...w sumie zdjęcie które podlinkowałem, było przekadrowane z centralnego punktu, to chyba najpewniejsza metoda z 5d mk1 i 2
lazy13bones: nie bardzo wiem czy ty mówisz o tym, że za bardzo nie wiesz jak takie coś zrobić? :eek:
...w sumie zdjęcie które podlinkowałem, było przekadrowane z centralnego punktu, to chyba najpewniejsza metoda z 5d mk1 i 2
lazy13bones: nie bardzo wiem czy ty mówisz o tym, że za bardzo nie wiesz jak takie coś zrobić? :eek:
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
Z Polskich to wejdź sobie chociaż na stronkę Marka Królika, bo on ma tam pełno kadrów z 24L II i piątki.
Poza tym jakby nie korzystali z f/1.4 to by nie kupowali takiego obiektywu.
Każdy zachwala szeroki kąt w połączeniu z f/1.4
tomba: wiem jak takie coś zrobić, spokojnie. Na szczęście nie musiałem, bo w 7D miałem podobny system AF jak z jedynek.
Ostatnio edytowane przez lazy13bones ; 25-04-2012 o 21:03
Dzisiaj testowalem na focus chart ostrosc 24L II, praktycznie trafial w punkt bez kalibracji, ale wydawalo mi sie, ze na +5 jest odrobine proporcjonalniejsza glebia z przodu i z tylu. Testowane na 5d mk3, na srodkowym punkcie w bardzo slabym swietle (zasloniete rolety i jedna marna lampka w rogu). Nie mam teraz czasu ale za jakis czas podebne do 350D z ciekawosci.
5D MKIII, EF 24L 1.4 II, EF 70-200L 2.8 IS II
R6 MKII, RF 15-35L 2.8 IS, RF 50 1.8 STM, RF to EF Adapter
Sony a6500, Sony E 10-18 OSS
GoPro 11
Tak Was czytam, bo ostatnio przemknęło mi kupno 24/1.4 mkII, ale sprawiacie wrażenie lekko marudzących? Nie chce mi się wierzyć, aby to szkło nie rządziło z markiem drugim. Może jakieś pojedyncze przypadki, ale na litość boską, przeciez to prawie-optymalny zestaw, czyż nie?