Strona 18 z 20 PierwszyPierwszy ... 81617181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 193

Wątek: Jaki kupić TV LCD, LED, Plazma, a może coś innego, co wybrac?!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Gietrzy, popatrz tutaj http://www.w6rz.net/

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak BTW: po kiego grzyba oni dają tam te wiatraki?
    Nie wiem, ale nie przeszkadzają, chyba, że ktoś chce plazmę do ściany przytulić - ja bym się bał.
    Tak liczyłem na 130-150W, kumpel tak mi mówił, że 130W weźmie na bank, bo tyle bierze jego starszej technologii, "wyregulowana", z drugiej strony TV stoi w bardzo jasnym pomieszczeniu.
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    z drugiej strony TV stoi w bardzo jasnym pomieszczeniu.
    No to musi pojeść - szczególnie jak biel ma być biała - co nie jest mocną stroną tego modelu :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

No to musi pojeść - szczególnie jak biel ma być biała - co nie jest mocną stroną tego modelu :cool:.
    Wezmę miernik i sprawdzę, max to 325W, dla mnie szok porównywalny do tego, który przeżyłby dzisiejszy fotograf FF widząc aparat 325 MPx dzisiaj

A propos strat, spadków na giełdach:
    http://www.swiatobrazu.pl/sony-i-pan...led-26450.html
    the silence is deafening

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wezmę miernik i sprawdzę, max to 325W, dla mnie szok porównywalny do tego, który przeżyłby dzisiejszy fotograf FF widząc aparat 325 MPx dzisiaj
    Ale tyle to jak go sensownie ustawisz to nie powinien pobierać (chwilowymi skokami nie ma się co przejmować).

A propos strat, spadków na giełdach:
    http://www.swiatobrazu.pl/sony-i-pan...led-26450.html
    No byłoby ciekawie. Raczej nie mają wyjścia jak chcą stawić czoło koreańcom.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-05-2012 o 15:25
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Jeśli max to 325W to w rzeczywistości prawdopodobnie będzie połowa. Moja plazma ma w papierach 540W a w praktyce średnio góra 250W. Przy ciemnym obrazie, np jakiś film z niezbyt jasnymi scenami lekko pow 100W, przy bardzo jasnym ekranie, np zima i zdjęcia na śniegu dobija do 300W. Nie udało mi się zmusić do wyższej konsumpcji energii w warunkach oświetlenia domowego.

Mierzone miernikiem, czyli przyrządem cechowanym, nie chińską zabawką.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 23-05-2012 o 09:30 Powód: literówka
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jeśli max to 325W to w rzeczywistości prawdopodobnie będzie połowa.
    Nie chciałem odpowiadać zanim nie pomierzę kilku odbiorników. Generalnie plazma blues
    Style obrazka były przestawione i TV jadł sobie 240-280W , nadmienić trzeba też, że pomieszczeniem jest raczej ekstremalnie jasny pokój, stąd pierwsze co uczyniłem, to pouczyłem domowników co to są żaluzje i jak tego używać podczas oglądania plazmy
    Wybrałem tryb THX i zużycie spadło do 101-160W. Jest... no właśnie pisał o tym Kolekcjoner, jest ciemniej. MZ lepiej, biel nie jest wypalona, ale nie jest "optymalnie ładna", może to wina b. kiepskiego sygnału, którego źródło wkrótce będzie zmienione. Jednym słowem: jak masz dzieci, które lubią oglądać bajki od rana do wieczora i bardzo lubisz kłopoty kupuj plazmę. W każdym innym wypadku (jeśli masz dzieci oglądające bajki "cały dzień") polecam LCD LED, np. moje ***** Sony cośtam 710, które po optymalizacji parametrów ciągnie 65W.
    Kogoś powyższy tekst na pewno rozśmieszy, ale znam przypadki kiedy bajki budzą dzieci o szóstej i TV wyłączają rodzice w okolicach drugiej nad ranem, wtedy nic nie jest śmieszne.
    Wszystko powyższe mierzone chińską zabawką z Lidla.

ps. Chwilę po wyłączeniu Panas zjada jeszcze około 10-14W przez ~ 15 sekund, Sony (LED) około 10W przez 5 minut! Potem praktycznie nic (błąd pomiaru/urządzenia).
    the silence is deafening

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

biel nie jest wypalona, ale nie jest "optymalnie ładna", może to wina b. kiepskiego sygnału, którego źródło wkrótce będzie zmienione.
    Może..... ale cudów się nie spodziewaj. Biel to nie jest najmocniejsza strona tego TV.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

jak masz dzieci, które lubią oglądać bajki od rana do wieczora i bardzo lubisz kłopoty kupuj plazmę. W każdym innym wypadku (jeśli masz dzieci oglądające bajki "cały dzień") polecam LCD LED, np. moje ***** Sony cośtam 710, które po optymalizacji parametrów ciągnie 65W.
    Kogoś powyższy tekst na pewno rozśmieszy, ale znam przypadki kiedy bajki budzą dzieci o szóstej i TV wyłączają rodzice w okolicach drugiej nad ranem, wtedy nic nie jest śmieszne.
    W końcu ktoś zauważył, że tak jak ze sprzetem foto, co się wybiera zależy od tego, jak się tego ma zamiar używać.

Kiedy ja się wybrałem onegdaj nabyć telewizór, Pan sprzedawca, tak jak nie przymierzając Pan Tom01 tutaj, był cały za plazmą i spluwał przez ramię na widok LCD. Pokazał kąty widzenia, poziomy czerni i płynność ruchu, i filmowość. To wszystko widziałem na własne oczy i mogę zaświadczyć, że to prawda.

Jeszcze mówił, że dzisiejsza plazma to nie plazma mojego dziadka, nie ma problemów z "burn-in" i nie pożera prądu. W to też uwierzyłem, chociaż potem się okazało, że to nie tak do końca prawda.

Po czym podziękowałem za pomoc i kazałem sobie wnieść do samochodu 55" LG LCD.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    W końcu ktoś zauważył, że tak jak ze sprzetem foto, co się wybiera zależy od tego, jak się tego ma zamiar używać.
    Pisano o tym już sporo wcześniej:

Zdecydowanie lepiej się sprawuje w jasnych pomieszczeniach.
    Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Słuszna uwaga. LCD dobrze się sprawdza w konkretnych, stałych warunkach za dnia. Przy czym to cechy monitorowe a nie domowego TV. M.in. z tego powodu ekrany typu PD robi się jako LCD a nie plazmy.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Strona 18 z 20 PierwszyPierwszy ... 81617181920 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów