powinnaś założyć posta w dziale humor bo tam bardziej się nadaje
powinnaś założyć posta w dziale humor bo tam bardziej się nadaje
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Średnio dobrze brzmi takie stwierdzenie, przyczyna wejścia w ten biznes powinna być chyba trochę inna niż 'innym się udaje jakoś to i może mnie się uda'.Nie czepiam się, po prostu źle taki argument wygląda.
Tak czy owak, powodzenia! Co do budżetu... Trzeba by trochę dołożyć i może żeby było w miarę standardowo to Sigma 30/1.4? Tylko obowiązkowo przetestować przed zakupem!
5D, stałki, zoomy
becekpl - a dlaczego tak uważasz co Cię tak bawi ? ty się pewnie już urodziłeś ********y i od razu robiłeś świetne zdjęcia co ? dali Ci aparat i okazało się że jesteś mistrzem w tej dziedzinie ... śmieszne jest Twoje podejście do sprawy jako ten "mądrzejszy" i bardziej doświadczony zamiast próbować dopiec powinieneś pomóc sensowną odpowiedzią albo zamilknąć bo tego typu rady raczej są zbędne.
fleder - źle mnie zrozumiałeś aparat kupiłam bo kocham robić zdjęcia chciała bym kiedyś móc się niby pochwalić czerpie przyjemność z tego i cudownie by było móc też dzięki temu zarabiać zamiast siedzieć za biurkiem w pracy której się nie lubi ... chodziło mi o to że ja się nie mogłam nigdy odważyć bo uważałam że jestem za słaba wstyd by mi było komuś później takie amatorskie zdjęcia oddać ale jak zobaczyłam z czego ludzie są zadowoleni mimo że nie płacą małych pieniędzy to postanowiłam się odważyć spróbować
Ostatnio edytowane przez Femme Fatal ; 31-08-2012 o 14:07
Canon 70D + Canon 50mm 1.8
5D x2 | 28+50+85
Femme - kup sobie EF 35/2 lub EF 50/1.8 (a nie jakieś aukcje z obiektywami FD nam tu pokazujesz - to zupełnie inny system. To że też Canon nic nie znaczy...)
Poucz się pracować na takich szkłach i wtedy bierz się za poważne zlecenia.
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
kawalek - to proszę o podpowiedź jak w inny sposób mam się nauczyć robić zdjęć ślubnych ?
Ernest_DLRS - dziękuje za odpowiedź
Ostatnio edytowane przez Femme Fatal ; 31-08-2012 o 14:13
Canon 70D + Canon 50mm 1.8
Ja to bym proponował choć trochę się wysilić i poczytać forum a nie mam 1000 zł wybierzcie dla mnie szkło bo nie mam o tym zielonego pojęcia. Można ten post usunąć w diabły
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
masz cały temat o tym:
http://www.canon-board.info/dla-pocz...zaczacz-22712/
trzeba tylko się wysilić i poszukać!!! A nie na gotowo zrobię za darmo bo nie umie.
5D x2 | 28+50+85
Femme, rozumiem o czym piszesz. Tylko pamiętaj, działaj legalnie, płać podatki i spisuj umowy! Nie potrzeba kolejnego w szarej strefie
PS. 35/2 też polecam, ale na FF, nie wiem czy na 450d zrobi podobne wrażenie.
5D, stałki, zoomy