wczoraj o tym samym pisałem, że wielkość jest porównywalna do 7D. Różnica to tylko 3 mm w głebokości i szerokości bo wysokość do pokrętła jest ta sama 111 mm, więc różnice te są niewielkie.
Sam posiadam 7D i dla mnie jest oki z ergonomią i z trzymaniem body, a dłoni malutkich nie mam.
Dla mnie 6D mógłby być taki sam bądź nawet większy od niego o te kilka mm.
Na wadze musieli troche zaoszczędzić też bo różnica 160 gram bo tyle wychodzi z baterią pomiędzy nimi
(760 g i 920 g). Dla mnie to body jest w sam raz i aż takie małe nie jest jak to niektórzy porównują w newsach. Jak na aparat amatorski to jest bardzo dobra wielkość.
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 18-09-2012 o 13:36
Co do rozmiarów to też myślałem że mniejszy. No ale tu się nie zaszaleje - pryzmat i komora lustra robią swoje.
dalej ucialem, w ramach czyszczenia OT. akustyk
Ostatnio edytowane przez akustyk ; 18-09-2012 o 14:54
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Pytanie, może ktoś wyczaił, czy aparat automatycznie koryguje aberracje obiektywów w body?
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
body koryguje automatycznie aberracje chromatyczną co można zauważyć po samplach tych ze stronki canona jak wrzucisz do dpp. Sample są z 3 wersji firmware 4.0.1, 3.5.2 jak i 3.4.2. Czytałem o tym na stronce canon gdzie jest mowa o procku DIGIC 5+ http://www.usa.canon.com/cusa/consum...dName=Features
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 18-09-2012 o 15:23
tak z innej beczki: Photokina 2012: profesjonalna lustrzanka czy aparat dla amatorów? Canon zaprezentował model EOS 6D
jest napisane, ze cena wejsciowa to 8600 PLN. oczywiscie, nie ma gwarancji, ze nie kopiuja tego typu informacji z CBlub podobnych forum, o rownie wysokiej wiarygodnosci oszacowan cenowych
![]()
no ameryki to nie odkryli bo o tym to była mowa od 272 posta, że 2099 euro.
Pisałem, że coś w tych okolicach będzie i na fotoblogia.pl też piszą o 8600 zł. Wczotaj takie ceny były już widoczne. No do grudnia jeszcze troche czasu jest, więc może się zmienić cena.
Pewnie wszystko z forum biorą bo my jesteśmy wiarygodnym źródłemi trzeba będzie teraz pisać mniejszą cene. Pozdro
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 18-09-2012 o 15:47
No a czy te dywagacje na temat cen nie są przypadkiem wywoływaniem deszczu? Wieszcze wołają 8600, 9000 a marketingowiec wypełnia tabelki żeby wstrzelić się właściwie w rynek. Może więc równajcie w dół niż w górę (dla własnej korzyści a nie na zgubę).
ja tam wierzę, że cena będzie na poziomie 5999 zł dla nas jako amatorów. Myślę, że taka cena jest bardzo dobra i kusząca jak za taki sprzęt taniej pełnej klatki. Canon powinien brać to pod uwagę i czytać fora bo robi sprzęt dla nas klientów, a nie dla siebie:smile: Każda sugestia jest ważna w tej dziedzinie
.
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 18-09-2012 o 16:11