Strona 28 z 495 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    ile by nie kosztował, Polacy i tak łykną
    czyli ty tez, no bo Polakiem jestes, prawda?

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    polska mania mania zawsze wygra z kryzysem
    ale mowisz o sobie w tym momencie?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Ktoś potrzebuje dużo punktów AF to ma 5D MK III i 1 Dx. A to jest aparat który jest pozycjonowany niżej. I dla większości amatorów wystarczy. Nie wiem na ile tańsza jest migawka 1/4000 od migawki 1/8000. Być może to tylko po to by zniechęcić do aparatu zawodowców. Ilość punktów AF ma raczej wymierny wpływ na cenę.

Kto chce ten kupi. Kto nie chce, ten nie kupi, kupi coś droższego / innego. Albo będzie siedział, smęcił i złorzeczył. Jak ktoś liczył na takie coś jak 5D Mk III tylko taniej, to dziwnie liczył. Będzie pewnie bardzo fajny aparacik. O jakość obrazu bym się nie martwił. Zawsze jest dobrze, albo i bardzo dobrze. Czy Canon wypuścił lustro z którego zdjęcia byłyby słabe i nie do przyjęcia? Albo Nikon? W Foveonach był problem z zanikaniem kolorów. Bo ta matryca trójwarstwowa.

jednego boli brak MLU
    Dostęp przez CF jest poroniony. A wystarczyłoby dwu sekundowy samowyzwalacz zintegrować z MLU. I by było mega.
    Ostatnio edytowane przez jellyeater ; 18-09-2012 o 11:39

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    również takie ceny widziałem. Jesteśmy w UE, więc ceny w euro trzeba brać pod uwagę nie w dolarach.
    Myślę, że tak 8199-8599 zł na początek będzie 6D kosztował, a powinno z 7499 zł góra skoro to body amatorskie dla każdego z myślą o podróżach przygotowane. Różnica cenowa musi być pomiędzy 5d III, a nim z 2,5-3 tyś. zł. 5D III będzie taniała i tanieje. To samo będzie z 6d jak będzie dostępny we wszystkich sklepach to konkurencja większa i ceny przez to inne. Mam taką nadzieje, że przed Świętami Bożego Narodzenia pojawi się w sklepach bądź troszke wcześniej. Tak w newsach można wyczytać że w grudniu.
    No przecież 8600 jest skalkulowane pod podróżników właśnie.
    Po prostu teraz kupią 6D i w przyszłym roku zamiast do Dubaju to pojadą na wycieczkę na Mazury - pod namiot, w końcu body uszczelnione
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Hi...

W tym wszystkim mnie zastanawia czy przypadkiem migawka 1/4000 nie jest po prostu ogryzkiem software'owym. Może ten "wywiad przemysłowy" u "żółtych braci" wcale nie zadziałał tak dobrze i dopiero po oficjalnym pokazaniu tego co "żółci" oferują C okroił softem ? Kto wie - może jakaś Wasia odblokuje 1/8000 w pierwszych seriach ? Może to będzie niezła puszka do "tuningu" softwareowego ?

Pozdrawiam...

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

a ja tego nie kumam,każdy temat poświęcony nowemu sprzętowi zamienia się w kłótnie
    to nie canona wina ze zarabiamy tyle ile zarabiamy i przy ustalaniu cen nie biorą pod uwagę możliwości polaka tylko niemca czy innego francuza
    a sprzęt jak sprzęt, mam 5mk3 wiec nie dla mnie ta 6......może gdyby wypuścili wcześniej??

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

A ja nie rozumiem tych przepychanek.
    To co pisze okresla moje potrzeby i moje zdanie na dany temat.
    Jak pisze ze aparatu nie tkne to nie pisze ze nie nadaje sie do zdjec bo te pewnie wyjda ladniejsze niz z mojego aparatu. Chodzi wylacznie o moje odczucie odnoszace sie do planow zmiany puszki i wyrazenie tego czego mi w niej brakuje zeby sie na nia zdecydowac. Uwazam ze mozna focic i 10 lat na tej samej puszce i robic super zdjecia ale jak juz przychodzi do zmiany to instynktownie chce sie kupic cos lepszego.
    To by bylo na tyle. Przypominam ze to wszystko wylacznie moja opinia i nie probuje nikomu narzucac lub sugerowac ze cos sie do czegos nie nadaje.
    Pozdrawiam podroznikow dla ktorych ten aparacik bedzie pewnie idealny.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    Hi...

W tym wszystkim mnie zastanawia czy przypadkiem migawka 1/4000 nie jest po prostu ogryzkiem software'owym.
    Nie sądzę. Jest to migawka gorszej klasy i tyle. Wytrzymuje do 100000cykli. 5DII i III masz 150k cykli, a w 1D migawki są pancerne bo zbudowane na ponad 200-250k cykli.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Dostęp przez CF jest poroniony. A wystarczyłoby dwu sekundowy samowyzwalacz zintegrować z MLU. I by było mega.
    w nowych puszkach mozna sobie w My Menu dodac bezposredni dostep do Mirror Lockup:

nadal jest to spluwanie przez lewe ramie trzymajac palcem wskazujacym prawe ucho... ale przynajmniej nie trzeba juz nucic Marsylianki do tego

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Po prostu teraz kupią 6D i w przyszłym roku zamiast do Dubaju to pojadą na wycieczkę na Mazury - pod namiot, w końcu body uszczelnione
    winner!

z tym ze nie jestem pewny, ze bym az z Mazurami szalal. RyanAirem na Costa Brava moze byc taniej. albo do Grecji - w koncu kryzys jest

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    a ja tego nie kumam,każdy temat poświęcony nowemu sprzętowi zamienia się w kłótnie
    to nie canona wina ze zarabiamy tyle ile zarabiamy i przy ustalaniu cen nie biorą pod uwagę możliwości polaka tylko niemca czy innego francuza
    mysle, ze biora, ale procentowo tak Polska jak i Niemcy czy Francja, to jest duzo mniej niz US, Kanada, Chiny czy Japonia... kazde z osobna
    www albo tez flickr

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    co ma jedno do drugiego. Jak kogoś stać to kupi czy dozbiera do niego jak planuje zakup niedługo i pojedzie gdzie tylko dusza zapragnie. To body ma mieć cene normalną i taka musi być dostosowana pod ludzi amatorów czy średnio czy bardziej zaawansowanych, którzy chcą tańszą pełną klatke i lżejszą. Po to taki aparat zrobili dla takich osób (tańszy ff). Skoro tańszy ff to powinien kosztować dużo mniej tak jak każdy z nas to sobie wyobrażał. Ceny zawsze na początku są wygórowane, a po kilku miesiącach będą mniejsze. Nikon d600 wiadomo ile kosztuje, a canon będzie mniej kosztował, więc moje przypuszczenia będą realne. Wiadomo że najlepiej gdyby kosztował 6000 zł, ale jest to nierealne u nas. Różnica musi być pomiędzy 7d, a 6d chociaż te 2,5 tyś. zł. Wiadomo jakie u nas są zarobki, a jakie w krajach UE a ceny z kosmosu w stosunku do zarobków. "Planowo Canon 6D ma wejść do sprzedaży w grudniu 2012 r. w sugerowanej cenie 8600 zł za sam korpus" za fotoblogia.pl. Pozdro
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 18-09-2012 o 12:27

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    to nie canona wina ze zarabiamy tyle ile zarabiamy
    Przecież tu nie chodzi o zarobki, cena byłaby ok gdyby nie D600 (daje dużo więcej za tyle samo). Kurcze dla takiego przesiadającego się na FF cropera ze stajnią EF-Sów Canon nie daje wyboru, chyba, że ktoś moczy się na słowo Canon. Dla mnie 6D byłby idealny gdyby był faktycznie spozycjonowany <D600, teraz mam pewien dylemat.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 18-09-2012 o 12:10

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 28 z 495 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów