Strona 77 z 372 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

W stosunku do 50/1.4 jest poprawa rowniez na centralnym, bo ze na bocznych tak jest to nie warto wspominac Z 85/1.8 nigdy nie mialem problemow w 5D2 - wszystko w punkt.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Biorąc pod uwagę spadek cen 5D mrkII od 2008r...to wyszło jakieś kilkaset pln...Oczywiście biorę pod uwagę moją cenę zakupową (ps. wiem, wiem...były podwyżki). Może będzie podobnie z markiem III
    Sprawdziłem historię cen mk2 i od premiery do dzisiaj spadła o około... 300 złotych (7900 po premierze, 7600 teraz na cyfrowe.pl). Tyle że wtedy euro kosztowało 3.6, a teraz 4.2. Gdyby kurs był stały, mk2 kosztowałby teraz u nich 6500zł, czyli jakieś 80% ceny z premiery.
    Cena szła z opóźnieniem kilku miesięcy za kursem. Jest więc jeszcze szansa, że jeszcze trochę spadnie...

Ale żeby mk3 osiągnął pułap 10tys zł, euro musiałoby spaść poniżej 3.6zł. A na to się chyba zbyt szybko nie zanosi...

Tak czy inaczej, jako że mam niewiele już warte 40D, a więcej niż 10tys za body to dla mnie przesada, to chyba się poddaję i kupuję mk2.

Wybrałem ten sklep dlatego, bo ma dużo stron historycznych zapisanych w wayback machine. W innych może być oczywiście taniej/drożej...

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Coś mi się zdaję, że jeżeli stanieje to na pewno nie przed Euro 2012. W końcu działający AF to dobry pretekst żeby wymienić puchę pod mistrzostwa.

Bywalec Awatar smartb
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Eee no bez obrazy ale 5D mark III troche jest za wolne dla profi do piłki nożnej. Myślę o tych, siedzących na płycie za bramkami - jeśli już tam siedzisz to z szybkimi jedynkami. A na miejsca dla publiczności z 5ką i zoomem lub z tele Cię nie wpuszczą - sprzęt do depozytu pójdzie - nie warto zabierać, bo kontrola ma być dokładna. Nawet, jak przemycisz, to Cię namierzą monitoringiem i bedziesz musiał oddać stewardowi za pokwitowaniem - ja bym nie ryzykował
    20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Coś mi się zdaję, że jeżeli stanieje to na pewno nie przed Euro 2012. W końcu działający AF to dobry pretekst żeby wymienić puchę pod mistrzostwa.
    Tak, zwłaszcza, że na mecze nie będzie mozna wnosić profi puszek. A repo i tak będą latać z 1D albo D4.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smartb Zobacz posta
    Eee no bez obrazy ale 5D mark III troche jest za wolne dla profi do piłki nożnej. Myślę o tych, siedzących na płycie za bramkami - jeśli już tam siedzisz to z szybkimi jedynkami. A na miejsca dla publiczności z 5ką i zoomem lub z tele Cię nie wpuszczą - sprzęt do depozytu pójdzie - nie warto zabierać, bo kontrola ma być dokładna. Nawet, jak przemycisz, to Cię namierzą monitoringiem i bedziesz musiał oddać stewardowi za pokwitowaniem - ja bym nie ryzykował
    A to nie wiedziałem, więc na pierwsze obniżki trzeba będzie czekać do końca wakacji i/lub sezonu ślubnego

Domyślnie

Cześć wszystkim,

nieczęsto tu zaglądam ale okazja się trafiła, bo mam już nową piatkę od jakiegos czasu i naskrobałem kilka słów - teskt dośc długi jak na forum więc zapraszam do poczytania na moim blogu. na razie cześć pierwsza, jak obrobię foty z ostatnich zleceń to napiszę coś więcej i wstawię więcej zdjęć

Zapraszam serdecznie:
    Reklama

Przemek.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-04-2012 o 19:06

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Strasznie nisko cenicie sobie te nerki
    Zwłaszcza Goomiś, który mógłby puścić jedno 5DII i dołożyć raptem 6-7 tysi.
    No ale co z 85L? No i ja to jestem z tych co to jednak musi mieć trochę grosza tak na "czarną godzinę"
    Czerwiec/lipiec kupię 5D3 pewnikiem ale bym chciał juuuuż
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No ale co z 85L? No i ja to jestem z tych co to jednak musi mieć trochę grosza tak na "czarną godzinę"
    Czerwiec/lipiec kupię 5D3 pewnikiem ale bym chciał juuuuż
    Czy ty oby nie przesadzasz z tym już....

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Zobacz posta
    70-200/2.8 IS na 200mm, F 4.0
    no, to sporo wyjaśnia. :wink:

Cytat Zamieszczone przez przemja Zobacz posta
    teskt dośc długi jak na forum więc zapraszam do poczytania na moim blogu
    dodaj zdjęcia, popraw byki i naucz się odróżniać mb/s od MB/s.
    pozdro.,
    m.

Strona 77 z 372 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów