A ja polecam Smsunga D7000 46 cali suuuuppperi teraz cena nie jest zbytnio wysoka
A ja polecam Smsunga D7000 46 cali suuuuppperi teraz cena nie jest zbytnio wysoka
Samsunga mogę polecić za Smart Hub, przyjemna rzecz.
Lepszy jakościowo, a kasa się nie liczy? To wtedy Sharp jak dla mnie.
Jak stosunek możliwości/cena to chyba nic ciekawszego niż Samsung się nie znajdzie. Tylko koniecznie UE, a nie LE. Chociaż ceny, które sobie liczą za gadżety typu klawiatura, okulary do 3D, kamerka internetowa itp są chore. W domu jest UE40D6750. Całkiem przyjemny, chociaż nie powiem mógłby być większy. Podobno niektórzy tylną obudowę zdejmują żeby clouding zmniejszyć, ale u nas nikt nie lubi na tak dużym podświetleniu oglądać, więc problem jest praktycznie niezauważalny. Jeżeli już tylko w nocy na ciemnych obrazach.
Nie wysoka? Za te pieniądze kupuje się dobrą plazme, która dosłownie zarzyna tego LCD-ka w każdej kategorii obrazu.
"Clouding"
Wada nazwana po angielskiemu przestaje brzemieć jak defekt, he, he. A potem cała banda broni jakości LCD jak niepodległości. Ludzie, spójrzcie w końcu obiektywnie na oba typy ekranów. Nie ma czego bronić w LCD. To tak jakby ktoś z grabi usiłował robić grzebień. To się po prostu nie da. Zasada działania TV wyklucza większość cech wynikających z zasady działania LCD. I to widać jak choroba.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 13-05-2012 o 22:16
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Koło mojego domu jest trochę działek rekreacyjnych, na jednej z nich zbudowali sobie drewniany stelaż, na którym rozpięli białe płótno o wymiarach jakieś 4x6m i wyświetlali sobie na nim filmy z projektora. Sami siedzieli w składanym basenie przed ekranem. Niestety zimowe wiatry rozebrały konstrukcję ekranu. Ciekaw jestem, czy w tym roku też tak zrobią?
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Pełna zgoda. Odkąd odpaliłem z projektora obraz 200" na ścianie to się śmieję widząc jak ludzie w MediaMarketach jarają się patrząc na te "ogromne" tv ~46 cali
Ale ostatnio zakupiłem LCDka 55" i muszę przyznać że do obróbki video z komputera czy grania to jest absolutnie bezkonkurencyjna zabawka. 4ms i poziom czerni i kontrastu lepszy niż w stojącym na biurku Dell U2312HM ale za to "clouding" makabryczny. Czasem żałuje że nie plazma, ale biorąc pod uwagę że połowę czasu używam korzystając z obrazu z komputera to nie było za bardzo wyboru.
Nie no rzutnik fajny ale do codziennego oglądania zbyt upierdliwy. Pomijam już fakt, że żeby dotrzymać kroku w jakości obrazu dobrej plaźmie to na rzutnik trzeba wydać dużą sakiewkę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner