Dobra to już w sumie wszystko wiem resztę doczytam ...
Dziękuje wszystkim którzy coś doradzili![]()
Canon 70D + Canon 50mm 1.8
Chyba najlepsza rada jaką ktoś tu udzielił to jednak Tamron 17-50/2.8, Canon EF 85/1.8 i lampa Metz 58 albo Canon 430EX.
Widzieliście to?
Kickstarter: Quikdraw - An Innovative Lens Holster - YouTube
Dla mnie rewelacja! Teraz noszę na pasku sakwę dzieloną na 2 części, ale mocowanie z filmiku to mistrzostwo.
Sprzączka pasa gra kluczową rolę. Poza tym wyglądają te 'sloty' dość sztywno, więc pewnie nie będą się szkła majtać przy tyłku. Trzeba się tylko nauczyć poruszać jakby się miało kilkadziesiąt cm w obwodzie więcejzwłaszcza w ciasnych przejściach. Jeśli nie będą samoistnie się wysprzęglać z mocowań to widzę w tym przyszłość. Inna sprawa to niedokładne/nieumiejętne/niekompletne zapięcie szkła na tym bagnecie w pośpiechu. Jeden nieprecyzyjny ruch i żegnaj L-ko...
5D, stałki, zoomy
Jest tam też inny filmik pokazujący zasadę działani. Jeżeli obiektyw zostanie wpięty i opuszczony w dół to następuje jego blokada i nawet na siłę nie da się go wykręcić.