Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: jaki aparat analogowy Canon EF

Coś już napisał

Domyślnie Odp: jaki aparat analogowy Canon EF

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Hmmm, ja zawsze najpierw ostrzę, później kadruję. Może w odwrotnej kolejności rzeczywiście ma to sens.
    jesli uzywasz tylko centralnego to trudno najpierw kadrowac a pozniej ostrzyc.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Czy ja wiem czy przyzwyczaiło? Miałem jedynki przez kilka lat i używałem 45 punktów. Sam nie wiem, ale kiedyś może spróbuję

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Jak ja miałbym się cofnąć do analoga to raczej bym szukał aparatu z naciągiem ręcznym pozbawionego plastiku. Rozważałbym model FT albo późniejszy z serii A A1 albo AE 1 Program.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Bywalec
    Miasto
    Śląsk i Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Jak ja miałbym się cofnąć do analoga to raczej bym szukał aparatu z naciągiem ręcznym pozbawionego plastiku. Rozważałbym model FT albo późniejszy z serii A A1 albo AE 1 Program.
    Tylko wtedy system szkiel FD, co nie ułatwia sprawy. Może jest i wybór, ale zamiennie z cyfrą to już kłopot. Ja bym jednak czegoś z systemem EF szukał.
    pozdrawiam

Przemek

Coś już napisał Awatar matijaz
    Miasto
    Wrocław/Bad Wimpfen

Cytat Zamieszczone przez Persi Zobacz posta
    Witam
    chciałbym zapytać szanownych kolegów jaki aparat analogowy, Canon EF, wybrać. Kryterium będzie złoty środek między ceną a jakością = trwałością = bezawaryjnością.
    Szklarnię i puszki cyfrowe posiadam. W lodówce też leży sporo filmów - slajdy i negatywy. Pozbywszy się systemu Minolta/Sony, zadaję to pytanie.
    EOS 3 będzie idealny. Eye control to bajer, raczej nie będzie zbyt użyteczny. Brałbym bez battery packa - miałem go w zestawie i nigdy nie użyłem - ciężki i wymaga 4 paluszków.
    Nie wiedziałem że tylu idiotów jest na świecie, dopóki nie skorzystałem z internetu.
    Stanisław Lem

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Nie we wszystkich modelach Eye control działa już poprawnie albo nie do końca poprawnie. Szukając analoga szukałbym jak najmniej skomplikowanego technicznie bo w trakcie użytkowania trzeba liczyć się z naprawami. Serwis na Żytniej naprawia jeszcze analogi?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie

Czy jest sens naprawiania wogole. Ja kupilem Elana II za 100zl. Jak cos padnie nawet nie pomysle o wysylce do serwisu - kupie kolejny.

Bywalec
    Miasto
    chojnice / piła

nie wiem jak żytnia, ale serwisów analogów trochę jest: Serwis, naprawa sprztu fotograficznego
    ja do 50e mam gripa z 4 aku wsadzonymi i mi taki rozmiar i waga odpowiadają, eye control raczej nie używam, 3 punkty Af mi wystarczają do tego co robię analogiem. eosy są fajne ale i tak bym chciał jeszcze coś nie wymagającego zasilania mieć...

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Sergiusz, chodzi o to aby mały obrazek oblecieć szkłami które posiadam do cyfry bez wchodzenia w serię A. Zabawę w pełen manual mam w Rolleiflexie T.

Pełne uzależnienie

Dorwac tanio 300X i bedzie ok. Ma juz 1/4000 i AF chyba lepszy jak starsze xx (chyba).

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów