Strona 390 z 410 PierwszyPierwszy ... 290340380388389390391392400 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 891 do 3 900 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Wlasnie dlatego potrzebujemy nowszych i lepszych aparatow :-)

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Po co Wam te najnowsze aparaty jak i tak zdjęć nie umiecie robić. Wesołych Świąt wszystkim
    Przecież aparat służy do lansu. Weź jakąkolwiek luszczankę, dołóż do niej grypa i zapnij jakikolwiek obiektyw o ogniskowej >80 mm. Przejdź się po Krópówkach wolnym krokiem, to zrozumiesz po co jest najnowszy aparat. Wesołych Swiąt.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Weź jakąkolwiek luszczankę, dołóż do niej grypa i zapnij jakikolwiek obiektyw o ogniskowej >80 mm. Przejdź się po Krópówkach wolnym krokiem, to zrozumiesz po co jest najnowszy aparat. Wesołych Swiąt.
    Janosik... i wszystko jasne.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    ...Weź jakąkolwiek luszczankę, dołóż do niej grypa i zapnij jakikolwiek obiektyw o ogniskowej >80 mm. Przejdź się po Krópówkach wolnym krokiem, to zrozumiesz po co jest najnowszy aparat...
    Wyobraź sobie (mocno liczę na Twoją wyobraźnie) że tak zrobiłem, mając do tego jeszcze ponad trzykilowy statyw... i nadal nie rozumiem poco

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Janosik... i wszystko jasne.
    daleko nie masz to możesz nosić
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 07-04-2012 o 11:11 Powód: Automerged Doublepost vide skleroza multiplex :)
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Coś już napisał Awatar seti_60d
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Kupiłem na początku gripa do 60D firmy Meike i jest super. Potem do 5D Mk II kupiłem innej firmy zamiennik i nie będę tu recenzji robił, bo musiałbym dużo niecenzuralnych słów użyć. Wtedy niestety Meike nie robiło jeszcze gripa do 5D Mk II. Teraz kupiłem Meike, bo już jest i jestem najszczęśliwszym użytkownikiem piątki. Działa jak trzeba, tańszy jeszcze i naprawdę wygodny, jak na gripa do 5-tki. Polecam Meike, jak ktoś znajdzie wygodniejszy, to dajcie znać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co do dywagacji na temat Mk III - miałem w ręku, bawiłem się i... no jest super, ale nie ma co wariować, mistrzów z nas nie zrobi. Jako że mieszkam przy serwisie Canona na Żytniej w Wawie, to miałem okazję być na pokazie nowej 5-tki (oraz 1 też) i co tu dużo mówić: jak będę miał kaskę, to kupię Mk III, bo wykorzystanie ISO jest niesamowite, AF też bajka. Ale póki co, mam 1D Mk III i mam to samo ISO użyteczne, nawet lepsze obrazki robi, AF podobny.

Także, jak ktoś ma 5D Mk II, który też mam i przetestowałem już dobrze, to nie ma co się stresować, wersją II też super foty robiliśmy do tej pory i nadal robić możemy. Jak ktoś chce lepszy AF, a nie chce wydawać tyle kasy, to polecam 1D Mk III, cena jak 5D Mk II w tym momencie, a daje trochę więcej możliwości. Z Mk III trochę poczekać trzeba, niech stanieje, to wtedy warto kupić, jeśli mamy luźną kasę.
    Ostatnio edytowane przez seti_60d ; 07-05-2012 o 00:47 Powód: Automerged Doublepost
    aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)

Domyślnie

rozumiem, ze bedziesz niedlugo chciał sprzedac swoja jedynke i robisz jej reklamę dla niewtajemniczonych :-)

Coś już napisał Awatar seti_60d
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r2d2 Zobacz posta
    rozumiem, ze bedziesz niedlugo chciał sprzedac swoja jedynke i robisz jej reklamę dla niewtajemniczonych :-)
    Raczej nieprędko sprzedam 1-kę. Może jestem nią tak zachwycony, bo to mój najnowszy zakup i to minie. Zapewne 5D Mk II będę dużo używał też i jeśli przyjdzie czas na zmianę, to będzie to za jakiś dłuższy czas.

W najbliższym czasie szykuję trochę wyjazdów, żeby w plenerze porobić zdjęcia 5D Mk II i pewnie wiele nauczę się jeszcze na wyprawach z tym sprzętem. Fajnie potrzymać w łapie nowe puszki i pozachwycać się, ale mam nadzieję z moją 5-tką uda mi się zrobić trochę niezłych fotek. Przecież to super sprzęt.

Przy okazji, mnie jakoś nie ciągnie w egzotyczne plenery, planuję nasze góry (no i słowackie, to prawie też jak nasze).
    aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Mam pytanie do użytkowników 5d2. Wiem,że aparat posiada sRawy czyli są to nadal pliki raw, które identycznie się importuje i obrabia prosto z aparatu czy należy je jakoś konwertować (dekompresować?!) ? Jaki mają rozmiar w MB i rozdzielczości w porównianiu do zwykłych Rawów w tej puszce ?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Mam pytanie do użytkowników 5d2. Wiem,że aparat posiada sRawy czyli są to nadal pliki raw, które identycznie się importuje i obrabia prosto z aparatu czy należy je jakoś konwertować (dekompresować?!) ? Jaki mają rozmiar w MB i rozdzielczości w porównianiu do zwykłych Rawów w tej puszce ?
    Ostatnio zacząłem używać sRAW'ów. Głównie za sprawą wolnego komputerka, albo jestem po prostu niecierpliwy

rozmiar sRAW to 10 mpix, sRAW 2 ~ 4mpix.

waga pierwszego to ok. 15mb. W zależności od użytego ISO i przysłony
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Mam pytanie do użytkowników 5d2. Wiem,że aparat posiada sRawy czyli są to nadal pliki raw, które identycznie się importuje i obrabia prosto z aparatu czy należy je jakoś konwertować (dekompresować?!) ?
    AFAIK nie są to czyste rawy (są już zdemozaikowane), ale pod względem obróbki nie ma dla użytkownika różnicy.
    Różnica jest przede wszystkim dla softu - dlatego też część softu nie wspiera srawów w ogóle, a część na początku ma z nimi problemy (pamiętacie fioletowe zafarby ze srawów 50D?).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 390 z 410 PierwszyPierwszy ... 290340380388389390391392400 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów