojej zabawy z aparatem to pstrykanie akwarium i jego mieszkańców. Na tę chwilę dysponuję sprzętem z podpisu czyli 30d + tamron17-50 f2,8 + kit. Urodził mi się w głowie pomysł przejścia na pełną klatkę i dokupienie tego co konieczne do fotografowania akwarium. Mam na myśli jakiś/eś statywy do oświetlenia akwarium, kupię albo wykonam jakieś tło, może jakiś filtr polaryzacyjny no i koniecznie statyw. Oprócz tego na pewno będzie potrzebne jakieś szersze szkiełko, no i właśnie... Czy potrzebuję do tego pełnej klatki? Czy 5d m I w takiej fotografii sprawdzi się? Na ten moment na 5d M II nie mówiąc o III nie stać mnie. Jak myślicie powinnam zmienić szkła, gdyż moim zdaniem Tamron tutaj się nie sprawdza, czy zacząć od zmiany body?
    Skoro urodził sie taki pomysł, to trzeba go zrealizować
    Poważnie, to Tamron 17-50 ( którego posiadasz ) nie jest dedykowany pod pełną klatkę i raczej się nie nada. Do 5D to raczej jego odpowiednik 28-75.
    Tutaj masz opis : Test Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) MACRO - Wstęp - Test obiektywu - Optyczne.pl
    To czy potrzebujesz pełnej klatki to już inna sprawa i sama musisz zdecydować. Cudów się nie spodziewaj dopóki nie kupisz jakiegoś fajnego szkła.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez natali12 Zobacz posta
    Urodził mi się w głowie pomysł przejścia na pełną klatkę
    Po takich deklaracjach skośne oczka pracowników canona robią się jeszcze bardziej skośne, a uzębienie wyszczerza się w pełnym uśmiechu . Do celów jakie opisałaś - Twój sprzęt w pełni wystarczy. Ostrzegam: im częściej na tym forum tym chęć posiadania FF i eLek większa . Sam na to choruję .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    ... Ostrzegam: im częściej na tym forum tym chęć posiadania FF i eLek większa . Sam na to choruję .
    Potwierdzam - właśnie dopadła mnie ta choroba - zobaczymy jak się to skończy!
    Marcin

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez simarik Zobacz posta
    zobaczymy jak się to skończy!
    Kiedy pytają mnie... Odpowiadam: chwilowymi czarnymi dziurami na koncie bankowym .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Coś już napisał

O koncie bankowym nic nie mówcie Zanim zainteresowałam się fotografią zupełnie nie miałam pojęcia ile kosztuje hobby. Co innego zawodowy fotograf. Jednak biedny żuczek jak zobaczył ceny szkieł dostał lekkiego doła.
    pozdrawiam
    natali

Uzależniony Awatar jac+

No to Cię pocieszę. Nie dla samego pocieszania, a po to, żebyś sobie pewną rzecz zakodowała. Patrząc na sprzęt znajdujący się w Twoim podpisie najważniejszy, a jednocześnie bezkosztowy jest ostatni element: SPORO CHĘCI. Wsparcie dobrej puchy i optyki jest ważne, ale jednak drugorzędne.

Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów