500/4 L IS spokojnie mozna uzywac jako szklo "spacerowe". Ew. wesprzec sie monopodem. Tym bardziej wersja II. Osobna kwestia czy na sarny to nie lepiej jednak krotsze i jasniejsze...
nowa czterysetka waży tylko kilogram więcej niż przeciętna trzysetka
z 5,5 kg zrobiło się niecałe 4
Przeczytaj sobie dokładnie to: http://www.the-digital-picture.com/R...ns-Review.aspx. Generalnie- postęp w stosunku do wersji "I" jest gigantyczny (ciężar i skuteczność IS).
Pięćsetka jest jednak o dobre pół kilo lżejsza.
No jest jeszcze 400/4 DO lekki jak piórko przy tych krowach ale wiadomo jakość optyczna nie taka jak w eLach.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-08-2012 o 17:03
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Obiektywy oklejam specjalną taśmą, która kamufluje, a jednocześnie chroni od zarysowań.
Zresztą zwierzyna zwykle wychodzi na polanki, więc nie ma potrzeby pakować się w haszcze
- - - Updated - - -
Czytałem wszystkie testy dostępne w sieci i o stabilizacji również. Z jednej strony jest ona bardzo wydajna, ale z drugiej mamy z aparatem prawie 5kg do utrzymania i po dłuższej chwili ręka zaczyna drżeć....