A jaką byście polecili kamizelkę fotograficzną ? Coś z Lowepro, Tamrac, Tenba Vest, a może zwykłą kamizelkę wędkarską na tyle pojemną aby z dwa szkła tam weszły ?
A jaką byście polecili kamizelkę fotograficzną ? Coś z Lowepro, Tamrac, Tenba Vest, a może zwykłą kamizelkę wędkarską na tyle pojemną aby z dwa szkła tam weszły ?
Ostatnio edytowane przez Shadow ; 16-08-2012 o 18:50
no właśnie coś podobnego było by idelane bo mało miejsca by zajmowało ale nie wiem jak z ochroną za tym przemawia coś w stylu tego
właśnie w tym jest cała zabawa zeby dostosować ten plecak jest idealny mam już taki 2 i na pewno kupie następny jak ten juz nie da rady nie dosć że wytrzymały to jeszcze można przenosić bezpiecznie lapka 15 cali w razie potrzeby ma uchwyty na przypięcie sakwy z obiektywem itp. na krótkie dystanse jest idealny
próbowałem już owijać aparat w ręczniki itp. ale jest to strasznie uciażliwe więc szukam czegoś wygodnego![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Jeśli owijałeś w ręcznuiki i nic się nie stało, to ten neoprenowy chyba będzie dobry. Zaryzykować za 18zł + dostawa myślę, że można (dla jasności - nie mam z nim nic wspólnego).
Ten Case Logic fajny ale lepiej sprawdzi sie jako "zewnętrzny", czyli nie do środka do plecaka.
kiedyś Canon, teraz Fuji
myślę że taki neopranowy moze wystarczyć w końcu nie noszę jakiś narzędzi w plecaku![]()
sam plecak to ten WOLFGANG.PL - PLECAKI WYCIECZKOWE, WŁóCZYKIJ 24
oki ;]
2. body z gripem (bez obiektywu) w przedniej kieszeni
3. 14 mm Samyang pod body (ad. 1)
4. 50L ulozone pietrowo pod/nad 85'tka
5. 85/1.8 ulozone pietrowo pod/nad 85'tka
6. 135L
7. 580EX II w bocznej kieszeni (jako ze kieszenie sa dwie, wiec wlazly by dwie)
8. iPad w tylnej zewnetrznej kieszeni
Wszystkie obietywy z zalozonymi oslonami p. slonecznymi. Przy takim zapakowaniu zamkniecie na magnes nie jest zbyt pewne wiec trzeba uzywac rzepow. Wyjecie 2giego body znacznie zmniejsza rozmiar torby. Gdy oba body sa wyjete torba jest na prawde niewielkich rozmiarow.
W torbie oprocz sprzetu znalazlo sie jeszcze miejsce na zapasowe akumulatory, dodatkowe baterie i karty w pokrowcu. W przypadku przenoszenia calej zawartosci szybki dostep jest do body z zapieta 35'tka oraz do 2 obiektywow (135 i 50'tka lub 85'tka w zaleznosci ktory jest na gorze a ktory na dole). Przy reportazu gdy korzystam z 2 body i sa wyjete z torby wtedy spokojnie mozna "oswobodzic" obiektywy z dolnych przegrodek i miec do nich bardzo szybki dostep. U mnie wyglada to tak ze gdy zapięte na body mam 35L oraz 85'tke to w torbie leza ze swobodnym dostepem 14, 50 i 135.
Probowalem tez "zmiescic sie" w Pro Messengera 200 AW ale pomimo wiekszego rozmiaru wcale nie bylo wygodniej. Poza tym ta 200'tka jest jakas podlozna i ... brzydkaJej proporcje do mnie nie przemawiaja. 180AW miescie w zasadzie ten sam zestaw co Tamrac PRO 12 lub 13 .. z pomineciem tony pierdółek, chyba ze do Lowepro dorzuci sie boczne sakwy.
Przy okazji polecam sklep explore.pl - bardzo mila obsluga
Na koniec jakas tam pogladowa fotka strzelona telefonem w hotelowych warunkach - Lowepro Pro Messenger 180AW vs Tamrac Pro 13.
Ostatnio edytowane przez Czacha ; 19-08-2012 o 17:48
Ja używam plecaka Lowepro Fastpack 250, kupiony za niewielkie pieniądze (50funtów) i jestem zadowolony, brakuje mi tylko mocowania na statyw.
W środku zdołałem upchnąć:
C500D + grip z podpiętym tamronem 90mm
C50 1.4
C18-55
C55-250
YN-565EX
I mam jeszcze kupę miejsca w górnej części plecaka (jest podzielony na dwie części foto i reszta)
Wygląda to mniej więcej tak:
Ostatnio edytowane przez Pichu ; 22-08-2012 o 11:31
Canon EOS 500D, Canon EF-S 18-55mm II, Canon EF-S 55-250mm IS, Canon EF 50mm 1.4 USM, Tamron SP AF 90mm f/2.8 Di 1:1 Macro, YN-565EX