Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1282

Wątek: Eos 60D

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar j_M007

Domyślnie

To i ja opiszę wrażenia z pierwszego pola bitwy. Przyjaciółka w ramach prezentu ślubnego dostała ode mnie sesję (album, odbitki 13x18, płytka). Była to moja pierwsza sesja ślubna, do tego doszła sesja na dworze - miałam długą przerwę w fotografowaniu ludzi, w dodatku na dworze. Do tego nowy aparat. Hardcore

Wrażenia: Oczywiście, że jest co obrabiać, ale takiej przyjemności z obrabiania jeszcze nie było. Bardzo dużo ostrych ujęć. Wysokie ISO są świetne. Szumy nie tylko akceptowalne. Wręcz estetyczne. W mojej wysłużonej 400D wyglądały paskudnie, te z 60d są "vintage"
    Obrotowy wyświetlacz bardzo przydaje się, gdy panna młoda ma 184 cm wzrostu, a pani "fotograf" 160cm... Fakt, że AF ślimaczy się niemiłosiernie, ale liczy się efekt.
    Po ślubie było przyjęcie w restauracji, w dzień, ale bez dodatkowego oświetlenia (OK, kilka świec). Nie było problemu.

Co do wagi - na moim 400D miałam silikonową obudowę, która swoje waży, waga jak naga 60D. Bardzo wygodny aparacik.
    Chyba zostanie u mnie na dłużej...
    Aha. Wad do tej pory nie znalazłam (może ten AF w LV)
    400D, 60D, G11
    Canon EF-S 3,5-5,6/18-55, Canon EF 1,8/50 II, Tamron 4,0-5,6/55-200, Samyang 3,5/8, Canon EF-S 2,8/60, Canon EF-S 4-5,6/17-85, Canon EF 2,8/100
    M42: Helios 44-6, Jupiter 37AM, Tair 3Phs, Zeiss Tessar.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez j_M007 Zobacz posta
    To i ja opiszę wrażenia z pierwszego pola bitwy...
    ...Obrotowy wyświetlacz bardzo przydaje się, gdy panna młoda ma 184 cm wzrostu, a pani "fotograf" 160cm... Fakt, że AF ślimaczy się niemiłosiernie, ale liczy się efekt.

...Wad do tej pory nie znalazłam (może ten AF w LV)
    Przejdź na inny tryb ostrzenia
    Ja już dawno w mojej 50-ce zmieniłem w Ustawieniach LV > Tryb AF > AF Szybki

Fakt że "kłapie" lustrem, ale nie "ślimaczy" się
    Może i Tobie przypadnie do gustu
    A jaka "seria" cichutka w tym trybie

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 14-05-2012 o 18:36
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uprawnienia umieszczania postów