Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Wątek: MKII zalany piwem :/ - temat znany ale ten nieco inny

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaroz Zobacz posta
    a to istotna informacja o której nie wspomniałeś. ja natomiast jasno powiedziałem, że "z polskim piekiełkiem nie mam nic wspólnego". nie dało ci to do myślenia? Tak więc w porównaniu z Tobą (gdzie nie zaznaczyłeś strony po której się udzielałeś) poeta jaroz określił precyzyjnie. wymagało to tylko przeczytania ze zrozumieniem.
    Jak dla mnie to powiedział dosyć jasno. Wystarczy umieć czytać ze zrozumieniem i uwzględniając kontekst, choćby tego, że była to jasna odpowiedź na Twój post
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Jak dla mnie to powiedział dosyć jasno. Wystarczy umieć czytać ze zrozumieniem i uwzględniając kontekst, choćby tego, że była to jasna odpowiedź na Twój post
    Gdzie Ty widzisz tu jasność i precyzje?
    Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Kolega się orientuje bardziej niż Ci się wydaje.
    Klient miał z tym duży problem i sprawa skończyła się w sądzie (naszą wygraną).
    Rozebrać Ci to na drobne? Proszę
    wersja 1. Klient (w domyśle) firmy ubezpieczeniowej miał problem i sprawa skończyła się naszą wygraną (czytaj firmy ubezpieczeniowej). wersja ta jest bardziej prawdopodobna od wersji 2: Klient (adwokata) miał problem z firmą ubezpieczeniową, której tez był klientem, ale sprawa zakończyła się naszą (adwokata i klienta) wygraną.

Przyznajesz w dalszym ciągu, że jest to czytelne i logiczne? swe myśli należy formułować precyzyjnie, a Goomis zapewne wróżką jest i wie co MC napisał. Tym bardziej, że do jasności wypowiedzi daleko.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Kolego, mniej jadu i bicia piany, ok?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Kolego, mniej jadu i bicia piany, ok?
    jakiego jadu? nie lubię jak mi ktoś ciemnotę wciska a na dodatek twierdzi że wszystko OK. OK?
    A to, że wytknąłem komuś (w tym przypadku Tobie) błąd, to nie jest żaden jad a uściślenie wypowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez jaroz ; 09-07-2012 o 17:47

Coś już napisał Awatar MacRo
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie

Tak się zastanawiam co skłania ludzi do kupowania tych dodatkowych ubezpieczeń na sprzęt skoro później i tak nie można wyegzekwować odszkodowania. Chętnie bym się dowiedział co autor tematu zdziałał z tym dodatkowym ubezpieczeniem.
    FotoMaciej
    C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Mylisz się. Ubezpieczenie można wyegzekwować, ale często jest to dosyć czaso- i nerwochłonne.

Coś już napisał
    Miasto
    Czaniec

Domyślnie

No to sie temat rozkręcił

Dzisiejszy wolny dzień poświęciłem na wycieczkę do Saturna.
    Okazało się, że muszę metodą door to door wysłać aparat do servisu canona.
    Z tym, że Pani nie była pewna czy gwarancja po naprawie będzie podtrzymana i kazała mi się skontaktować z canonem.
    Canon na to, że zdecydować musi servis.
    Po telefonie do servisu w Warszawie na ul. Żytniej, Pan w sposób bardzo profesjonalny wszystko mi wyjaśnił i co najważniejsze zabronił mi załączanie aparatu.
    Jutro wysyłam aparat kurierem, naprawa będzie na mój koszt, ale co najważniejsze nie stracę 4 letniej gwarancji na której najbardziej mi zależało.
    Mam nadzieję, że temat się komuś z Was kiedyś przyda, tzn lepiej żeby się nie przydał rzecz jasna

P.S.
    Co do ubezpieczenia mam wykupioną tylko dodatkową gwarancję a nie ubezpieczenie. Odradzono mi ubezpieczenie, bo na 90% przypadków które mogą się zdarzyć fotografowi żadne nie podlegają ubezpieczeniu. Dam przykład: Kradzież - jak zostawisz aparat w samochodzie na siedzeniu i Ci wybiją szybę biorąc sprzęt to nie dostaniesz nic, musisz udowodnić,że sprzęt miałeś w bagażniku. To taki jeden z wielu przykładów. Radzę najpierw przeczytać warunki ubezpieczenia, a potem się ewentualnie ubezpieczać, tzn sprzęt.
    kilka lat temu chciałem kupić nikona d7000 w RTV AGD na raty i sprzedawca namawiał mnie na ubezpieczenie, powiedział, że był klient, który dosłownie przyniósł aparat w reklamówce (robił foty z jadącego auta i mu wypadł na drogę) i dostał nowy. Po roku kupiłem w media canona d550 (wtedy zrezygnowałem z nikona hehe) z ubezpieczeniem pamiętając o rozmowie w RTV AGD. Niestety dopiero w domu przeczytałem warunki, które już nie były tak kolorowe.
    W Polsce to się nie mogło przyjąc, bo Polak jak to Polak pewno przed końcem gwarancji miał by wypadek z aparatem i dostawał nowy i tak w kółko hehe.

To chyba tyle tak na szybko. Dam znać jak sprzęt wróci z serwisu, a ja go nie włączam mimo, że kusi mnie strasznie

Pozdrawiam

Tomek

Początki nałogu

Domyślnie

A zostałeś poinformowany że poniesiesz koszty naprawy jeżeli to było zalanie i coś się zepsuło?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mike7 Zobacz posta
    A zostałeś poinformowany że poniesiesz koszty naprawy jeżeli to było zalanie i coś się zepsuło?
    Przecież pisze autor :
    naprawa będzie na mój koszt......

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Domyślnie

tak mi dziś namyśl przyszło

http://www.youtube.com/watch?v=Eo61t...feature=colike

gdyby tylko pentax miał FF

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów