Strona 115 z 147 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 141 do 1 150 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Morfii Zobacz posta
    A który laptop się nie grzeje podczas dłuższej pracy ?? Chyba jeszcze takiego nie wynaleźli
    G73 którego sprzedałem. Można go było bezpośrednio na kolanach używać i był chłodny. Podejrzewam, że G74/G54 na SB będą jeszcze chłodniejsze, w końcu proce te mniej się pocą.

Cytat Zamieszczone przez Morfii Zobacz posta
    Sony ma jedną wadę... 1/3 ceny płacisz za markę - jak nie więcej. Dla tego nie ma sensu przepłacać.
    Pokaż mi inny laptop z matrycą IPS za 3900 zł.

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Czy ten SE1 jest głośny w stopniu zniechęcającym do pracy z LE ?
    Czy nie żałujesz tego zakupu ?
    Pytam, bo sam się do tego lapka przymierzam.
    Czy go polecasz ?
    Pozdrówka
    Ja tego laptopa NIE KUPIŁEM DO OBRÓBKI (chyba, że spontanicznej gdzieś kilka zdjęć mobilnie obrobić), tylko do internetu "na kolanie" i pokazywania zdjęć na spotkaniach poza biurem. Oprofilowany nadaje się do tego znakomicie.

Do obróbki trzeba mieć podstawkę chłodzącą, bo jak się położy go na stole i odchyli ekran, to już w ogóle będzie wylot powietrza zasłonięty. A jak się go położy na podstawce, to dojdzie hałas z podstawki.

PS. jeśli a propoz mitycznego koloru czerwonego w Sony SE1. Po oprofilowaniu wygląda to tak (sorry, zdjęcie z telefonu):

I teraz otwórzcie sobie to zdjęcie w PS albo w przeglądarce zdjęć Windows (nie na full screen) i zobaczycie, jaka jest różnica w czerwonym. U mnie w IE jest pomarańczowy, w PS jest czerwony, taki jak w oryginale.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 21-03-2012 o 10:45
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cichy, ja też jakieś 7 lat temu dałem za laptopa ponad 4 tys. i wtedy jakość matrycy była na dobrym poziomie. Fakt że wszystko idzie do przodu.. ale jeśli na laptopie da radę obrabiać foty to najwięcej problemów stanowi matryca. I tu lepiej kupić oddzielny monitor.
    Nadal uważam że SONY to jedna z marek która od zawsze podnosi ceny za markę. I nie jest to moje jedyne zdanie. Jeden przykład wiosny nie czyni
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Dopiero zaczyna Awatar Jimmy

Domyślnie

Witam wszystkim, zadam pytanie wprost komputer stacjonarny czy laptop? Zdjęcia raczej będę obrabiał w stałym miejscu, więc chyba stacjonarny. Więc kolejne pytanie na co zwrócić uwagę przy zakupie, żeby nie było później problemu z obrobieniem zdjęcia bądź filmu.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jimmy Zobacz posta
    Witam wszystkim, zadam pytanie wprost komputer stacjonarny czy laptop? Zdjęcia raczej będę obrabiał w stałym miejscu, więc chyba stacjonarny. Więc kolejne pytanie na co zwrócić uwagę przy zakupie, żeby nie było później problemu z obrobieniem zdjęcia bądź filmu.
    Do Lightrooma: 8 GB RAM-u, procesor z czterema rdzeniami, system 64-bit, warto rozpatrzeć SSD do trzymania katalogu i podglądów zdjęć - to najbardziej przyśpiesza pracę.

Do PS: 12-16 GB RAM-u, mniejsze znaczenie ma liczba rdzeni w procku, system 64-bit, SSD jak wyżej - do trzymania plików wymiany etc. Jak będziesz korzystać z CS6 to warto rozważyć kartę graficzną z rodziny profesjonalnych (AMD FireGL lub Nvidia Quadro - żeby miała dobrze napisany sterownik do OpenGL, obsługę OpenCL, dużo pamięci i jako bonus 10-bitowe wyjście sygnału do lepsiejszych monitorów).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Do Lightrooma: 8 GB RAM-u, procesor z czterema rdzeniami, system 64-bit, warto rozpatrzeć SSD do trzymania katalogu i podglądów zdjęć - to najbardziej przyśpiesza pracę.

Do PS: 12-16 GB RAM-u, mniejsze znaczenie ma liczba rdzeni w procku, system 64-bit, SSD jak wyżej - do trzymania plików wymiany etc. Jak będziesz korzystać z CS6 to warto rozważyć kartę graficzną z rodziny profesjonalnych (AMD FireGL lub Nvidia Quadro - żeby miała dobrze napisany sterownik do OpenGL, obsługę OpenCL, dużo pamięci i jako bonus 10-bitowe wyjście sygnału do lepsiejszych monitorów).
    Z tego co napisałeś wywnioskowałem że najważniejsze jest żeby miał sporo ramu i dobry procek, znalazłem coś takiego : http://allegro.pl/wojownik-amd-fx-61...254621133.html lub http://allegro.pl/amd-x4-fx-4100-ram...241306279.html ( mam nadzieje że nie złamię regulaminu podając link do allegro )
    Ostatnio edytowane przez Jimmy ; 09-04-2012 o 15:06

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Z tego co napisałeś wywnioskowałem że najważniejsze jest żeby miał sporo ramu i dobry procek, znalazłem coś takiego : http://allegro.pl/wojownik-amd-fx-61...254621133.html ( mam nadzieje że nie złamię regulaminu podając link do allegro )
    Z całym szacunkiem, ale sam procesor zapewniający szybką pracę może kosztować tyle co cała ta maszyna :-) Szkoda, że nie podałeś budżetu na początku. Jak chcesz wydać tylko tyle, to raczej nie będzie miało większego znaczenia polecanie konkretnych komponentów - wystarczy jeśli będziesz trzymał się tej zasady "szybki CPU i dużo RAM-u".

Domyślnie

tak na prawdę jeszcze nie wiem jaki będzie budżet ale dziękuje za radę będę się trzymał zasady "szybki CPU i dużo Ram-u" z ciekawości zapytam jest sens kupować laptopa i nie dokupywać do niego monitora ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

tak na prawdę jeszcze nie wiem jaki będzie budżet ale dziękuje za radę będę się trzymał zasady "szybki CPU i dużo Ram-u" z ciekawości zapytam jest sens kupować laptopa i nie dokupywać do niego monitora ?
    Sens jest średni, malejący do zera :-)

Tapatalk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Sens jest średni, malejący do zera :-)

Tapatalk
    Dzięki za pomoc

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Polecam ci poczytać ten wątek i nie robić już tu OT
    http://www.canon-board.info/showthre...=76667&page=11

Strona 115 z 147 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów