Strona 55 z 73 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 724

Wątek: Fujifilm FinePix X100

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No i dojechał mój X100 i... mam sporą zagwozdkę co z nim zrobić. Numer seryjny 12H..., czyli wg. tego to co piszą w sieci, wyprodukowany w 2. kwartale 2011. Coś mi to podejrzanie wygląda, w końcu mamy maj 2012. W dodatku zdaje się, że to najczęściej raportowana seria jeśli chodzi o SAB...

Aparat raczej nie wygląda na używany, aczkolwiek zastanawia mnie brak folii na LCD. To standard w tym sprzęcie?
    Body, stałki, zoomik

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Wrzucę coś z weekendu. Zabrałem fuji a wesele by zobaczyć jak się sprawuje podczas tańca i ogólnie w kiepskich warunkach. Muszę powiedzieć,że dzięki diodzie wspomagającej było lepiej niż się spodziewałem, łapał ostrość w totalnym cieniu. Najlepiej jednak aparacik sprawdza się przy robienia zdjęć z przyczajenia. Wszystkie poniżej na f2.
    iso 6400
    iso 4000
    iso 4000
    iso 6400
    Ostatnio edytowane przez merida ; 21-05-2012 o 13:50

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    No i dojechał mój X100 i... mam sporą zagwozdkę co z nim zrobić.
    Ja to bym zaczął nim zdjęcia robić, jak najszybciej...

Numer seryjny 12H..., czyli wg. tego to co piszą w sieci, wyprodukowany w 2. kwartale 2011. Coś mi to podejrzanie wygląda, w końcu mamy maj 2012. W dodatku zdaje się, że to najczęściej raportowana seria jeśli chodzi o SAB... Aparat raczej nie wygląda na używany, aczkolwiek zastanawia mnie brak folii na LCD. To standard w tym sprzęcie?
    Też mam 12H... kupiony 1 mies. temu w dużej sieci, o ile pamiętam też nie było folii na wyświetlaczu LCD.
    Wady? Robię zdjęcia, nie myślę o tym, bawię się dobrze...

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Joshec Zobacz posta
    Też mam 12H... kupiony 1 mies. temu w dużej sieci, o ile pamiętam też nie było folii na wyświetlaczu LCD.
    Wady? Robię zdjęcia, nie myślę o tym, bawię się dobrze...
    Dzięki, takie info chciałem przeczytać ;-) Miałem wątpliwości czy nie jest to jakaś przeterminowana sztuka z gabloty, zwrot albo coś w ten deseń. Ale być może po prostu na naszym rodzimym rynku mamy obsuwę w dostawach i stąd ta stara numeracja.
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

A ja miałem z pierwszej serii z numer 103. To ten to na bank już przestał robić dawno zdjęcia, pleśń go zjadła i nie wiadomo co. Panowi, zamiast szukać problemu, to lepiej światła poszukajcie

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No dobra, sprzęt zostaje. Przysłona na razie działa ok, FW wgrany, można focić.

Tylko wybaczcie jeszcze jedno głupie pytanie - czy przednia szybka od wizjera jest u was idealnie spasowana, czy osadzona jest pod minimalnym kątem i jakby trochę odstaje u góry (tak, że widać poziomy rowek wyżłobiony w obudowie)?

Dlaczego pytam? Bom niewprawiony w ten sprzęt zapaskudził paluchami wspomnianą szybkę przy pionowych kadrach, przecieram mikrofibrą, patrzę i... w wizjerze latają już farfocle. Przyglądając się jak to mogło się dostać do środka zobaczyłem to, o co pytam. Innymi słowy chodzi o to, że szybka nie przylega idealnie do przedniej ścianki body, tylko odstaje u góry. Ufff... To normalne???
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dlaczego pytam? Bom niewprawiony w ten sprzęt zapaskudził paluchami wspomnianą szybkę przy pionowych kadrach, przecieram mikrofibrą, patrzę i... w wizjerze latają już farfocle. Przyglądając się jak to mogło się dostać do środka zobaczyłem to, o co pytam. Innymi słowy chodzi o to, że szybka nie przylega idealnie do przedniej ścianki body, tylko odstaje u góry. Ufff... To normalne???
    Widzisz, jakbyś wycierał podkoszulkiem to nawet nie byłbyś tego świadomy :-) U mnie (chyba) nic nie lata, a nawet jeśli, wolę o tym nie wiedzieć
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Dopiero zaczyna Awatar 2bowler4
    Miasto
    poznan

Domyślnie

igi, ten następca to co to ma być?

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Widzisz, jakbyś wycierał podkoszulkiem to nawet nie byłbyś tego świadomy :-) U mnie (chyba) nic nie lata, a nawet jeśli, wolę o tym nie wiedzieć
    Nie potrzebna złośliwość. Nie chodzi mi przecież o paprochy jako takie (w 5D tysz mam i żyję), tylko o mocowanie szybki, które wydaje mi się zwalone. No i skoro w parędziesiąt minut po wyjęciu z pudła mam już kilka drobin w środku, to co będzie po suchym wietrznym dniu na dworze.

Jakby jednak ktoś chciał pomóc (z góry serdeczne dzięki) to tak to wygląda (sorry za jakość, ale zdjęcie z komóry):

Zaznaczony strzałką rowek, który wydaje się być wyżłobieniem na szkło, znajduje się przed nim. Na dole wszystko prezentuje się normalnie.
    Body, stałki, zoomik

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

U mnie wygląda tak, że szkło/szybka jest w rowku, jakichkolwiek paprochów brak...

Strona 55 z 73 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów