Słuszne spostrzeżenie - to się nawet nazywa widzenie skotopowe - być może dlatego akceptujemy cz-b?
EOS - conditio sine Kwanon...
Z kilku przemian w moim świecie foto ,najciężej mi przyszło przejść na kolor.
Może to cecha osobniczaale to c,b. siedzi we mnie ciągle, i taki aparat jak ta Leica kusi.
pozdrówka Przemku.
Zobaczcie n zdjecia ze strony laiki
Jak dla mnie to masakra, nieprawdopodobny obrazek
Pisanie ze leika to bizuteria - nie ma sensu po raz nty na to odpowiadac
mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Pamiętasz który to był rok?
1989 r.Wróciłem z rejsu "Darem Szczecina".Kanał Kiloński,Londyn,Dunkierka,Ostenda ,Amsterdam, około miesiąca czasu.Dziennie średnio kilka kaset.Jako jedyny robiłem cb.Pogoda ,światło angielskie..
Tydzień po rejsie chłopaki odebrali swoje fotki kolorowe z labu.
Ja się zakopałem totalnie.
No i pękłem![]()
No cóż... W latach 70-tych i 80-tych ubiegłego wieku kolorowe zdjęcia były 2 - 3 razy droższe niż czarno/białe i jeszcze trzeba było przemierzyć kawał miasta, żeby kolor wywołać, bo w Warszawie było raptem kilka wywoływalni oferujących przyzwoitą jakość. Potem, gdy weszły laby, zrobiło się jakby odwrotnie i... jak widać tak już zostało.
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
I teraz to samo dzieje sie z analogiem wzgledem cyfry
A co do tego czy Leica to bizuteria. Zdecydowanie sa to swietne aparaty, M9 z ich optyka daje swietny obrazek ale przez ta cene niestety przez wielu jest traktowana jako bizuteria zwlaszcza w naszym kraju gdzie kosztuje naprawde sporo w porownaniu do zarobkow i nie wiele osob na niego stac.