Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---
Pianka do skanerów.Antystatyczna pianka do czyszczenia blatów skanerów i kserokopiarek.Szyby skanera to pewnie Ajaxem,
Np. firmy Micro Chip Elektronic z Katowic.
OK. Zrobiłem super szybkie skany, bo oczywiście nie wiem jak sie skanuje.
SilverFast Ai 8, Transparentnie, NegaFix: Portra 400VC i to w sumie wszystko co ustawilem
Wszystkie klatki pokolei 0EV, +1EV i +2EV wg światłomierza Sekonic L-358.
Osobiście po skanie najbardziej podobają mi się w przykładzie 1 i 2 zdjęcie naświetlone na 0EV, a 3 zestaw na +1EV ale to raczej oczywiste.
Pan Tadek z labu oglądał rano negatywy i mówił że jakościwo najwięcej informacji mają odpowiednio 1EV, 1EV i 2EV (ew. trzeci zestaw to w sumei na +1.5EV by naświetlał).
Co Wy myślicie? Mam wrazenie, że chyba najlepiej na 1EV naświetlać ze względu na ilość informacji, a obniżać później na komputerze?
(1)
(2)
(3)
PS. Teraz skanowałem coś innego testowo i zauważyłem, że Exposure w SilverFast mam na -0.6. Nie wiem czy przypadkiem właśnie przestawiłem (zrobiłem jedną klatke jeszcze raz i wygląda w sumie tak samo). Ale możliwe, że wszystkie są na -0.6. Jakby to miało być kluczowe to mogę jeszcze raz skany puścić![]()
---Moje zdjecia na FB---