Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: jaki aparat analogowy Canon EF

Bywalec
    Miasto
    Śląsk i Zagłębie

Domyślnie Odp: jaki aparat analogowy Canon EF

Cytat Zamieszczone przez Persi Zobacz posta
    Sergiusz, chodzi o to aby mały obrazek oblecieć szkłami które posiadam do cyfry bez wchodzenia w serię A. Zabawę w pełen manual mam w Rolleiflexie T.
    Czyli EOS 30/33, 50 - IMO spokojnie wystarczy do fajnej zabawy w fotografię analogową
    pozdrawiam

Przemek

Uzależniony Awatar FlatEric

Brałbym bez battery packa - miałem go w zestawie i nigdy nie użyłem - ciężki i wymaga 4 paluszków.
    Ja z kolei nie brałbym bez battery packa - w przypadku cięższego obiektywu czy flesza znakomicie poprawia ergonomię aparatu. Pomijając już drobiazg, że w EOSach baterie potrafią paść bez ostrzeżenia - a w awaryjnej sytuacji paluszki znacznie łatwiej kupić od fotograficznych baterii litowych (w skrajnym przypadku można przełożyć z flesza) - no chyba, że non stop ma się przy sobie zapasowe baterie.
    Ostatnio edytowane przez FlatEric ; 25-07-2012 o 14:34
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Bywalec
    Miasto
    Śląsk i Zagłębie

Moj EOS 33 chodzi na jednej litowej baterii. Drugą mam w zapasie w torbie. Jest mała i nie waży zbyt wiele.
    pozdrawiam

Przemek

Cytat Zamieszczone przez przemo_k Zobacz posta
    Moj EOS 33 chodzi na jednej litowej baterii. Drugą mam w zapasie w torbie. Jest mała i nie waży zbyt wiele.
    Ciekawe jakim cudem? on jest zasilany z 2 baterii CR123A, lub 4 szt AA z BP.

miałem EOS 30. Chodzą plotki że eye control zdecydowanie gorzej działa w przypadku osób lewoocznych. Niestety jestem lewoocznym i potwierdzam tą plotkę. Pomimo zdolności uczenia się sprzętu przez okresowe kalibracje jakoś nie udało mi się wykorzystać w pełni tej funkcji. Gripa używałem z uwagi na większy i wygodniejszy uchwyt, pasek nadgarstowy dopinany do gripa i spust pionowy, z którego często korzystałem.
    Całodzienna praca lub wycieczka z aparatem z gipem wyposażonym w pasek nadgarstkowy z doczepioną lampą i cięższym szkłem jest bez porównania bardziej komfortowa niż bez tegoż gripa.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

a za ile warto dorwać taką 30/33kę.

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Lepiej 33 niż 30. Cena - pewnie w granicach 500 PLN max. To dobry aparat, w zasadzie nic mu nie brakuje (może poza skokiem kompensacji co 1/3). Grip polecam, z większym obiektywem aparat bez gripa robi się mniej wygodny niż z.

Cytat Zamieszczone przez Persi Zobacz posta
    a za ile warto dorwać taką 30/33kę.
    chyba najbardziej niepoprawne pytanie (aby nie nazwać inaczej), gdyż:
    1. nowego nie kupisz, a tylko używanego mniej lub bardziej
    2. cena zależy od sprzedającego i kupującego tzn czy potrafią znaleźć wspólny punkt
    3. stopnia użycia lub zużycia

gdy masz do dyspozycji aukcję z licytacją to wszystko zależy od:
    1. ilości przeznaczonej gotówki na ten cel
    2. podobnego czynnika jak w pkt.1 u konkurencji
    3. intensywności chęci posiadania takiego czegoś

Nikt nie poda Ci ceny np. bierz za 150 bo np za tyle nikt może nie sprzedać. Obserwuj aukcję przez czas jakiś, a dowiesz się jaki może być popyt i poziom ceny. Jeśli nie masz czasu na obserwację, to jest takie coś jak archiwalne strony aukcyjne.

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Wziąwszy pod uwagę powyższe, EOS 33 w dobrym stanie wyniesie Cię te cztery - pięć stów. A jest sporo bezpieczniej, niż w przypadku jedynek (chyba, żeby brać nową).

Bywalec
    Miasto
    Śląsk i Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez jaroz Zobacz posta
    Ciekawe jakim cudem? on jest zasilany z 2 baterii CR123A, lub 4 szt AA z BP.
    no masz rację, dwie
    problemy mam z liczeniem do dwóch

- - - Updated - - -

Cytat Zamieszczone przez jaroz Zobacz posta
    chyba najbardziej niepoprawne pytanie (aby nie nazwać inaczej), gdyż:
    1. nowego nie kupisz, a tylko używanego mniej lub bardziej
    2. cena zależy od sprzedającego i kupującego tzn czy potrafią znaleźć wspólny punkt
    3. stopnia użycia lub zużycia

gdy masz do dyspozycji aukcję z licytacją to wszystko zależy od:
    1. ilości przeznaczonej gotówki na ten cel
    2. podobnego czynnika jak w pkt.1 u konkurencji
    3. intensywności chęci posiadania takiego czegoś

Nikt nie poda Ci ceny np. bierz za 150 bo np za tyle nikt może nie sprzedać. Obserwuj aukcję przez czas jakiś, a dowiesz się jaki może być popyt i poziom ceny. Jeśli nie masz czasu na obserwację, to jest takie coś jak archiwalne strony aukcyjne.
    ja dalem 150 zł, tzn. aukcja skonczyla sie na chyba 240 zł, ale mialem body z gripem, gripa sprzedalem za chyba 100 zł więc apart wyszedł mnie ~150 zł
    pozdrawiam

Przemek

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów