Darx troszkę dystansu i humoru.
Skłąniam się ku 40d natomiast problem w tym iż przekracza mój budżet i dodatkowo 99% ofert to samo body. Nie mam szkła innego niż ten Soligor więc na miasto nie wyjdę. Będe musiał znowu zbierać na szkło. Ehhhh życie![]()
Darx troszkę dystansu i humoru.
Skłąniam się ku 40d natomiast problem w tym iż przekracza mój budżet i dodatkowo 99% ofert to samo body. Nie mam szkła innego niż ten Soligor więc na miasto nie wyjdę. Będe musiał znowu zbierać na szkło. Ehhhh życie![]()
Czy ja się smucęZ drugiej strony irytuje mnie takie marudzenie na temat innych. To bez sensu, kiedyś dojdziesz do lepszego sprzętu, lepszych funduszy i zarobków. Wtedy z uśmiechem będziesz traktował takich ludzi. Nie ma, co się spinać na drogie obiektywy czy zachowania
Wyjdziesz, ale będziesz troszeczkę dalej niż inniSkłąniam się ku 40d natomiast problem w tym iż przekracza mój budżet i dodatkowo 99% ofert to samo body. Nie mam szkła innego niż ten Soligor więc na miasto nie wyjdę.Nie musisz kupować 40D, możesz się skusić na 30D bądź 20D. Poza tym kiciak, to też nie duży wydatek. Wersja bez stabilizacji, to imho 100-150 złotych. Wersja ze stabilizacją, To wydatek rzędu 200 złotych. Mowa o używkach
Jedynie, że uda Ci się trafić na tamrona 18-200, którego miał mój znajomy. Chwalił go sobie, był mega zadowolony z niego. Jak wiadomo wpłynęły na niego złe opinie na forach
Być może dałbyś radę te 200-400 złotych wyciągnąć.
Soligor na spotting - chociaż będzie nie lekko,
Tamron/Sigma 18-200 - na miasto![]()
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|
Miałem 40d i powiem Ci, że nie narzekałem na niego. Super AF to jego duża zaletaCo prawda ma LCD na którym nic nie widać, ale w domu okazuje się, że zdjęcia są ok
Poza tym - spokojnie możesz kupić taniego KIT-a - wersję z IS bądź bezJest to tani zoomik podstawowy, który jest wart swoich pieniędzy
No i trzymanie w ręce jest wygodniejsze większego body. Wg mnie do 450d dobrze byłoby dokupić grip. Przynajmniej ja miałem takie odczucia z 450d i 40d![]()
Moje zdjęcia na forum
7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
http://jaceklosko.blogspot.com/