Strona 30 z 495 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Dopiero zaczyna Awatar G@wron
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez p_lar Zobacz posta
    Wszystko cacy, model może się podobać lub nie, o cenie pogadamy jak się ustabilizuje. Jednego natomiast nie rozumiem - zachwytów w niektórych opiniach nad rozmiarami. Porównałem na camerasize.com wielkości z klasą niżej i wyżej i wychodzi na to że praktycznie jest rozmiaru 7D. Mam 7D i wcale mały nie jest.
    Ale właśnie 7D ma idealny rozmiar, przynajmniej dla mnie ;-)
    ..i tu już wchodzą subiektywne odczucia.
    EOS Digital | 10-22 | 70-200 | 300 | 1200 |

Początki nałogu

wczoraj o tym samym pisałem, że wielkość jest porównywalna do 7D. Różnica to tylko 3 mm w głebokości i szerokości bo wysokość do pokrętła jest ta sama 111 mm, więc różnice te są niewielkie.
    Sam posiadam 7D i dla mnie jest oki z ergonomią i z trzymaniem body, a dłoni malutkich nie mam.
    Dla mnie 6D mógłby być taki sam bądź nawet większy od niego o te kilka mm.
    Na wadze musieli troche zaoszczędzić też bo różnica 160 gram bo tyle wychodzi z baterią pomiędzy nimi
    (760 g i 920 g). Dla mnie to body jest w sam raz i aż takie małe nie jest jak to niektórzy porównują w newsach. Jak na aparat amatorski to jest bardzo dobra wielkość.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 18-09-2012 o 13:36

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Co do rozmiarów to też myślałem że mniejszy. No ale tu się nie zaszaleje - pryzmat i komora lustra robią swoje.

dalej ucialem, w ramach czyszczenia OT. akustyk
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 18-09-2012 o 14:54
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Pytanie, może ktoś wyczaił, czy aparat automatycznie koryguje aberracje obiektywów w body?

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Pytanie, może ktoś wyczaił, czy aparat automatycznie koryguje aberracje obiektywów w body?
    body koryguje automatycznie aberracje chromatyczną co można zauważyć po samplach tych ze stronki canona jak wrzucisz do dpp. Sample są z 3 wersji firmware 4.0.1, 3.5.2 jak i 3.4.2. Czytałem o tym na stronce canon gdzie jest mowa o procku DIGIC 5+ http://www.usa.canon.com/cusa/consum...dName=Features
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 18-09-2012 o 15:23

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

tak z innej beczki: Photokina 2012: profesjonalna lustrzanka czy aparat dla amatorów? Canon zaprezentował model EOS 6D

jest napisane, ze cena wejsciowa to 8600 PLN. oczywiscie, nie ma gwarancji, ze nie kopiuja tego typu informacji z CB lub podobnych forum, o rownie wysokiej wiarygodnosci oszacowan cenowych
    www albo tez flickr

Początki nałogu

no ameryki to nie odkryli bo o tym to była mowa od 272 posta, że 2099 euro.
    Pisałem, że coś w tych okolicach będzie i na fotoblogia.pl też piszą o 8600 zł. Wczotaj takie ceny były już widoczne. No do grudnia jeszcze troche czasu jest, więc może się zmienić cena.
    Pewnie wszystko z forum biorą bo my jesteśmy wiarygodnym źródłem i trzeba będzie teraz pisać mniejszą cene. Pozdro
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 18-09-2012 o 15:47

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

No a czy te dywagacje na temat cen nie są przypadkiem wywoływaniem deszczu? Wieszcze wołają 8600, 9000 a marketingowiec wypełnia tabelki żeby wstrzelić się właściwie w rynek. Może więc równajcie w dół niż w górę (dla własnej korzyści a nie na zgubę) .
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Początki nałogu

ja tam wierzę, że cena będzie na poziomie 5999 zł dla nas jako amatorów. Myślę, że taka cena jest bardzo dobra i kusząca jak za taki sprzęt taniej pełnej klatki. Canon powinien brać to pod uwagę i czytać fora bo robi sprzęt dla nas klientów, a nie dla siebie:smile: Każda sugestia jest ważna w tej dziedzinie.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 18-09-2012 o 16:11

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    No a czy te dywagacje na temat cen nie są przypadkiem wywoływaniem deszczu? Wieszcze wołają 8600, 9000 a marketingowiec wypełnia tabelki żeby wstrzelić się właściwie w rynek. Może więc równajcie w dół niż w górę (dla własnej korzyści a nie na zgubę) .
    Dyć pisałem już dwukrotnie - cena entry level FF powinna być +/- równa cenie topowego cropa. 7D to teraz koszt około 5450 zł :-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 30 z 495 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów