Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Piątkowy koncert a umowa o przeniesienie praw autorskich

Mieszany widok

Domyślnie

Dodatkowo zapytam tak: czy zespół VIDEO szanuje rozdaje za darmo owoce swej pracy (pomijając cele charytatywne)? NIE, grają i nagrywają za kasę. więc niech też placą za robotę.
    dodam jeszcze jako kolejny punkt, że zgodnie z treścia zamieszczonej umowy Ty jako autor nie masz prawa nawet zamieścić wykonanych prac we własnym portfolio.

A powiedz jeszcze, że już za bilet na koncert zapłaciłeś!
    Ostatnio edytowane przez jaroz ; 27-06-2012 o 18:52

Zablokowany

Domyślnie

Założyłem temat o umowie a nie o tym czy fotografuje się za darmo. Pierwsze zlecenie koncertowe jest za darmo wszystkie kolejne płatne. Tak działa Agora Bytom i nic na to nie poradzę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jaroz Zobacz posta
    Dodatkowo zapytam tak: czy zespół VIDEO szanuje rozdaje za darmo owoce swej pracy (pomijając cele charytatywne)? NIE, grają i nagrywają za kasę. więc niech też placą za robotę.
    dodam jeszcze jako kolejny punkt, że zgodnie z treścia zamieszczonej umowy Ty jako autor nie masz prawa nawet zamieścić wykonanych prac we własnym portfolio.

A powiedz jeszcze, że już za bilet na koncert zapłaciłeś!
    Jak to nie mam prawa? Pisze wyraźnie

§ 1

Autor oświadcza że jest twórcą fotografii oraz oświadcza że przysługuje mu prawo do zamieszczenia ich na swojej stronie internetowej/portfolio.

Nigdzie nie pisze że pozbywam się praw. Mam takie prawa jak nabywca fotografii. On ma prawo je umieszczać gdzie chce i Ja mam takie prawo
    Ostatnio edytowane przez mati113 ; 27-06-2012 o 19:46 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mati113 Zobacz posta

Jak to nie mam prawa? Pisze wyraźnie
    To może na początek zapoznaj się dokładnie z treścią wiadomości jaką otrzymałeś, przeczytaj i zrozum.
    "Proszę o przygotowanie umowy o przeniesienie praw autorskich oraz dostarczenie jej...
    Pisze wyraźnie
    Mówi się "jest napisane" a nie "pisze"
    Ostatnio edytowane przez jaroz ; 27-06-2012 o 20:07

Zablokowany

Domyślnie

To może na początek zapoznaj się dokładnie z treścią wiadomości jaką otrzymałeś, przeczytaj i zrozum.

Mówi się "jest napisane" a nie "pisze"
    Zamilknij proszę skoro nie masz nic więcej sensownego do dodania. To nie forum literackie więc pomyliłeś fora Z tego co widzę to sam gubisz się w tym co piszesz

Domyślnie

To nie forum literackie więc pomyliłeś fora
    a co ma forum literackie do kultury języka. Jeśli poprawnie nie potrafisz się wysłowić, albo piszesz z błędami to znaczy że nie szanujesz swego rozmówcy. A chcesz oczekiwać pomocy przy braku szacunku?

Zablokowany

Domyślnie

a co ma forum literackie do kultury języka. Jeśli poprawnie nie potrafisz się wysłowić, albo piszesz z błędami to znaczy że nie szanujesz swego rozmówcy. A chcesz oczekiwać pomocy przy braku szacunku?
    Od Ciebie nie oczekuje żadnej pomocy bo wiem że jej nie dostane Skończyłem.
    Ostatnio edytowane przez mati113 ; 27-06-2012 o 20:11

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

No i co z Twojego postu wynika dla tematu???

Nie jestem fachowcem mati113, ale wg mnie umowa jest ok, tzn. zarówno Ty jak i zespół mają prawo do publikacji zdjęć bez roztrząsania kto jest właścicielem, czyli to o co IM chodzi.

strideer fajnie opisał cały foto-świat. Tak niestety jest. Przekonałem się o tym na własnej skórze, ale umowa jest jak dla mnie ok.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Założyłem temat o umowie a nie o tym czy fotografuje się za darmo. Pierwsze zlecenie koncertowe jest za darmo wszystkie kolejne płatne. Tak działa Agora Bytom i nic na to nie poradzę.
    Powiem Ci jak to jest: pierwsza praca jest za darmo, a do kolejnej znajdą kolejnego chętnego, dla którego to też będzie pierwsza praca. Bo po co płacić w ogóle, skoro ludzie są skłonni robić to za darmo? Nie odbierz tego jako atak na Ciebie, nie mam takiej intencji. To taka raczej luźniejsza obserwacja po wielu różnych doświadczeniach w branży foto i około-foto.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Powiem Ci jak to jest: pierwsza praca jest za darmo, a do kolejnej znajdą kolejnego chętnego, dla którego to też będzie pierwsza praca. Bo po co płacić w ogóle, skoro ludzie są skłonni robić to za darmo? Nie odbierz tego jako atak na Ciebie, nie mam takiej intencji. To taka raczej luźniejsza obserwacja po wielu różnych doświadczeniach w branży foto i około-foto.
    Masz racje bo mam tylko słowo ale siedząc w domu i pstrykając zdjęcia polnych dróg nic nie osiągnę dlatego chce spróbować. Jeśli zrobię 50 czy 100 zdjęć korona mi z głowy nie spadnie a jeśli na drugi raz wezmę kogoś innego zrobię im taką reklamę że nawet cyfrówką nikt nie będzie chciał tam fotografować. Oczywiście nie odbieram tego jako atak.

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    No i co z Twojego postu wynika dla tematu???

Nie jestem fachowcem mati113, ale wg mnie umowa jest ok, tzn. zarówno Ty jak i zespół mają prawo do publikacji zdjęć bez roztrząsania kto jest właścicielem, czyli to o co IM chodzi.

strideer fajnie opisał cały foto-świat. Tak niestety jest. Przekonałem się o tym na własnej skórze, ale umowa jest jak dla mnie ok.
    No to w takim razie jutro idzie do druku. Dziękuje bardzo za pomoc

Uprawnienia umieszczania postów