Strona 82 z 105 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jimmy Zobacz posta
    najwidoczniej dobrze mnie znasz skoro wiesz że nie mam zielonego pojęcia o fotografii, ale z drugiej strony nie musisz mnie znać żeby mnie ocenić bo masz 38 lat, około 2tyś postów i zapewne jesteś podobny do swojego avatara którego masz na tym forum, fotografujesz 20 lat i wiesz wszystko.
    Jestem identyczny ze swoim avatarem, tylko aktualnie o jakieś 15 kilogramów starszy. Te 2 tys. postów mówi jedynie, że jestem uzależniony od internetu, nie mówi absolutnie nic o mojej ewentualnej wiedzy, czy pozycji społecznej.

Nie wiem wszystkiego. Kwestia jest taka, że ten kto obfotografował świadomie chociaż dwa śluby, wiedząc co chce uzyskać i dlaczego ma obraz taki, a nie inny, nie zadaje pytań dotyczących elementarnych zagadnień danej dziedziny.

Takie pytania świadczą o braku wiedzy z danego zakresu. To czysta logika. Ten kto wie, na czym to polega, pyta o szczegóły. Np. czy róznica obrazowania między 50L a 50/1.4 jest warta kilku tysięcy. Albo jak się zachowuje dany obiektyw z danym aparatem. Albo równie dobrze czyta dany wątek na forum i jeśli ma wątpliwości między zoomem a stałką, wyrabia sobie zdanie na podstawie lektury.

Ty zapytałeś, "mam 18 kilo, co mam kupić, żeby robić śluby", w języku hydraulików to brzmi "mam 18 kilo, jakie klucze mam kupić, żeby zrobić instalację miedzianą, a jaki plastikową", w języku elektroników to będzie "mam 18 tysi co mam kupić, żeby móc naprawiać płyty główne komputerów". Na każde takie pytanie odpowiedź jest taka sama: "Kup sobie kurs przygotowania do zawodu. Podstawy, podstawy, podstawy!"

Mnie konkurencji nie zrobisz. Ja nie jestem fotografem ślubnym, nie żyje z fotografii ślubnej, a nawet gdybym żył, to nie spotykalibyśmy się w tym samym "targecie". Dla mnie więc, może być rocznie i 3 tysiące nowych fotografów ślubnych na rynku. Jedyne na co reaguję nerwowo, to bylejakość usług w naszym kraju. Kiedy idę do kogoś, kto para się danym zawodem, zakładam, że zna się na tym, co robi, jest lepszy, gorszy, ma takie inne doświadczenie. Ale jeśli mówi, że zrobi mi instalację hydrauliczną, to ona będzie działać. I nie przyjdzie mi do domu z kompletem rur-haków, żeby łączyć rury miedziane, albo palnikiem, żeby lepić plastikowe. Tylko zrobi porządnie i bez fuszerki.
    Wpadam jednak w głęboką frustrację, kiedy się okazuje, że zamiast fachury, przyszedł dotychczasowy cieć od miotły, który wczoraj miał pomysł, żeby zostac hydraulikiem, bo słyszał, że to niezły zarobek, a przecież wymieniał u sąsiadki kilka razy uszczelkę w kranie więc się na tym zna.

Oczywiście mogę się mylić, co do Twojej osoby. Niewykluczam tego. Podałem Ci jedynie, dlaczego ludzie się irytują na Twój wpis. Ja sie nie irytuję. Mam to głęboko, co i jak będziesz w życiu robił, żeby zarabiac pieniądze.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 12-04-2012 o 14:53
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna Awatar Jimmy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Jestem identyczny ze swoim avatarem, tylko aktualnie o jakieś 15 kilogramów starszy. Te 2 tys. postów mówi jedynie, że jestem uzależniony od internetu, nie mówi absolutnie nic o mojej ewentualnej wiedzy, czy pozycji społecznej.

Nie wiem wszystkiego. Kwestia jest taka, że ten kto obfotografował świadomie chociaż dwa śluby, wiedząc co chce uzyskać i dlaczego ma obraz taki, a nie inny, nie zadaje pytań dotyczących elementarnych zagadnień danej dziedziny.

Takie pytania świadczą o braku wiedzy z danego zakresu. To czysta logika. Ten kto wie, na czym to polega, pyta o szczegóły. Np. czy róznica obrazowania między 50L a 50/1.4 jest warta kilku tysięcy. Albo jak się zachowuje dany obiektyw z danym aparatem. Albo równie dobrze czyta dany wątek na forum i jeśli ma wątpliwości między zoomem a stałką, wyrabia sobie zdanie na podstawie lektury.

Ty zapytałeś, "mam 18 kilo, co mam kupić, żeby robić śluby", w języku hydraulików to brzmi "mam 18 kilo, jakie klucze mam kupić, żeby zrobić instalację miedzianą, a jaki plastikową", w języku elektroników to będzie "mam 18 tysi co mam kupić, żeby móc naprawiać płyty główne komputerów". Na każde takie pytanie odpowiedź jest taka sama: "Kup sobie kurs przygotowania do zawodu. Podstawy, podstawy, podstawy!"

Mnie konkurencji nie zrobisz. Ja nie jestem fotografem ślubnym, nie żyje z fotografii ślubnej, a nawet gdybym żył, to nie spotykalibyśmy się w tym samym "targecie". Dla mnie więc, może być rocznie i 3 tysiące nowych fotografów ślubnych na rynku. Jedyne na co reaguję nerwowo, to bylejakość usług w naszym kraju. Kiedy idę do kogoś, kto para się danym zawodem, zakładam, że zna się na tym, co robi, jest lepszy, gorszy, ma takie inne doświadczenie. Ale jeśli mówi, że zrobi mi instalację hydrauliczną, to ona będzie działać. I nie przyjdzie mi do domu z kompletem rur-haków, żeby łączyć rury miedziane, albo palnikiem, żeby lepić plastikowe. Tylko zrobi porządnie i bez fuszerki.
    Wpadam jednak w głęboką frustrację, kiedy się okazuje, że zamiast fachury, przyszedł dotychczasowy cieć od miotły, który wczoraj miał pomysł, żeby zostac hydraulikiem, bo słyszał, że to niezły zarobek, a przecież wymieniał u sąsiadki kilka razy uszczelkę w kranie więc się na tym zna.

Oczywiście mogę się mylić, co do Twojej osoby. Niewykluczam tego. Podałem Ci jedynie, dlaczego ludzie się irytują na Twój wpis. Ja sie nie irytuję. Mam to głęboko, co i jak będziesz w życiu robił, żeby zarabiac pieniądze.
    Opowieść rodem z Mario Bros, dziękuje za hydrauliczną odpowiedź. Zgadzam się z Tobą w jednej kwestii mianowicie też mam głęboko gdzieś co napiszą ludzi na tym forum.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

To po co tu przyszedłeś po poradę, skoro masz to gdzieś? Nawet nie spróbowałeś zrozumieć co mają inni do powiedzenia. A teraz jeszcze ta pogarda. Z takim podejściem nie wróżę Ci ani długiej ani błyskotliwej kariery na tym forum...

Dopiero zaczyna Awatar Jimmy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    To po co tu przyszedłeś po poradę, skoro masz to gdzieś? Nawet nie spróbowałeś zrozumieć co mają inni do powiedzenia. A teraz jeszcze ta pogarda. Z takim podejściem nie wróżę Ci ani długiej ani błyskotliwej kariery na tym forum...
    a kto powiedział że ja chce robić jakąś karierę na tym forum ? chciałem uzyskać porady - opinie dostałem ich kilka za co tym osobom dziękuje a pisząc że mam zdanie innych gdzieś miałem na myśli osoby które mają zamiast wyrazić swoją opinię piszę o jakiś dotacjach, nie chcesz odpowiedzieć na pytanie np. kupić MKII czy MKIII nie odpowiadaj a nie piszecie coś w stylu "pewnie kasa z dotacji i tak za rok wyląduje na allegro więc bierz obojętnie co". Pisząc na tym forum spodziewałem się jakiś normalnych odpowiedzi, i kilka takich dostałem za co wielkie dzięki.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

np. kupić MKII czy MKIII
    Kup MKIII. Albo nie. MKII. Albo nie. Kup to i to. Alboo.... Zostań przy 40d, 18-55 i 50 1.8 i porób duużo zdjęć, a opinia wyrobi ci się sama. A jak się nie wyrobi, to poCZytaj. Nie poPytaj. Wszystko zostało już napisane.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

yyy... wiem że sam trochę dołożyłem do pieca, ale liczyłem że malkontent zrozumie o co wszystkim chodzi i odpuści... nie wiem jak wy, ale ja skłaniałbym się ku temu by poprosić moderatorów by posprzątali ostanie kilka stron z postów nie wnoszących nic do tematu...

Początki nałogu

Domyślnie

Geko123, skoro uważasz, że wskazanym byłoby zatrudnić modów oraz skoro micles błędnie (a jednak) stwierdził, że "wszystko zostało już napisane", to napisz do modów, aby zamiast sprzątać zamknęli całe forum, udostępnili je do odczytu i niech ostatni zgasi światło.

pozdrówka i radości życia ) .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

darecky, jeśli uważasz ze personalne wycieczki niektórych użytkowników oraz załamywanie się na lenistwem i ignorancją co niektórych pomogą komukolwiek w przyszłości wybrać "sprzęt do ślubów", bo taki jest temat tego wątku, to można to zostawić tak jak jest.... do dyskusji są znacznie bardziej odpowiednie wątki...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ale "poczytaj, a nie popytaj" dotyczy się w sumie każdego, bo w większości ci, którzy posiadają jakąś wiedzę, nie czekają na to, żeby ktoś ich o to zapytał, tylko dzielą się nią na forum (przykład Czachy i wyczerpującego testu 5d3 jako wisienka na torcie którym jest cały internet).

Z tego co pamiętam, to o mało rzeczy na CB pytałem, za to bardzo dużo czytałem. Większość mojej wiedzy fotograficznej pochodzi w sumie z tego forum.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Opowieść rodem z Mario Bros, dziękuje za hydrauliczną odpowiedź. Zgadzam się z Tobą w jednej kwestii mianowicie też mam głęboko gdzieś co napiszą ludzi na tym forum.
    Oj... coś mi się zdaje, że kolega prosi o urlop. Czy się mylę
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 82 z 105 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów