Strona 40 z 168 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Cytat Zamieszczone przez .Irwusek Zobacz posta
    tak przeglądałem temat i wybrałem sobie plecak > Lowepro flipside 400 <
    nie mam gdzie sobie sprawdzić jak by to pomieściło mój sprzęt :/
    Mam dokładnie ten model. Jakość wykonania, solidność, wygoda noszenia na bardzo wysokim poziomie - jak w każdym plecaku Lowepro Jeśli chodzi o pojemność to wymieniony sprzęt zmieścisz bez problemu. Przy dobrej organizacji zmieścisz obie lampy. Do tego kieszeń z przodu plecaka akurat pomieści netbooka i inne pierdoły.
    Bardzo sobie cenię sposób dostępu do sprzętu, a przede wszystkim brak dostępu dla osób postronnych. Plecak otwiera się od strony pleców. Ważne jest abyś był świadom w jaki sposób to działa bo nie koniecznie musi ci to odpowiadać - tu polecam szereg opisów tego plecaka na youtube.

Miasto
    WARSZAWA

Domyślnie Odp: Lowepro DSLR Video Pack 250 AW - krótka recenzja

Polcema do noszenia plecak vanguard. pracuje bardzo dużo w terenie i jest bezkonkurencyjnym przyjacielem "na plecach" wcześniej korzystałem z tory Hamy 210 i 300 ale kręgosłup po prostu nie dał rady.

plecak ma kilka wad np. mocownia na statyw trzeba sobie dorobić (jeśli posiadasz duży statyw)

czy górna kieszeń bez odpowiednio przygotowanych przegródek

ale komfort i wygoda bardzo duża.
    :-D1d mkIIn 5d mk II, Slik PRO 500 + 700
    :-D

Witam
    Powoli zastanawiam się nad przepakowaniem do nowego plecaka. Do tej pory używałem "slinga" - który sprawdzał się... ale sprzęt się trochę pozmieniał, rozrósł i jak wspomniałem pora się przepakować... ponadto tym razem (jako, że sling nadal żyje i ma się dobrze) plecak ma być "perspektywiczny"

Generalnie plecak ma pełnić funkcje bagażowo-transportową... do wycieczek mam przecież slinga...

Wobec tego do plecaku musi się zmieścić to co w stopce plus ewentualne kilka szkiełek a konkretniej 85/1,8 plus rybie oko (prawdopodobnie Samyang 8mm). Z drugiej strony fajnie jakby wchodziło coś w stylu 300/4 (choć niekoniecznie z pozostałą szklarnią)... i zapomniałbym jeszcze jednej istotnej dla mnie funkcji - dobrze gdyby było realne miejsce na laptop z matrycą 15,6"... choć nie jest to konieczność.

Z jednej strony bardzo podoba mi się kwestia Lowepro Flipside 400 AW - z tym, nie wiem czy wyżej wspomniane 2 obiektywy jeszcze wcisnę - nie mówiąc o 300mm no w sumie brak kieszeni na lapka...
    Z drugiej strony Benro Ranger 400N - wydaje się on nieco obszerniejszy choć mniej funkcjonalny ale ma kieszeń na laptopa choć tylko 14". Wersja 500N to już wydaje się kolos ale pasuje ponoć pod laptopa.

Na pewno macie doświadczenie z "dużymi" plecakami... może coś doradzicie? Albo zwrócicie uwagę czego w takich monstrach unikać lub na co zwracać uwagę...

Z góry dzięki za sugestie bo generalnie czasami cierpię na niemoc decyzyjną jak słynny osiołek szczególnie, że właśnie jak owy osiołek planuję się objuczyć

Pozdrawiam serdecznie i dzięki za pomoc.
    7D + C17-40/4L + C50/1,4 + C100/2,8L + C200/2,8L + TCx2 + 430EXII

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Lowepro DSLR Video Pack 250 AW - krótka recenzja

Nie piszesz, który konkretnie model, ale to i tak pewnie nie ta kategoria cenowa

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Ważne, czy będzisz targał w terenie czy na terenie miast.
    Nie rozróżniałem tego i kupiłem bardzo fajny ale ...niepotrzebnie, do szafy, plecak Benro.

Dopiero ThinkTank StreetWalker uzmysłowił mi tą różnicę. I ma rozmiary bagazu podręcznego do samolotu.
    UFF, nareszcie mam dobry plecak

jp

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Cytat Zamieszczone przez corrosive Zobacz posta
    Z jednej strony bardzo podoba mi się kwestia Lowepro Flipside 400 AW - z tym, nie wiem czy wyżej wspomniane 2 obiektywy jeszcze wcisnę - nie mówiąc o 300mm no w sumie brak kieszeni na lapka..
    W takim razie proponuję zapoznać się z modelem Lowepro Computrekker AW. Kompaktowa budowa, trochę pojemniejszy od Lowepro Flipside 400 AW i posiada kieszeń na notebook'a.
    EOS + Speedlite

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

wszyscy piszecie o plecakach i dużych torbach a ja mam taki problem )
    z racji ze kupiłem 5dm3 moja stara 5 leży w domu i robi za zapas.... a ze bardzo lubię robić nim zdjęcia to pomyślałem że będę go nosił codziennie do pracy w plecaku zazwyczaj walają się jakieś książki śniadanie klucze i coraz cześciej juz etraz jakaś przeciwdeszczówka.... nie chce wkładać aparatu tak luzem z jakąś stałką bo szkoda sprzętu ale nie mam pomysłu w co je wpakować zeby je ochronić przed jakimiś uszkodzeniami itp. myślałem nad jakimiś pokrowcami ale te wszystkie sa masywne i duże a nie chce mieć wypchanego plecaka... znalazłęm coś takiego ale nie wiem na ile to może pomóc bo ze zdjec ciężko określić czy daję to jakąś ochronę ;/
    co o tym sądzicie?? CRUMPLER BANANA HAMMOCK S FLASH GRANATOWA - Torby i pokrowce - Foto - Cyfrowe.pl

a moze macie jakieś ine sposoby przenoszenia sprzętu w całosci chciałbym nosić 5D i jakąś stałke np. 28, 30, 50 raczej nic większego

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Wiele osób próbowało już adoptować plecaki miejskie do takich potrzeb, jednak z marnym skutkiem (przejrzyj wątek w czym nosić sprzęt I, ale to zadanie na całe życie). Łatwiej zrobić odwrotnie - zaadoptować jakiś tani plecak fotograficzny na plecak miejski.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

dawniej 'Olka i Jacek'
    Miasto
    miasto powiatowe

Cytat Zamieszczone przez adino Zobacz posta
    wszyscy piszecie o plecakach i dużych torbach a ja mam taki problem )
    z racji ze kupiłem 5dm3 moja stara 5 leży w domu i robi za zapas.... a ze bardzo lubię robić nim zdjęcia to pomyślałem że będę go nosił codziennie do pracy w plecaku zazwyczaj walają się jakieś książki śniadanie klucze i coraz cześciej juz etraz jakaś przeciwdeszczówka.... nie chce wkładać aparatu tak luzem z jakąś stałką bo szkoda sprzętu ale nie mam pomysłu w co je wpakować zeby je ochronić przed jakimiś uszkodzeniami itp. myślałem nad jakimiś pokrowcami ale te wszystkie sa masywne i duże a nie chce mieć wypchanego plecaka... znalazłęm coś takiego ale nie wiem na ile to może pomóc bo ze zdjec ciężko określić czy daję to jakąś ochronę ;/
    co o tym sądzicie?? CRUMPLER BANANA HAMMOCK S FLASH GRANATOWA - Torby i pokrowce - Foto - Cyfrowe.pl

a moze macie jakieś ine sposoby przenoszenia sprzętu w całosci chciałbym nosić 5D i jakąś stałke np. 28, 30, 50 raczej nic większego
    W takiej sytuacji swoją 50kę z 50ką wkładam w pokrowiec ortalionowy z warstwą jakiejś fizeliny czy czegoś między wierzchem a podszewką - Tata mój lata temu kupił (w Fotooptyce ) takie "sakiewki" na szkła i jedną na puszkę. Nie mogę nigdzie niczego podobnego spotkać. Ale zobacz to: Futerał NEOPRENOWY M Canon 550D 500D 450D 1000D (2518979200) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - może się nada?
    kiedyś Canon, teraz Fuji

Strona 40 z 168 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów