Strona 19 z 20 PierwszyPierwszy ... 917181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 193

Wątek: Jaki kupić TV LCD, LED, Plazma, a może coś innego, co wybrac?!

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta

Jeszcze mówił, że dzisiejsza plazma to nie plazma mojego dziadka, nie ma problemów z "burn-in" i nie pożera prądu. W to też uwierzyłem, chociaż potem się okazało, że to nie tak do końca prawda.
    Moja roczna plazma panasonic 50" bierze średnio tyle co LCDek kolegi, mieżone tym samym miernikiem.. tyle że LCD bierze mniej więcej równo, plazma skokowo - im jaśniej tym więcej.. ale średnia z około miesiąca wychodzi mniej więcej na to samo..

Po czym podziękowałem za pomoc i kazałem sobie wnieść do samochodu 55" LG LCD.
    ale, że tak zapytam nieśmiało - chwalisz się czy żalisz?
    BTW - ciekawe ile jest osób które mając plazmę (nawet troszkę starszy model) przy wymianie TV z jakiś tam powodów świadomie kupiły LCDka i są zadowolone z tego powodu? Bo ja mając wcześniej 42" plazmę przy wymianie na 50" (wymieniałem bo tesciowej popsuł się TV i tanio jej tą 42kę sprzedałem) nawet nie pomyślałem że mógłbym LCDka kupić..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta

ale, że tak zapytam nieśmiało - chwalisz się czy żalisz?
    Myslalem, ze jest dosyc oczywiste, po co to pisze - przyklad jak to sie dzieje, ze widzac zalety plazmy Kowalsky swiadomie kupuje LCD. Chwalic sie zakupem ekonomicznego telewizora? To jest zwykly LCD , nawet nie led (bo wtedy led dopiero sie pojawily i byly za drogie). Ale podswietlenie (i zuzycie energii) mozna sobie regulowac praktycznie plynnie. Nie chodzi tu o pieniadze (bo tak czy tak to sa grosze) ale dobre samopoczucie. Jestem z niego bardo zadowolony obraz swietny nawet w sloneczne poludniei i moge go sam uniesc. Plazma ma szklo z przodu i odblaski a jakby rymsla na glebe moglaby dziecko zabic. Ale ja filmow prawie nie ogladam bo nudne sa. Telewizor jest wlaczony do 2-4 rano.

I like watching TV - jak mawial Chauncey Gardener z filmu "Being There."

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Plazma ma szklo z przodu i odblaski a jakby rymsla na glebe moglaby dziecko zabic.
    Ktoś słyszał o takim wypadku? Natomiast o stuknięciu, nawet nie mocnym, przez dziecko zabawką w LCD, skutkuje potłuczeniem panelu niemal ze 100% skutecznością. Allegro pełne takich telewizorów czekających na naiwnych, myślących, że je tanio kupią i naprawią. Sam mam dwa takie w garażu. Chce ktoś?
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 26-05-2012 o 00:32
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ktoś słyszał o takim wypadku?
    Słyszał. Telewizor to cichy morderca dzieci jak wynika z poniższego linka o martwym dziecku w kałuży krwi. A że plazma najcięższa to pewnie morderca No. 1 :-o

http://gadgetsteria.com/2009/05/12/f...-child-killer/

Ponoć na ok. 8000 dzieci spadły telewizory w USA w roku 2007 wg danych pogotowia. Moge w to uwierzyć, bo na moje dziecko też spadł telewizor, ale tylko 13-calowy. Oczywiście wypadków jest coraz wiecej bo telewizory coraz cięższe i mniej stabilne.

Nie wiem tylko dlaczego "cichy morderca". Z opisu wynika, że było głośne "boom".
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 26-05-2012 o 06:29

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dlatego TV wiesza się na ścianie na porządnych, podkreślam PORZĄDNYCH uchwytach.

Bywalec

Domyślnie

I porządnie przez rigips do ściany Widziałem robotę fachowca potocznie zwany "złota rączka" co powiesił tv na płycie, heh :/
    5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Nie wiem tylko dlaczego "cichy morderca". Z opisu wynika, że było głośne "boom".
    Bo potem jest już cicho... Nie od dziś doświadczeni rodzice wiedzą, że jak w pokoju dziecinnym jest cicho, to "wiedz, że coś się dzieje"!
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To fakt duży TV na tej podstaweczce to wyjątkowo niestabilna konstrukcja.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Dzień dobry. Pierwszy raz udzielam się w sposób czynny tzn.piszę ten post bo mam pewien problem. Dotyczy on tego, że zamierzam kupić telewizor plazmowy, bo nadszedł czas zmienić wysłużonego CRTka na coś nowszego. Sporządziłem kilka plików jotpeg sRGB zawierających 6 kolorów RGBCMY, czerń, szarości różnej gęstości, biel oraz gradient od bieli do czerni.
    Nagrałem to wszystko na pendrive i poszedłem do sklepu z prośbą abym mógł te pliki zobaczyć na Panasonicu P42G30E bo ten model był moim typem do zakupu.W zasadzie wszystko to wyglądało na oko przyzwoicie z wyjątkiem gradientu który wyglądał fatalnie tak jak na kiepskim Lcdciaku. Widoczne było bardzo wyraźne pasmowaniekoło 50-70 schodów.
    Przyznam że bardzo mnie to zaskoczyło.Wyglądało to źle.Moje zdziwienie jeszcze się
    powiększyło jak zobaczyłem te same pliki na Panasonicu mojego kolegi u niego w domu.
    Posiada on telewizor 3-4 letni typu P42C10Y a więc z najniższej półki,teoretycznie o wiele gorszy od serii G30.Gradient wyglądał prawie idealnie !!! Nierównomierności były ledwo widoczne.
    Trwam dalej w zdziwieniu bo to znaczyłoby, że nowe telewizory są gorsze niż stare, przynajmniej jeśli chodzi o liniowość. Może któryś z forumowych speców wypowiedziałby się na ten temat. Być może mają jakieś doświadczenie w tej sprawie? Z góry dziękuję.
    Dla jasności dodam że pliki były wymiaru Full HD także samo telewizor G30, natomiast
    telewizor kolegi jest HDReady.I jeszcze jedno.Pendrive był włączony u niego przez odtwarzacz DVD bo sam telewizor nie ma gniazdka USB.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez steamhammer Zobacz posta
    Może któryś z forumowych speców wypowiedziałby się na ten temat. Być może mają jakieś doświadczenie w tej sprawie? Z góry dziękuję.
    Spojrzałeś co jak było ustawione na tej plaźmie? Pytam retorycznie bo nie pytaj nas tylko wybierz to co ci podpowiada twój wzrok/kieszeń. Sprawdzę i zdam raport, lecz nie wiem kiedy.
    the silence is deafening

Strona 19 z 20 PierwszyPierwszy ... 917181920 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów