Ty wyjeżdżasz z elementarną uczciwością. A ja zapytam tylko, gdzie tu jest elementarna uczciwość producenta? Taka sama jego wina jak i użytkownika. jeden nie poinformował drugi nie wiedział. I co tu deliberować. w poprzednich wątkach udowodnione zostało, że użytkownik w tym przypadku wcale nie musiał wiedzieć o możliwości uszkodzenia sprzętu w tych warunkach w jakich był. A to, że na jakimś forum ktoś napisał i pokazał film to wcale nie jest żaden argument. A w tym przypadku wjeżdżanie komuś na ambicje czy godnośc osobistą jest przynajmniej nie fair. teraz takie pierdoły pociskasz o uczciwości i wyłudzaniu, a kiedy tobie by się przytrafił taki przypadek to jestem święcie przekonany, że nie miał byś żadnych skrupułów aby z takiej drogi skorzystać. I możesz cuda wymyslać, a mnie (przypuszczam że również wielu innych) nie przekonasz żadną argumentacją.
- - - Updated - - -
Odpowiem Ci na to pytanie. Bo jest to firma do zarabiania pieniędzy, a nie do charytatywnej pracy. A to, że gdzieś coś zawalili co można na grzbiet użytkownika włożyć to nie jest problem. Problemem będzie kiedy 75% awarii tego typu nie uznanych zostanie zgłoszonych do sądu. wtedy to nie będzie opłacalne, a do czasu jak nikt tego nie zrobił (albo nie nagłośnił, że zrobił i wygrał) to jest cisza i spokój. Bo klient bogaty to pokryje straty. Jest jeszcze inny aspekt tego samego zagadnienia. Na zachodzie większość sprzętu z tej półki cenowej sprzedawana jest z ubezpieczeniem, które obejmuje prawie wszystko. Więc jeśli producent się wykpi to zapłaci ubezpieczyciel. Ważne, że klient zadowolony i cicho siedzi.